În perioada sezonului rece, gospodinele încep să urmeze diverse rețete bogate în calorii, pentru a îmbogăți masa de prânz sau cea de cină.
Ciorbele și supele au devenit vedetele acestui sezon, însă atunci când se folosește borș, preparatul capătă un gust de excepție. Iată ce greșeală fac gospodinele atunci când urmează acest pas!
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Când trebuie pus borșul în ciorbă
Borșul se află printre cele mai populare preparate culinare tradiționale, fiind foarte celebru în Europa de est și Asia de Nord. Preparat sub forma unei supe acre, borșul oferă un gram în plus de savoare preparatelor lichide, deși rețetele pot fi diferite de la o zonă la alta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Citeste si: Ce proprietati are ardeiul iute si de ce sa il consumi
Spre exemplu, atunci când borșul se adaugă în ciorbă trebuie să fie același, indiferent de rețeta de borș folosită. Un lucru important este faptul că trebuie să se țină cont de borșul care trebuie adăugat în ciorbă sau supă la finalul rețetei. Mai mult decât atât, este nevoie de o atenție sporită la ce cantitate de borș se folosește în ciorbă, în funcție de cât de acru este borșul, dar și în funcție de preferințe.
După ce borșul se pune în supă, se lasă la fiert la foc mic, pentru încă 10 sau 15 minute, cât să mai clocotească o dată.Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Prepararea borșul de casă
Borșul are un gust excepțional și poate fi pregătit în chiar și în propria bucătărie. Pentru prepararea borșul acasă, este nevoie doar de câteva ingrediente găsite cu siguranță în cămară sau în frigider.
cinci litri de apă,
500 g tărâțe de grâu,
100 g pâine neagră (fără aditivi alimentari),
3 linguri făină de porumb (mălai)
leuștean.
Mod de preparare
1. Într-un bol de dimensiuni medii cu capac se pune puțină apă rece, tărâțele și pâinea neagră, ruptă în bucăți mici. Mai apoi, se lasă totul la dospit, timp de două zile.
2. Se adăugă restul de tărâțe, trei linguri de mălai și leușteanul. După, peste ingrediente se va pune apă fierbinte și se va amestecă apoi, de două sau de trei ori pe zi.
3. La final, vasul trebuie depozitat într-un loc călduț. După ce va reuși să se limpezească, lichidul se toarnă în recipiente de sticlă, și se păstrează la frigider.
Citeste si: Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Toate gospodinele îl folosesc în bucătărie