5 locuri de vizitat vara în Europa. Cele mai frumoase destinații în anotimpul călduros în 2022

locuri de vizitat vara in europa
5 locuri de vizitat vara în Europa. Cele mai frumoase destinații în anotimpul călduros în 2022

Călătoriile sunt cele mai așteptate, în special în sezonul cald. Însă știați care sunt cele mai frumoase destinații din vara anului 2022?

Aflați din rândurile următoare doar câteva locuri pe care le puteți vizita în sezonul cald 2022, în Europa. În plus, descoperiți și cum puteți să vă pregătiți pentru o astfel de excursie, pentru a decurge cât mai bine și pentru a nu întâmpina situații neplăcute.

 

Locuri de vizitat vara în Europa

Lisabona, Portugalia

Trebuie neapărat să adăugați pe lista locurilor de vizitat în vara anului 2022 și Lisabona. Portughezii vă vor întâmpina cu siguranță cu zâmbete calde și mese absolut delicioase. În momentul în care alegeți să zburați în capitala națională Lisabona, trebuie să vă pregătiți pentru un antrenament fizic desăvârșit. Veți începe de la bine-cunoscutul oraș al celor șapte dealuri, pe care veți urca și coborî în mod repetat.

În Lisabona există nenumărate clădiri istorice, precum Castelul lui Sao Jorge, teleschiul Santa Justa și podul Ponte 25 de Abril. În cazul în care ați obosit după o plimbare lungă, trebuie să știți că există și troleibuze cu care veți putea continua să călătoriți. Plaja este cea care se află la doar 20 de minute distanță, acolo unde veți putea petrece timp și pe Pastel de Nata, deșertul absolut mirific al țării.

locuri de vizitat in portugalia

Citeste si: Ce pui în bagaj când pleci cu avionul. „Înainte de orice călătorie este indicat să verificăm vremea la destinație pentru toată perioada pe care o vom petrece acolo"

Dubrovnik, Croația

Datorită faptului că zona Dubrovnik, din Croația este foarte vizitată în mijlocul verii, poate să fie destul de aglomerată în momentul în care alegeți să o vizitați. Cel mai bine ar fi să vă planificați vacanța la începutul sau la sfârșitul sezonului de vârf, începând

din luna mai, până în septembrie.

În acest oraș puteți vizita nenumărate clădiri păstrate încă din secolul a XVI-lea, fiind plin de restaurante, buticuri și excursii înconjurate de un zid de piatră absolut impresionant, acolo unde multe apartamente au fost sculptate în lateral.

Dacă sunteți persoane dornice de a petrece timp în apă, la soare, Marea Adriatică vă stă la dispoziție pentru a vă bucura totodată și de peisajul mirific oferit de aceasta.

Puteți face de asemenea și o plimbare cu telecabina, având o vedere la 360 de grade, deasupra orașului și apei.

cum sa te pregatesti pentru o excursie vara

Citeste si: Ce să vizitezi în Roma. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Budapesta, Ungaria

Pentru persoanele care țin totuși cont de buget, dar totodată sunt și curioși în ceea ce privește istoria, Budapesta reprezintă unul dintre cele mai bune orașe europene pe care ar trebui să le vizitați. Vă veți simți ca și cum ați făcut un pas înapoi în timp, în momentul în care veți face o plimbare lungă pe străzile gotice și pietruite.

Atunci când veți călători în acest oraș minunat, vă recomandăm să explorați ambele cartiere, Buda și Pest, care sunt separate de podul cu lanțuri. Pentru persoanele care își doresc să se bucure de priveliștea din vârf, puteți lua telecabina sau Budapesta Eye. Aceasta este o atracție cu adevărat uimitoare, foarte preferată de către turiști.

locuri de vizitat in ungaria

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în străinătate?

Londra, Anglia

Capitala Angliei și a Regatului Unit, reprezintă un oraș cu un amestec sănătos și bogat de facilități și tradiții moderne, fiind unul dintre cele mai influente hub-uri de pe planetă. Printre nenumăratele atracții turistice se numără și mănăstirea Westminster,  London Eye, The Shard, Palatul Buckingham, Borough Market și multe altele.

locuri de vizitat in anglia

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

Florența, Italia

Florența trebuie să se afle cu siguranță pe lista locurilor pe care trebuie să le vizitați în vara anului 2022. Acest oraș este descris ca fiind pictat în acuarelă și adus la viață. În special, pentru persoanele care sunt îndrăgostite de artă, puteți vizita adevăratele capodopere din Florența, printre care se numără și Michelangelo  David  sculptura, Da Vinci’s  Buna Vestire  și a lui Botticelli  Nașterea lui Venus.

excursii pe timp de vara

Citeste si: Cele mai frumoase locuri pentru poze de toamnă în București

Citește și: Câți bani cere Ionuț, fostul concurent din Casa iubirii, pentru a face fotografii la un eveniment. Fostul iubit al Biancăi a dezvăluit ce tarif are ca fotograf- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

 

Cum să te pregătești pentru o excursie vara

Folosește produse cu protecție solară

Acesta face parte din aspectele pe care nu ar trebui să le ignorați sub nicio formă, atunci când vine vorba de pregătirea pentru o excursie pe timp de vară. Cremele, spray-urile sau gelurile cu protecție SPF sunt absolut potrivite și necesare atât pentru sesiunile de plajă la iarbă verde sau la mare. Acestea vă vor proteja de cancerul de piele sau de petele pigmentate, dar și de îmbătrânirea prematură a tenului. 

Protejează-te de alergiile sezoniere

Chiar dacă știți sau chiar dacă nu știți că aveți alergii sezoniere, trebuie să știți cum vă puteți proteja împotriva lor. Dacă vă veți ocupa din timp de protecția împotriva factorilor alergeni, riscul de a trece printr-o perioadă cu simptome grave, va scădea considerabil. Medicul va fi cel care vă va recomanda vitaminele și mineralele pe care le puteți administra pentru a vă ameliora simptomele împotriva acestor alergii.

Mănâncă sănătos

Ca în orice vacanță din timpul verii și nu numai, majoritatea persoanelor aleg să se răsfețe atunci când vine vorba despre mâncare, iar deseori apelează la mâncare mai puțin sănătoasă. Pentru a vă bucura liniștiți de vacanță și pentru a continua să mâncați sănătos, puteți alege salatele de fructe sau de verdețuri cu piept de pui și sos de iaurt sau nuci și alune. Puteți lua pe plajă și mâncăruri preparate chiar de voi, pe care le veți ambala în pungi vidate, așezate într-o ladă frigorifică sau termică. Optați pentru alimente ușoare și bogate în proteine și fibre.

picnic in timpul vacantei

Citeste si: Ce poți să vizitezi în SINAIA. "Neașteptată, antrenantă, romantică, frumoasă Sinaia. Abia aștept să mă întorc."



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

5 locuri din Vama Veche pe care trebuie să le vizitezi

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies