Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

condimente pentru carne de pui la gratar
Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Condimentele dau un gust senzațional fripturii, indiferent că vorbim despre cea de pui sau despre cea de porc. Acestea nu merg însă în orice combinație, iar gospodinele trebuie să știe secretele condimentelor pe care le folosesc.

Friptura este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în weekend-uri sau de sărbători. Pentru a da un gust desăvârșit cărnii, este esențial să știm ce condimente merg pe carnea de pui sau pe carnea de porc.

Secretele condimentelor pentru friptura de pui

Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

Condimente pentru pui

La prima vedere, am putea spune că oricine știe să pregătească o friptură de pui. Nimic mai simplu, nu-i așa? Adevărul este însă cu totul altul și nu trebuie să fii bucătar de meserie, pentru a ști cum se pregătește o friptură de pui ca la carte.

Unul dintre cele mai importante secrete este, fără îndoială, felul în care condimentăm carnea de pui. Trebuie să știți că nu toate condimentele pe care le aveți în cămară se potrivesc cu acest fel de friptură.

Pentru ca aceasta să fie cât mai aromată, este nevoie de anumite mirodenii, care vor accentua gustul cărnii de pui. Este adevărat că puiul se îmbină fără probleme cu o mulțime de condimente, dar nu cu toate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În primul rând, ca orice altă friptură, și cea de pui merge de minune cu usturoiul.

Puteți folosi pudră de usturoi, pentru o aromă mai puternică. Și clasicul piper este o variantă perfectă.

De asemenea, paprica nu trebuie să lipsească atunci când pregătiți friptura de pui. Coriandrul, ardeiul iute sau boabele de muștar reprezintă alegeri foarte inspirate pentru condimentarea puiului.

Dacă v-ați hotărât să pregătiți friptura de pui la cuptor, ideal ar fi să preparați o marinată în care să țineți carnea pentru câteva ore, înainte de a o găti.

Pentru asta aveți nevoie de următoarele condimente: sare, piper, mărar, busuioc și pătrunjel, amestecate cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Condimentele perfecte pentru friptura de porc

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce merge friptura de vită

Amestec condimente pentru gratar

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dacă vă numărați printre amatorii fripturii de porc, trebuie să schimbați puțin modul de pregătire a cărnii. Bineînțeles că puteți folosi și o parte din condimentele care se potrivesc și la carnea de pui, cum ar fi usturoiul, paprica sau piperul, dar puteți jongla și cu alte mirodenii.

Busuiocul este unul dintre condimentele care merg cel mai bine cu friptura de porc. Puteți pregăti un sos din busuioc, cimbru, oregano și roșii.

Nu vă feriți nici de cimbru. Acesta se îmbină foarte bine cu friptura de porc, dar și cu cea de miel sau cu peștele. Lângă cimbru folosiți și coriandru, rozmarin și foi de dafin.

Un condiment mai rar folosit pe carnea de porc este menta. În combinație cu ardeiul iute și cu ghimbirul, aceasta va da o notă sofisticată fripturii dumneavoastră.

De pe lista condimentelor perfecte pentru carnea de porc nu putem omite nici rozmarinul.

Acesta va da o aroma specială fripturii, mai ales daca îl veți folosi alături de oregano, cimbru și usturoi.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies