„Avem nevoie de urechi de porc și de adidași, așa cum se spunea pe vremea vânatului.” Rețeta de piftie pentru Crăciun a Gabrielei Cristea!

„Avem nevoie de urechi de porc și de adidași, așa cum se spunea pe vremea vânatului.” Rețeta de piftie pentru Crăciun a Gabrielei Cristea!
„Avem nevoie de urechi de porc și de adidași, așa cum se spunea pe vremea vânatului.” Rețeta de piftie pentru Crăciun a Gabrielei Cristea!

Gabriela Cristea a explicat cum pregătește piftia pentru sărbători și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Gabriela Cristea este mereu activă pe rețelele de socializare, împărtășind din rețetele sale de zi cu zi. De această dată, prezentatoarea TV a venit cu rețeta piftiei, nelipsită de pe mesele de sărbătoare.

“E momentul să adăugăm o ceapă, o căpățână de usturoi întreagă și boabe de piper.” Rețeta piftiei făcută de Gabriela Cristea

Citește și: Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: „Ouă caramelizate în smântână, pesto, brânză feta și roșii uscate.” Rețeta unui mic dejun delicios și rapid pregătit de Tavi Clonda

Este Ajunul Crăciunului, iar multe gospodine încă mai pun pe foc ultimele preparate de sărbători.

Pentru cele care nu au reușit să termine bucatele până acum, Gabriela Cristea vine cu rețeta piftiei, nelipsită de pe mesele românilor, și dezvăluie toate ingredientele necesare de care are nevoie pentru realizarea ei. „Dragilor, am aici niște urechi pe care vreau să le curăț foarte bine pentru că vreau să mă apuc să fac piftie. Avem nevoie de urechi de porc și de adidași, așa cum se spunea pe vremea vânatului, și niște foi de dafin pentru aromă.
Am umplut o oală cu apă, am pus urechile de porc, un rasol de porc și picioarele de porc, iar totul va merge la foc pentru 2-3 ore, până când toată carnea se desprinde de pe os. E obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După două ore de jumătate a început să se desprindă de pe os. E momentul să adăugăm o ceapă, o căpățână de usturoi întreagă și boabe de piper, plus câteva frunze de dafin.
O mai lăsăm la fiert jumătate de oră, 45 de minute. Piftia a fiert la foc mic vreo 3 ore și ceva. O oprim și e momentul să o lăsăm să se răcorească.”,
a povestit Gabriela Cristea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum prepară Gabriela Cristea zeama pentru piftie

După ce toată carnea a fiert, Gabriela Cristea a desprins-o de pe os și explică cum face zeama de care are nevoie ca piftia să se prindă. Vedeta a mai sugerat că de fiecare dată face piftia în boluri cu capac pentru ca aceasta să poată sta la frigider până a doua zi.

„Am curățat vreo trei căței de usturoi pe care îi vom pisa cu sare grunjoasă. Am desfăcut toată carnea și o punem în cele două recipiente în care facem piftia. Am pisat usturoiul și îl trecem prin strecurătoare. Punem usturoiul în zeamă, dar zeama trebuie să fie rece, deoarece dacă e caldă, nu va avea un gust plăcut. Trebuie să fie o idee mai sărată ca atunci când o consumați, deoarece în carne nu am pus deloc sare.
Punem carnea în recipiente și strecurăm zeama în cele două vase. Întotdeauna fac piftia în recipiente cu capac pentru că o bag la frigider. Poftă bună și sărbători cu bine!”, a mai spus Gabriela Cristea.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

„Ne apucăm de cozonacii de Crăciun. Punem crema de ciocolată generos.” Rețeta cozonacilor de Crăciun a Gabrielei Cristea!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies