Ce beneficii are pieptul de pui. Valori nutriționale cu proteine și calorii pe 100 de grame

piept de pui beneficii
piept de pui beneficii

Pieptul de pui este foarte apreciat în gastronomie, nu numai pentru varietatea de mâncăruri care se pot obține cu ajutorul lui, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Află din acest articol valorile nutriționale ale pieptului de pui, cum îl poți prepara, dar și idei de rețete simple cu piept de pui.

Aproape în toată lumea, pieptul de pui este un aliment foarte popular, gătit atât acasă, cât și la restaurante. Este un aliment versatil, care poate fi mâncat în diverse moduri și este și prietenos cu silueta. Nu este de mirare că este recomandat în o mulțime de diete, pentru că este bun pentru sănătate. Descoperă în rândurile de mai jos câteva informații relevante despre acest aliment.

Valori nutriționale- calorii și proteine în pieptul de pui

Citește și: 7 rețete de marinată pentru pui! Oferiți puiului o aromă deosebită cu ajutorul acestor rețete

carnea de pui beneficii
carnea de pui beneficii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pui curry. Acest fel de mâncare este ideal, impresionând prin combinația de arome exotice și texturi diverse!

În general, 100 de g de piept de pui vor avea de 115 calorii, în timp ce valoarea proteinelor va fi de 22.

Așadar, este un aliment ideal, deoarece îți oferă proteina de care ai nevoie, fără să îț faci griji în privința caloriilor. Totuși, aceste valori sunt raportate la 100 de g de piept de pui crud. În momentul în care îl vei găti și vei adăuga ulei sau unt, numărul caloriilor va crește.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce beneficii are pieptul de pui

Consumul regulat de piept de pui aduce numeroase beneficii sănătății. Pieptul de pui este bogat în proteine, esențiale pentru creșterea și menținerea masei musculare. Fiind slab în grăsimi, pieptul de pui este ideal pentru dietele de slăbire sau pentru menținerea unei siluete armonioase. De asemenea, acst aliment este bogat în vitamine. Pieptul de pui conține vitamina B, fosfor și seleniu, ideale pentru un sistem imunitar sănătos.

Valorile nutritionale pentru pieptul de pui prăjit

retete piept de pui
retete piept de pui[Sursa foto: freepik]

În mod evident, modul de preparare va influența numărul de calorii pe care le vei consuma. Cu toții știm că pieptul de pui prăjit este foarte gustos, însă dacă vrem să ne menținem silueta, trebuie să avem grijă cât de des îl consumăm. Totuși, este important și uleiul în care îl prăjim. În momentul în care vei prăji 100 g de piept de pui, trebuie să te aștepți să aibă în jur de 164 de calorii, 31 g de proteine și 4 g de

grăsimi.

Cum îl poți prepara ca să te bucuri de toate avantajele

piept de pui
piept de pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Pentru a profita la maximum de beneficiile nutriționale ale pieptului de pui, este important să alegi metode de gătit sănătoase. Prepararea pieptului de pui la grătar este una dintre cele mai sănătoase metode și mai mult, păstrează aroma și textura cărnii. De asemenea, fierberea a pieptului de pui este o metodă care păstrează conținutul scăzut de grăsimi, deoarece nu folosești ulei sau unt. Multe gospodine aleg să gătească pieptul de pui la cuptor, nu doar că este convenabil, ci și pentru faptul că este mai sănătos și poate avea un gust excepțional, cu ajutorul mirodeniilor.

Poți găti pieptul de pui într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și ierburi aromatice, pentru a adăuga un gust excelent, fără să îți faci probleme din cauza kilogramelor în plus.

Idei de rețete simple cu piept de pui

Există o mulțime de rețete gustoase cu piept de pui, potrivite pentru orice gust și moment al zilei. Indiferent că alegi să îl consumi la prânz sau la cină, pieptul de pui joacă un rol esențial în gastronomie. De asemenea, există rețete foarte gustoase și creative pe bază de piept de pui, potrivite chiar și atunci când ai musafiri. Spre exemplu, poți găti: musaca cu piept de pui și legume, rulouri cu piept de pui și spanac, piept de pui în stil indian, paste cu piept de pui  și multe altele.

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Burrito cu carne de vită și legume. Poate deveni o variantă delicioasă pentru micul dejun!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies