Reţetă de dulceaţă de afine fără zahăr. Ce să adaugi pentru a ieşi delicioasă

Reţetă de dulceaţă de afine fără zahăr. Ce să adaugi pentru a ieşi delicioasă
Reţetă de dulceaţă de afine fără zahăr. Ce să adaugi pentru a ieşi delicioasă

Iată cum poți să pregătești o dulceață delicioasă de afine, fără prea multe ingrediente. Bucură-te de gustul care să dea savoare prăjiturilor tale.

Fructele de sezon se găsesc în toate magazinele și supermarketurile, astfel că ar fi păcat să nu e bucurăm de acestea chiar și în anotimpul rece. Atunci când vine vorba de dulciuri sau de clătite, cel mai la îndemână este să le umplem cu o dulceață delicioasă și să ne bucurăm de gustul preferat. Cum fructele de pădure sunt printre preferatele multor persoane, iată cum poți să realizezi o dulceață de afine delicioasă fără zahăr și ce trebuie să adaugi pentru a te putea bucura de ea în toate anotimpurile.

Cum se prepară dulceaţa de afine

Citește și: Dulceață de coacăze roșii. Un adevărat răsfăț!

Dulceață afine, rețetă fără zahăr
Dulceață afine, rețetă fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina: „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dulceața de afine este delicioasă și o poți pregăti de fiecare dată acasă cu ușurință. Rețeta este una simplă, cu ingrediente la îndemână și te poți bucura de ea rapid, în diferite combinații. Nu necesită un timp de preparare mai mare decât al celorlalte tipuri de dulceață și nici nu aveți nevoie de ingrediente costisitoare. Tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine afinele și să le cureți de codițe și frunze, apoi pui afinele într-o oală împreună cu zahărul, zeama de la o lămâie și coajă de lămâie.

Amesteci totul în mod constant la foc mic, până când zahărul se topește, apoi o lași să fiarbă, tot la foc mic, timp de 20-25 de minute, până când siropul care este lăsat de el începe să se îngroașe.

Reţetă simplă de dulceaţă de afine fără zahăr

Dulceață afine, rețetă fără zahăr
Dulceață afine, rețetă fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Iubitorii de dulceață, dar care, din diferite motive, își doresc să  consume dulceață fără zahăr sau în varianta cât mai naturală, trebuie să știe că se pot bucura de același gust.

Această variantă sănătoasă și bogată în vitamine devine o alegerea delicioasă pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile afinelor într-o formă dulce și versatilă. Atunci când doriți să pregătiți dulceața de afine fără zahăr, aveți nevoie de 500 g de afine proaspete, sucul de la o lămâie, iar zahărul va fi înlocuit cu un îndulcitor natural, precum stevia. Pentru aromă mai aveți nevoie și de o linguriță de coajă de lămâie rasă.
Procesul de preparare al acesteia este foarte asemănător cu cel de la o dulceață normală, așa că veți începe prin a spăla foarte bine fructele, iar dacă vă folosiți de afine congelate, trebuie să le lăsați să se dezghețe înainte de a le procesa. În momentul în care ați adăugat afinele într-o cratiță alături de sucul de lămâie, puteți alege cât de dulce vreți să fie dulceața, adăugând îndulcitor natural în funcție de gust.
Și de această dată dulceața va fi gătită la foc mic.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Cât timp se fierbe dulceaţa de afine

Dulceață afine, rețetă fără zahăr
Dulceață afine, rețetă fără zahăr[Sursa foto: freepik]

Atunci când vine vorba de timpul pe care fructele trebuie să îl aibă pe foc, este foarte important să ne raportăm la fiecare fruct în parte, deoarece timpul poate fi mai mare sau mai mic în funcție de acestea. Astfel, ceea ce se potrivește la un tip de dulceață nu va fi neapărat bun și pentru altul. Pentru a obține o dulceață de afine gustoasă, există câteva secrete de care trebuie să țineți cont. Afinele trebuie să fiarbă în suc propriu, fără să adăugați apă, astfel fructele de pădure vor rămâne întregi și vă veți putea bucura de un aspect extrem de apetisant. Timpul de fierbere al acesteia variază în funcție de cât de groasă sau lichidă doriți să fie în mod normal. Dacă vreți ca dulceața voastră de afine să aibă o consistență mai lichidă, o puteți lăsa pe foc timp de 20-25 de minute, iar dacă doriți să aibă o consistență mai groasă, se recomandă să depășiți 40 de minute sau chiar puteți prelungi timpul de fierbere, până când obțineți consistența de care aveți nevoie. Este foarte ușor să o realizați chiar la voi acasă, iar doar din câteva ingrediente vă puteți bucura de un gust delicios.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina! „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Schimbare radicală de look pentru Antonia. Artista a atras atenția cu această culoare neașteptată: "O doamne te-ai vopsit!"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 10 cele mai talentate și carismatice actrițe din serialele turcești! Iată ce loc ocupă Zeynep Farah Abdullah, protagonista serialului Vinovați de iubire

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies