Baklava cu amestec de nuci și miere. Prepară chiar acasă această specialitate turcească!

retete pentru desert

Baklava cu amestec de nuci și miere

Baklavaua cu amestec de nuci și miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de baklava cu amestec de nuci și miere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă baklava cu amestec de nuci și miere, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Baklava cu amestec de nuci și miere

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de friptură de miel a bunicii Gherghina. Cum prepară bunica Gherghina cunoscutul preparat pentru masa de Paște: „Bunica Gherghina vă arată cum se face friptura de miel ca la țară.”

baklava
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina. O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

baklava cu nuca si miere
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 550 g de foi de plăcintă
  • 350 g de nuci curățate
  • 250 g de alune și fistic
  • 2 linguri de pesmet
  • 200 g de unt
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de miere
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • 100 ml de rom
  • o lămâie și jumătate

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de

ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de prajituri de casa
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a toca mărunt atât nucile, cât și alunele și fisticul.
    Toate acestea se vor adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari peste care veți adăuga și pesmetul, dar și o linguriță și jumătate de coajă rasă de lămâie.
  2. Acum trecem și la pregătirea foilor de plăcintă, care trebuie să fie desfăcute și ulterior tăiate astfel încât să se potrivească cu dimensiunea tăvii pe care o veți utiliza. Încingem și cuptorul la o temperatură de 180 °C. Tava pe care am ales o se va unge cu unt, vom adăuga apoi 4 foi de plăcintă, unse fiecare în parte cu unt, apoi adăugăm 1/4 din compoziția de nuci, apoi
    adăugăm o altă foaie de plăcintă, unsă de asemenea cu unt, iar procesul se repetă până când toată compoziția de nuci a fost terminată, ultimul strat de foi de plăcintă fiind format din 4, pe care le-am uns de asemenea cu unt.
  3. Tava se va introduce inițial în frigider timp de aproximativ 30 de minute, iar ulterior după acest interval de timp, vom începe să tăiem pătrățele mici din aluat și compoziție, pentru ca ulterior să introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ o oră. Cu toate acestea, după 30 de minute din timpul întreg, vom potrivii temperatura cuptorului la 150 °C.
  4. In acest interval de timp, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga apa și zahărul și vom aștepta ca aceste ingrediente să dea în clocot timp de câteva minute. Adăugăm apoi și zeama de la lămâie, mierea, romul, dar și pliculețul de zahăr vanilat. Amestecăm pentru a obține siropul dorit, apoi oala se ia de pe foc și se lasă la temperatura camerei.
  5. Imediat apoi, tava se va scoate din cuptor, iar imediat vom stropi deasupra desertului și siropul călduț și se lasă așa timp de câteva ore sau chiar peste noapte.
  6. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Paste cu sos pesto și roșii cherry. Mult mai bune cu sosul pregătit în casă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies