Când vorbim despre orezul cu lapte, ne gândim automat la cea mai frumoasă perioadă, și anume copiăria. Este un desert cu care multe persoane au crescut și are un gust de-a dreptul delicios.
Dacă vă doriți să vă bucurați apropiații și prietenii cu un preparat pe cinste, ei bine, trebuie să ții cont de câteva sfaturi foarte prețioase. Iată cum să pregătești un orez cu lapte ca pe vremea bunicii.
Citește și: De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider. Un bucătar celebru a menționat unde ar trebui depozitate
Sfaturi pentru cel mai bun orez cu lapte
În momentul în care auzim orez cu lapte tot ce ne trece prin cap sunt frumoasele clipe ale copilăriei. Este un desert de-a dreptul gustos pe care toți românii îl adoră. Pe lângă aceste aspecte, nu este deloc greu de făcut, dar este foarte important să țineți cont de câțiva pași, cel mai important fiind timpul de fierbere a orezului în lapte.
Chiar dacă rețeta este una simplă, există câțiva pași care fac diferența, iar aceasta este vizibilă.
În mai puțin de o jumătate de oră, poți pune pe masă patru porții gustoase de desertul copilăriei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Citește și: Când trebuie adăugate perișoarele în ciorbă. Greșeala gospodinelor, care strică preparatul
Ingrediente
-250 de grame de orez
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
-750 de mililitri de lapte
-250 de mililitri de apă
-un plic de zahăr vanilat sau o linguriță de extract de vanilie
-puțină sare
Dacă îți dorești să pregătești mai multe sau mai puțini porții, vei modifică cantitățile de mai sus. Este important să păstrezi mereu proporția orez -lichid, apă și lapte, care trebuie să fie mereu de 1:4.
Cât timp se fierbe orezul în lapte
Un alt aspect foarte important este alegerea tipului de orez potrivit, iar cel mai recomandat este acela cu bob rotund.
Cel mai greu pas în prepararea orezului cu lapte este fierberea. Pentru început, orezul se va fierbe cu puțină apă, iar amidonul eliberat va fi un ajutor foarte bun pentru înmuierea mai rapidă a boabelor.
Conform Larousse Gastronomique, orezul se lasă la fiert trei sau patru minute, într-o oală cu doi litri de apă. După aceste minute, se scurge excesul de apă și se adaugă laptele.
Apoi, continuă prepararea termică la foc mic, amestecând continuu, pentru a preveni lipirea boabelor de fundul și pereții vasului. La sfârșit, orezul se va lua de pe foc, înainte ca boabele să înceapă să se spargă.
După ce ai urmat acești pași, vei avea parte de cel mai bun orez cu lapte pe care îl poți împărți împreună cu cei dragi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de parizer de casă, noul fenomen de pe internet. Cum se face cel mai sănătos parizer