Condimentele dau un gust senzațional fripturii, indiferent că vorbim despre cea de pui sau despre cea de porc. Acestea nu merg însă în orice combinație, iar gospodinele trebuie să știe secretele condimentelor pe care le folosesc.
Friptura este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în weekend-uri sau de sărbători. Pentru a da un gust desăvârșit cărnii, este esențial să știm ce condimente merg pe carnea de pui sau pe carnea de porc.
Secretele condimentelor pentru friptura de pui
Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute
La prima vedere, am putea spune că oricine știe să pregătească o friptură de pui. Nimic mai simplu, nu-i așa? Adevărul este însă cu totul altul și nu trebuie să fii bucătar de meserie, pentru a ști cum se pregătește o friptură de pui ca la carte.
Unul dintre cele mai importante secrete este, fără îndoială, felul în care condimentăm carnea de pui. Trebuie să știți că nu toate condimentele pe care le aveți în cămară se potrivesc cu acest fel de friptură.
Pentru ca aceasta să fie cât mai aromată, este nevoie de anumite mirodenii, care vor accentua gustul cărnii de pui. Este adevărat că puiul se îmbină fără probleme cu o mulțime de condimente, dar nu cu toate.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În primul rând, ca orice altă friptură, și cea de pui merge de minune cu usturoiul.
Puteți folosi pudră de usturoi, pentru o aromă mai puternică. Și clasicul piper este o variantă perfectă.De asemenea, paprica nu trebuie să lipsească atunci când pregătiți friptura de pui. Coriandrul, ardeiul iute sau boabele de muștar reprezintă alegeri foarte inspirate pentru condimentarea puiului.
Dacă v-ați hotărât să pregătiți friptura de pui la cuptor, ideal ar fi să preparați o marinată în care să țineți carnea pentru câteva ore, înainte de a o găti.
Pentru asta aveți nevoie de următoarele condimente: sare, piper, mărar, busuioc și pătrunjel, amestecate cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.Condimentele perfecte pentru friptura de porc
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce merge friptura de vită
Dacă vă numărați printre amatorii fripturii de porc, trebuie să schimbați puțin modul de pregătire a cărnii. Bineînțeles că puteți folosi și o parte din condimentele care se potrivesc și la carnea de pui, cum ar fi usturoiul, paprica sau piperul, dar puteți jongla și cu alte mirodenii.
Busuiocul este unul dintre condimentele care merg cel mai bine cu friptura de porc. Puteți pregăti un sos din busuioc, cimbru, oregano și roșii.
Un condiment mai rar folosit pe carnea de porc este menta. În combinație cu ardeiul iute și cu ghimbirul, aceasta va da o notă sofisticată fripturii dumneavoastră.
De pe lista condimentelor perfecte pentru carnea de porc nu putem omite nici rozmarinul.
Acesta va da o aroma specială fripturii, mai ales daca îl veți folosi alături de oregano, cimbru și usturoi.