Casa ta îți poate schimba starea de spirit: Iată cum să te folosești de acest fapt

amenajare casa
Casa ta îți poate schimba starea de spirit: Iată cum să te folosești de acest fapt

Starea ta de spirit se poate schimba chiar și datorită mobilierului pe care îl ai în casă. Însă știați cum este posibil acest aspect?

Află din rândurile următoare, care sunt doar trei dintre aspectele la care ar trebui să acorzi mai multă atenție, astfel încât să poți aduce în propria casă, o stare mult mai bună de spirit, care îți poate influența pozitiv viața.

 

Teoria culorii pentru scopul camerei

Culorile au un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit și percepției asupra spațiilor în care ne aflăm.

Fiecare culoare transmite emoții și asocieri specifice: roșul, de exemplu, evocă pasiune și poate transmite furie sau energie intensă, în timp ce verdele sugerează naturalețea și poate reprezenta invidia. Violetul, pe de altă parte, este asociat cu luxul și regalitatea. Folosim aceste asocieri în mod instinctiv atunci când ne gândim la designul interior, pentru a crea atmosfere care se potrivesc cu funcția și sentimentul dorit al fiecărei încăperi. De exemplu, nuanțele calde de roz închis, piersică și galben sunt populare pentru pereții dormitorului, deoarece aceste culori inspiră o trezire lină și relaxantă la răsărit.
În schimb, un roșu strident, care poate fi foarte vibrant și energic, ar putea fi prea intens pentru camera de zi, unde dorim să ne simțim calm și relaxați. Dacă dorești să aduci culori puternice în spațiul tău fără a copleși, poți opta să le folosești ca accente în locuri precum scaunele, iluminatul sau arta din sala de mese. Acest lucru îți permite să adaugi personalitate și dinamism camerei fără a compromite confortul vizual și funcționalitatea spațiului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Cum să ai grijă de plantele de apartament în 4 pași. Iată cum trebuie menținute pentru a fi mereu verzi

cum alegi mobilier pentru casa
Casa ta îți poate schimba starea de spirit: Iată cum să te folosești de acest fapt[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă

Mobilier moale pentru o casă confortabilă

Un spațiu cald și confortabil ar trebui să te facă să te simți relaxat și binevenit, iar pentru a obține acest efect, mobilierul moale este esențial. Chiar dacă ai deja o canapea și fotolii care sunt plăcute la atingere și confortabile, poți amplifica senzația de căldură, adăugând detalii suplimentare. Pentru a transforma atmosfera camerei, începe prin a adăuga perne moi cu diferite forme și dimensiuni, care nu doar că aduc un plus de confort, dar și un strop de culoare.

Covorul pufos sub picioare poate adăuga o senzație de căldură imediată și poate delimita zona de relaxare, făcând-o mai primitoare. Accesoriile decorative, cum ar fi draperiile din materiale plăcute, plantele de interior sau lămpile cu lumina caldă, contribuie la crearea unei atmosfere plăcute. Îmbină diferite texturi, precum catifeaua, lâna și bumbacul, pentru a crea un contrast interesant și plăcut. De asemenea, joacă-te cu formele și dimensiunile pentru a adăuga un element de surpriză și a face încăperea mai dinamică.
Astfel, vei obține un ambient care nu doar că arată bine, dar și te face să te simți acasă, oferindu-ți un refugiu perfect pentru relaxare.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

casa iti poate schimba starea de spirit
Casa ta îți poate schimba starea de spirit: Iată cum să te folosești de acest fapt[Sursa foto: freepik]

Articole naturale pentru o minte limpede

Natura joacă un rol esențial în echilibrul tău emoțional și mental, iar efectele benefice se resimt chiar și după doar 10 minute petrecute afară. Îți poate schimba radical dispoziția, aducând un val de liniște și pozitivitate. Dacă nu ai mereu ocazia să te bucuri de natură în aer liber, poți aduce acea energie calmantă în casa ta. Adaugă plante verzi în colțurile tale preferate, alege lumânări care împrăștie o lumină blândă și reconfortantă, sau chiar elemente de apă care să ofere un sunet relaxant de fundal. Tonurile pământii în decorul casei te vor ajuta să creezi un spațiu cald și primitor, care îmbrățișează natura și îți oferă un refugiu de la agitația zilnică. Aceste mici detalii vor transforma casa ta într-un sanctuar personal, unde te vei simți conectat cu natura, indiferent de ce se întâmplă în exterior.

mobilier potrivit pentru casa
Casa ta îți poate schimba starea de spirit: Iată cum să te folosești de acest fapt[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

7 modificări simple pe care le poți face pentru a aduce sănătatea în casă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies