Cât se fierbe orezul în lapte. Rețeta de pe vremea bunicilor

Cât se fierbe orezul în lapte. Rețeta de pe vremea bunicilor
Cât se fierbe orezul în lapte. Rețeta de pe vremea bunicilor

Când vorbim despre orezul cu lapte, ne gândim automat la cea mai frumoasă perioadă, și anume copiăria. Este un desert cu care multe persoane au crescut și are un gust de-a dreptul delicios.

 Dacă vă doriți să vă bucurați apropiații și prietenii cu un preparat pe cinste, ei bine, trebuie să ții cont de câteva sfaturi foarte prețioase. Iată cum să pregătești un orez cu lapte ca pe vremea bunicii.

Citește și: De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider. Un bucătar celebru a menționat unde ar trebui depozitate

Sfaturi pentru cel mai bun orez cu lapte

În momentul în care auzim orez cu lapte tot ce ne trece prin cap sunt frumoasele clipe ale copilăriei. Este un desert de-a dreptul gustos pe care toți românii îl adoră. Pe lângă aceste aspecte, nu este deloc greu de făcut, dar este foarte important să țineți cont de câțiva pași, cel mai important fiind timpul de fierbere a orezului în lapte.

Chiar dacă rețeta este una simplă, există câțiva pași care fac diferența, iar aceasta este vizibilă.

Dacă vrei să ai parte de cel mai bun orez cu lapte, trebuie să ții cont de câteva reguli după care se ghidează chiar și cele mai pricepute gospodine.

În mai puțin de o jumătate de oră, poți pune pe masă patru porții gustoase de desertul copilăriei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Citește și: Când trebuie adăugate perișoarele în ciorbă. Greșeala gospodinelor, care strică preparatul

Cât se fierbe orezul în lapte
Cât se fierbe orezul în lapte[Sursa foto: Pexels.com]

Ingrediente

-250 de grame de orez

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

-750 de mililitri de lapte

-250 de mililitri de apă

-un plic de zahăr vanilat sau o linguriță de extract de vanilie

-puțină sare

Dacă îți dorești să pregătești mai multe sau mai puțini porții, vei modifică cantitățile de mai sus. Este important să păstrezi mereu proporția orez -lichid, apă și lapte, care trebuie să fie mereu de 1:4.

Cât timp se fierbe orezul în lapte

Un alt aspect foarte important este alegerea tipului de orez potrivit, iar cel mai recomandat este acela cu bob rotund.

Cel mai greu pas în prepararea orezului cu lapte este fierberea. Pentru început, orezul se va fierbe cu puțină apă, iar amidonul eliberat va fi un ajutor foarte bun pentru înmuierea mai rapidă a boabelor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Conform Larousse Gastronomique, orezul se lasă la fiert trei sau patru minute, într-o oală cu doi litri de apă. După aceste minute, se scurge excesul de apă și se adaugă laptele.

Apoi, continuă prepararea termică la foc mic, amestecând continuu, pentru a preveni lipirea boabelor de fundul și pereții vasului. La sfârșit, orezul se va lua de pe foc, înainte ca boabele să înceapă să se spargă.

După ce ai urmat acești pași, vei avea parte de cel mai bun orez cu lapte pe care îl poți împărți împreună cu cei dragi. Poftă bună!

Cât se fierbe orezul în lapte
Cât se fierbe orezul în lapte[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Rețeta de parizer de casă, noul fenomen de pe internet. Cum se face cel mai sănătos parizer

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețetă de Quesadilla de vită cu sos guacamole. Cu siguranță te va surprinde diversitatea aromelor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies