Brioșe cu vanilie și căpșune. Acest desert se potrivește perfect cu atmosfera relaxată a unei petreceri de vară!

retete de gustare

Brioșe cu vanilie și căpșune

Brioșe cu vanilie și căpșune, o rețetă ideală pentru micul dejun. Sunt ideale pentru un mic dejun savuros în familie, oferind un început plăcut și dulce al zilei.

Brioșele cu vanilie și căpșune sunt un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Aceste brioșe sunt caracterizate de o textură pufoasă și ușoară, cu un gust delicat de vanilie, care se combină perfect cu dulceața și aciditatea căpșunelor proaspete de deasupra.

Aroma vaniliei, combinată cu fructele proaspete, face din acest desert o alegere ideală pentru o varietate de evenimente și momente speciale, fiind un desert versatil care aduce un strop de rafinament și dulceață în orice moment al zilei. Fie că le servești pentru un mic dejun special, o gustare de după-amiază sau un desert la o petrecere, aceste brioșe vor adăuga întotdeauna un plus de savoare și culoare.

Citește și: Reţetă de dulceaţă de afine fără zahăr. Ce să adaugi pentru a ieşi delicioasă

briose cu vanilie si capsune
Brioșe cu vanilie și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cristina Șișcanu pregătește franzelă umplută la cuptor: „Rețeta asta nu e una de dietă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru brioșe
- 250 g de făină
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță de sare
- 150 g de zahăr
- 2 ouă mari
- 120 ml de ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal
- 240 ml de lapte
- 1 linguriță de extract de vanilie
-

1 linguriță de extract de migdale, opțional
- 150 g de căpșune proaspete, tăiate în sferturi sau felii

Ingrediente pentru decor
- 100 g de căpșune proaspete, tăiate în jumătăți sau sferturi
- Zahăr pudră, opțional

briose cu vanilie
Brioșe cu vanilie și căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare ingrediente și tavă

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru brioșe cu 12 forme. Așază hârtie pentru brioșe în fiecare formă sau unge formele cu puțin unt pentru a preveni lipirea.
  2. Spală căpșunele și taie-le în sferturi sau felii subțiri, atât pentru aluat, cât și pentru decor.

Mod de preparare brioșe

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, cerne făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă bine ingredientele uscate pentru a asigura distribuirea uniformă a agenților de creștere.
  2. Într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul până devin pufoase și de culoare galben deschis, aproximativ 2-3 minute. Folosește un tel sau un mixer electric la viteză medie. Încorporează treptat uleiul în amestecul de ouă și zahăr, amestecând constant pentru a obține o compoziție omogenă.
    Adaugă laptele și extractul de vanilie (și extractul de migdale, dacă folosești) în amestecul umed și continuă să amesteci până se combină bine toate ingredientele.
  3. Adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate în cel umed, amestecând ușor cu o spatulă sau un tel. Nu amesteca prea mult, pentru a evita ca brioșele să devină tari. În momentul în care ingredientele se combină și nu mai sunt urme vizibile de făină, oprește amestecarea.
  4. Umple formele pentru brioșe aproximativ 2/3 din capacitate cu aluat. Asigură-te că împărți uniform aluatul în toate formele. Așază câteva bucăți de căpșune deasupra fiecărei brioșe. Apasă-le ușor în aluat, astfel încât să rămână parțial vizibile.
  5. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace brioșele timp de 18-20 de minute, sau până când brioșele devin aurii și o scobitoare introdusă în centrul uneia iese curată. Evită să deschizi ușa cuptorului în primele 10 minute, pentru a nu întrerupe procesul de creștere. Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească în tavă timp de 5 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Decorare și servire

  1. După ce brioșele s-au răcit complet, decorează-le cu bucăți suplimentare de căpșune proaspete. Dacă dorești, poți presăra puțin zahăr pudră deasupra pentru un aspect și un gust mai dulce. Servește brioșele la temperatura camerei, alături de un ceai sau o cafea.

retete pentru desert
Brioșe cu vanilie și căpșune[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Spaghete cu creveți, roșii cherry și pătrunjel. Se potrivesc bine, având un gust proaspăt și ușor, care reflectă atmosfera sezonului cald!, pentru un preparat rafinat și delicios, în care spaghetele al dente se combină cu creveți suculenți, gătiți într-un sos ușor de roșii cherry și usturoi. Acest fel de mâncare este completat cu pătrunjel proaspăt, oferind un echilibru perfect între arome și texturi. Ideal pentru o cină sau o ocazie specială, spaghetele cu creveți sunt o alegere savuroasă și sofisticată.

retete de prajituri de casa
Brioșe cu vanilie și căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cristina Șișcanu pregătește franzelă umplută la cuptor! „Rețeta asta nu e una de dietă.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Schimbare radicală de look pentru Antonia. Artista a atras atenția cu această culoare neașteptată: "O doamne te-ai vopsit!"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Frumoșii actori Ilayda Sezgin și Recep Usta, din serialul Totul pentru familia mea, formează un cuplu dincolo de platourile de filmare! Iată cum au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies