Baklavaua cu amestec de nuci și miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de baklava cu amestec de nuci și miere.
Rețetă de Baklava cu amestec de nuci și miere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 550 g de foi de plăcintă
- 350 g de nuci curățate
- 250 g de alune și fistic
- 2 linguri de pesmet
- 200 g de unt
- 250 g de zahăr
- 250 g de miere
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 100 ml de rom
- o lămâie și jumătate
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a toca mărunt atât nucile, cât și alunele și fisticul.
- Acum trecem și la pregătirea foilor de plăcintă, care trebuie să fie desfăcute și ulterior tăiate astfel încât să se potrivească cu dimensiunea tăvii pe care o veți utiliza. Încingem și cuptorul la o temperatură de 180 °C. Tava pe care am ales o se va unge cu unt, vom adăuga apoi 4 foi de plăcintă, unse fiecare în parte cu unt, apoi adăugăm 1/4 din compoziția de nuci, apoi adăugăm o altă foaie de plăcintă, unsă de asemenea cu unt, iar procesul se repetă până când toată compoziția de nuci a fost terminată, ultimul strat de foi de plăcintă fiind format din 4, pe care le-am uns de asemenea cu unt.
- Tava se va introduce inițial în frigider timp de aproximativ 30 de minute, iar ulterior după acest interval de timp, vom începe să tăiem pătrățele mici din aluat și compoziție, pentru ca ulterior să introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ o oră. Cu toate acestea, după 30 de minute din timpul întreg, vom potrivii temperatura cuptorului la 150 °C.
- In acest interval de timp, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga apa și zahărul și vom aștepta ca aceste ingrediente să dea în clocot timp de câteva minute. Adăugăm apoi și zeama de la lămâie, mierea, romul, dar și pliculețul de zahăr vanilat. Amestecăm pentru a obține siropul dorit, apoi oala se ia de pe foc și se lasă la temperatura camerei.
- Imediat apoi, tava se va scoate din cuptor, iar imediat vom stropi deasupra desertului și siropul călduț și se lasă așa timp de câteva ore sau chiar peste noapte.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.