Baklava cu amestec de nuci și miere. Prepară chiar acasă această specialitate turcească!

retete pentru desert

Baklava cu amestec de nuci și miere

Baklavaua cu amestec de nuci și miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de baklava cu amestec de nuci și miere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă baklava cu amestec de nuci și miere, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Baklava cu amestec de nuci și miere

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de friptură de miel a bunicii Gherghina. Cum prepară bunica Gherghina cunoscutul preparat pentru masa de Paște: „Bunica Gherghina vă arată cum se face friptura de miel ca la țară.”

baklava
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina. O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

baklava cu nuca si miere
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 550 g de foi de plăcintă
  • 350 g de nuci curățate
  • 250 g de alune și fistic
  • 2 linguri de pesmet
  • 200 g de unt
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de miere
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • 100 ml de rom
  • o lămâie și jumătate

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de

ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de prajituri de casa
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a toca mărunt atât nucile, cât și alunele și fisticul.
    Toate acestea se vor adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari peste care veți adăuga și pesmetul, dar și o linguriță și jumătate de coajă rasă de lămâie.
  2. Acum trecem și la pregătirea foilor de plăcintă, care trebuie să fie desfăcute și ulterior tăiate astfel încât să se potrivească cu dimensiunea tăvii pe care o veți utiliza. Încingem și cuptorul la o temperatură de 180 °C. Tava pe care am ales o se va unge cu unt, vom adăuga apoi 4 foi de plăcintă, unse fiecare în parte cu unt, apoi adăugăm 1/4 din compoziția de nuci, apoi
    adăugăm o altă foaie de plăcintă, unsă de asemenea cu unt, iar procesul se repetă până când toată compoziția de nuci a fost terminată, ultimul strat de foi de plăcintă fiind format din 4, pe care le-am uns de asemenea cu unt.
  3. Tava se va introduce inițial în frigider timp de aproximativ 30 de minute, iar ulterior după acest interval de timp, vom începe să tăiem pătrățele mici din aluat și compoziție, pentru ca ulterior să introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ o oră. Cu toate acestea, după 30 de minute din timpul întreg, vom potrivii temperatura cuptorului la 150 °C.
  4. In acest interval de timp, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga apa și zahărul și vom aștepta ca aceste ingrediente să dea în clocot timp de câteva minute. Adăugăm apoi și zeama de la lămâie, mierea, romul, dar și pliculețul de zahăr vanilat. Amestecăm pentru a obține siropul dorit, apoi oala se ia de pe foc și se lasă la temperatura camerei.
  5. Imediat apoi, tava se va scoate din cuptor, iar imediat vom stropi deasupra desertului și siropul călduț și se lasă așa timp de câteva ore sau chiar peste noapte.
  6. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Baklava cu amestec de nuci și miere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Paste cu sos pesto și roșii cherry. Mult mai bune cu sosul pregătit în casă!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies