Alergia la ambrozie. „Medicamentele de la ora actuală funcționează bine pentru a ține sub control simptomele rinitei alergice, așa cum este alergia la ambrozie"

Alergia la ambrozie. Află totul despre buruiana care face ochii să lăcrimeze
Alergia la ambrozie. „Medicamentele de la ora actuală funcționează bine pentru a ține sub control simptomele rinitei alergice, așa cum este alergia la ambrozie"

Află totul despre ambrozie, buruiana care face ochii să lăcrimeze.

Ambrozia face parte din categoria plantelor cu factor alergenic puternic. În momentul în care o persoană inspiră polen de ambrozie, sistemul imunitar are tendința de a reacționa la fel ca atunci când se simte amenințat de boală, răspunsul fiind de fapt o alergie care provoacă iritarea mucoasei respiratorii în partea superioară, fiind favorizată astfel rinita, dar și crizele de astm.  

Citeste si: Ce efecte negative are cafeaua. De ce nu trebuie să fie consumată pe caniculă

Simptomele alergiei la ambrozie

Alergia la polenul de ambrozie poate avea simptome similare ca în cazul unor alergii:

  • rinita alergică, cu mâncărime nazală, congestie nazală, strănut, rinoree (nasul va curge cu secreții apoase) • conjunctivita alergică: se manifestă prin inflamarea și înroșirea ochilor • mâncărimi în cerul gurii sau la nivelul urechilor • pierderea mirosului • dureri de cap • somnolență și oboseală cronică • criză de tuse asemănătoare cu cea specifică astmului 

Simptomele alergiei la ambrozie se manifestă,

în cele mai multe cazuri, la finalul verii, spre începutul toamnei, stunci când polenul plantei începe să se răspândească.

Pe lângă aceste simptome, dacă vă confruntați cu alergie la ambrozie, căile respiratorii superioare se vor irita, ducând la tuse și respirație șuierătoare, în special în cazul persoanelor care suferă de astm.

Citeste si: DESCOPERĂ: Sfaturi despre cum să-ți păstrezi bronzul mai mult timp

Ce alimente trebuie să evitați dacă sunteți alergici la ambrozie

 

Alimentele care pot declanșa simptomele în cazul unei persoane care suferă de alergie la ambrozie sunt:   

• bananele   

• pepenele galben sau cantalup   

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

• ceaiul de mușețel   

• castravetele   

• mierea care conține polen   

• semințele de floarea-soarelui   

• dovlecelul

Unele persoane alergice se pot confrunta doar cu simptome ușoare, ca de exemplu secrețiile nazale sau strănutul atunci când consumă aceste alimente.

Efectele sindromului alergiei orale pot fi reduse dacă gătiți fructele, îndepărtați coaja sau le țineți în conservă înainte de a le consuma. 

Citeste si: Slăbește 4 kg în 6 zile cu dieta lui Carmen Brumă

ce este ambrozia

Remedii naturiste

Alergia la ambrozie  se poate ameliora si prin tratamente naturiste, complementare tratamentului medicamentos.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Specialiștii recomandă următoarele tratamente naturiste în cazul alergiei la ambrozie:

  • Eucalipt- sub formă de unguent, ceai, pastile, sirop de tuse sau ulei esențial, întrucât deține proprietăți decongestionante.
  • Bromelaina – enzima pe care o regăsim în ananas, fiind un puternic antiinflamator
  • Vitamina C – stimulează sistemul imunitar în mod natural; are efect antihistaminic, fiind asimilată mult mai ușor prin consumul de legume și fructe.
  • Butterbur sau petasites officinalis- planta care previne tusea și tratează simptomele respiratorii ale febrei fanului; este extrem de eficientă în tratarea alergiilor.
  • Quercetin- întâlnit în fructe, în special în mere sau struguri roșii, dar și în conținutul legumelor – ceapă sau alimente pe bază de plante – ceaiuri, este decongestionant natural, antioxidant și antihistaminic.
  • Ceaiul de turmeric- analgezic natural, contribuie la atenuarea efectelor alergiilor.
  • Consum de apa- hidratarea intensivă(8-10 pahare de apă pe zi)

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu miere si scorțișoară. Slăbește 3 kg în 7 zile

Atenție! Medicul specialist trebuie consultat înainte de utilizarea remediilor naturiste, întrucât acestea pot interfera cu administrarea altor medicamente.

„Medicamentele de la ora actuală funcționează bine pentru a ține sub control simptomele rinitei alergice, așa cum este alergia la ambrozie. Aceste medicamente pot să ajute și în cazul simptomelor de la nivelul ochilor, nasului și simptomelor astmului. 

Noile antihistaminice nu provoacă la fel de tare stări de somnolență, pe cât provocau cele din generația anterioară. Poți lua aceste medicamente fără prescripție medicală, însă este bine să întrebi medicul sau farmacistul înainte de a le administra. 

Chiar dacă medicamentele antihistaminice nu blochează "cascada" de reacții biochimice care se declanșează în timpul unei reacții alergice, unii pacienți se simt bine folosind antihistaminice non-sedative, care îi ajută să țină sub control simptomele. 

  • Spray-urile nazale antiinflamatoare  pot și ele să te ajute și, în plus, au mai puține efecte adverse. 
  • O bună metodă de apărare contra rinitei alergice sunt spray-urile nazale cu corticosteroizi, însă acestea funcționează cel mai bine dacă ai un plan făcut în avans, împreună cu medicul alergolog.

Aceste spray-uri funcționează cel mai bine dacă începi să le folosești în mod regulat, cu câteva săptămâni înainte să debuteze sezonul alergiei la polenul de ambrozie. Nu aștepta până când încep să apăra simptomele supărătoare ale alergiei la polen, ci mergi la medic pentru a-ți recomanda spray-uri nazale potrivite nevoilor tale. 

  • Poți cere la farmacie și picături de ochi, pentru a calma simptomele de la nivel ocular, dar reține că vei avea nevoie de alte tratamente pentru astmul alergic, așa că mergi la medicul specialist pentru un diagnostic corect. 

Reține că medicamentele care pot calma simptomele alergiei la ambrozie sunt:   * antihistaminicele, cum ar fi loratadina sau difenhidramina   * decongestionantele, cum ar fi pseudoefedrina sau oximetazolina   * steroizii (corticosteroizii) nazali, cum sunt fluticazona sau furoat de mometazona   * medicamentele care combină un antihistaminic și un decongestionant”, scrie dr. Oana Cuzino.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Majoritatea femeilor care au aceste simptome după menstruaţie riscă să aibă cancer

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies