În unele zone, chiar și de sărbătorile pascale, pe masă se află salata de boeuf. Însă știați ce cartofi se pun la aceasta?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact tipul de cartofi care se pun la salata de boeuf.
Ce soi de cartofi se pune la salata de boeuf
Cartofii cu coaja roșie sunt potriviți pentru salata de boeuf. În timpul gătirii, textura și forma lor sunt păstrate. Morcovii utilizați trebuie să fie proaspeți.
Citește și: Cât timp se țin sarmalele la cuptor pentru un gust perfect, ca la bunica
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Legumele care se adaugă în salată
Pentru a ne asigura că salata de boeuf va ieși așa cum ne dorim și toată lumea se va bucura de ea, pe lângă condimentele de sare și piper negru măcinat, adăugate neapărat, după
gust, este nevoie să adăugăm și maioneză și muștar. În plus, atunci când vine vorba despre legume, este nevoie să adăugăm morcovi, în jur de 500 de grame, cartofi, în jur de 800 de grame, mazăre, în jur de 200 de grame, castraveți murați și gogoșari, în jur de 700 de grame, dar și puțin păstârnac. De asemenea, rețeta poate să fie clasică sau să conțină și carne, în funcție de preferințe, de porc, pui sau vită.
Trucuri pentru o salată boeuf delicioasă
- Cea mai bună carne de vită este carnea de vită bine fiartă, scursă și tăiată cubulețe. Multe gospodine sunt conștiente de faptul că aceasta este rețeta originală pentru salata de boeuf. În schimb, carnea de vițel foarte fragedă a fost folosită.
- Cu toate acestea, am folosit pui sau curcan în loc de vită. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că gustul de vițel sau vită se combină cel mai bine cu sosul acrișor, oțetul și ingredientele picante din această salată.
- Când pregătești salata de boeuf, cartofii trebuie să fie roșii. Nu folosiți cartofi albi sau făinoși. Atunci când sunt fierte, se înmoaie prea mult și se zdrobesc ușor. Cartofii roșii sunt mai buni și își păstrează textura mai bine chiar dacă sunt fierți. Tăierea lor în cubulețe le face mai ușor și le puteți amesteca cu restul legumelor. În plus, nu uitați să fierbeți cartofii în coajă.
- Rețeta tradițională de salată de boeuf cu mazăre a fost moștenită de mulți români. Cu toate acestea, cunoscătorii și bucătarii nu apreciază mazărea în rețeta originală, deoarece nu exista. Pentru cei care au probleme cu stomacul, măzarea poate fi un ingredient greu de digerat, deoarece are un gust deosebit care schimbă complet gustul salatei. Rădăcinoasele precum păstârnacul, morcovii și rădăcina de pătrunjel sunt mult mai bune pentru ei. Morcovii oferă un gust dulce și delicat, în timp ce celelalte două legume oferă un gust ușor parfumat care se combină cu gustul cărnii de vițel.
- Legumele se scurg bine de apă După ce au fiert, cum ar fi păstârnacul, cartofii și legumele folosite, se scurg în general bine de apă. Unul dintre trucurile cele mai importante pentru salata de boeuf este acesta. Castraveții murați, tăiați cubulețe, sunt adăugați la salată. Și trebuie lăsați să se scurgă bine de zeama acrișoară într-o strecurătoare. Toate legumele trebuie să fie bine scurse, altfel maioneza se va înmuia și salata va avea un gust mai slab.
- Carnea se fierbe cu o varietate de condimente. Folosește pulpă sau rasol de vițel dacă doriți o salată de boeuf delicioasă. Carnea trebuie fiartă cu diferite condimente, cum ar fi câteva boabe de piper, două foi de dafin și rozmarin. Prin urmare, carnea va avea un gust mult mai bun și va fi gustoasă de toată lumea.
Idei de decor pentru salata boeuf de Paște
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.