Daunele cauzate de alimentația de tip fast-food pot afecta sănătatea pe termen lung, atenționează oamenii de știință.
Specialiștii susțin că preparatele bogate în grăsimi, zahăr și sare pot afecta genele persoanei, efectul negativ rămânând același chiar dacă persoana adoptă ulterior o alimentație sănătoasă (pește, fructe, legume).
Schimbările care au loc la nivel genetic pot influența și starea sistemului imunitar, neplăcerile fiind prezente pe termen lung.
Citeste si: Un medic din Carei i-a dus plicul cu bani unei bătrâne internate. „Dacă pensia dumneavoastră e mai mare..."
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Alimentele ultraprocesate sunt produsele care trebuie să treacă prin mai multe stadii de preparare. De exemplu, parizerul trebuie mărunţit, uscat, fiert şi afumat pentru a fi pregătit corect. Astfel, spun specialiştii, cu cât trec prin mai multe procese de preparare, cu atât pierd mai mulţi nutrienţi.
Citeste si: Mucenici moldovenesti de post, reteta simpla, ca la bunica acasa