8 beneficii dovedite ale sucului de lime pentru femeile însărcinate

8 beneficii dovedite ale sucului de lime pentru femeile însărcinate
8 beneficii dovedite ale sucului de lime pentru femeile însărcinate

Citricele sunt extrem de benefice pentru sănătate. Deși majoritatea oamenilor folosesc lămâia pentru limonadă sau alte sucuri, este important de știut că și limeul este o variantă extraordinară.

Femeile însărcinate trebuie să fie mai atente la alimentația lor și să introducă în dietă cât mai multe alimente naturale, fructe și legume.

Descoperă în rândurile de mai jos de ce trebuie să bea suc de lime femeile care urmează să devină mame, dar și ce beneficii are această băutură pentru organism.

1. Sursă bogată în vitamina C

Citește și: 6 beneficii ale uleiului de avocado pentru piele, cum se utilizează și avertismente

Citește și: 10 fructe cu conținut scăzut de carbohidrați care nu îți vor crește glicemia

Adesea, femeile însărcinate suferă de deficit de vitamina C. La fel ca și celelalte citrice, limeul este o sursă excelentă de vitamina C. Consumul regulat de suc de lime poate oferi organismului o sursă suplimentară de vitamina C. Astfel, puteți reduce consumul de suplimente și vitamine.

2. Tratează constipația și indigestia

suc de lime
Suc de lime[Sursa foto: Freepik]

Constipația și indigestia sunt simptome des întâlnite în sarcină. Fiind un stimulent al ficatului, sucul de lămâie facilitează mișcarea intestinului iritabil, prevenind astfel afecțiuni precum constipația și diareea. Nu doar că acest suc de lime menține hidratarea, dar și sănătatea intestinală.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

3. Bogat în antioxidanți

Conținutul ridicat de vitamina C reprezintă un antioxidant puternic. Sucul de lime acționează perfect pentru a elimina toxinele din organism. De asemenea, în caz că doamnele însărcinate se confruntă cu o răceală pe timpul sarcinii, sucul de lime poate fi aliatul perfect împotriva virușilor nedoriți.

4. Beneficii numeroase pentru copilul din burtică

Nu doar mămica beneficiază de proprietățiile minunate ale sucului de lime, ci și copilul. Sucul de lime poate ajuta la construirea oaselor nenăscutului și de asemenea, facilitează sistemul imunitar.

5. Ajută la gestionarea hipertensiunii arteriale

suc de lime pentru femei insarcinate
De ce să bei suc de lime[Sursa foto: Freepik]

Hipertensiunea arterială este o afecțiune neplăcută și des întâlnită la oameni. Cu toate acestea, atunci când ești gravidă, lucrurile se complică, deoarece tensiunea arterială crescută poate duce la complicații grave, ce conduc chiar către o naștere prematură.

De aceea, femeile însărcinate trebuie să își mențină tensiunea sub control. Studiile arată că extractele de frunze de citrice pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Sucul de lime conține magneziu și potasiu, care pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.  

6. Tratează picioarele umflate

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Majoritatea gravidelor se confruntă cu problema picioarelor umflate, care apare de cele mai multe ori, spre finalul trimestrului de sarcină. Picioarele umflate nu doar că sunt inestetice, ci și dureroase și greoaie. Există totuși soluții care pot ameliora această problemă: consumul regulat de suc de lime. Puteți folosi acest fruct nu doar pentru a face suc, ci și pentru o baie fierbinte. Tot ce trebuie să faci este să umpli cada cu apă fierbinte, iar apoi să adaugi sare grunjoasă și să storci câteva limeuri.

După ce stai în apa fierbinte cu sare și lime vei observa că picioarele tale încep să scape de umflături și tu ajungi să te relaxezi.

7. Ușurează travaliul

beneficii suc de lime
Beneficii suc de lime[Sursa foto: Freepik]

Oricărei graviduțe îi este teamă de momentul nașterii. În funcție de persoană, perioada de travaliu poate fi mai ușor de trecut, sau mai dificil. Se pare că sucul de lime, în care adaugi câteva lingurițe de miere, poate facilita travaliul și nașterea. Cu toate acestea, este vital să consumi acest amestec zilnic, încă din a cincea lună de naștere.

8. Alte beneficii

Sucul de lime poate avea numeroase beneficii pentru femeile gravide, printre care și rezolvarea problemelor legate de stomac și balonare. De asemenea, este benefic pentru toată lumea, deoarece este o sursă minunată de magneziu și calciu. Astfel, consumul regulat de suc de lime poate ajuta la tratarea unor afecțiuni precum: răceala, astmul sau febra. Acest suc de lime este recomandat să fie consumat dimineața, însă după ce ai luat micul dejun, pentru a nu produce arsuri la stomac.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi seara miere de salcâm

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies