Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului

Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului
Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului

În rutina de îngrijire a pielii au apărut, de-a lungul timpului, mulți acizi de bază pentru exfolierea și netezirea tenului. Află din rândurile de mai jos ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului!

Acizii au capacitatea de a aduce pielii multe beneficii miraculoase, putând să estompeze ridurile sau cicatricile, să netezească suprafața pielii, să reducă petele pigmentare, sau să elimine celulele moarte. Iată ce este și cum poate fi folosit acidul mandelic!

Ce este acidul mandelic

Acidul mandelic este un alfa hidroxiacid (AHA). Toți hidroxiacizii sunt o familie de ingrediente care ajută la exfolierea suprafeței pielii. Ei fac acest lucru prin dizolvarea elementelor lipicioase dintre celulele  pielii, permițând acelui strat mort superior să se scurgă eficient, și pur și

simplu să netezească tot. Alfa hidroxiacizii includ atât acidul glicolic și lactic, cât și mandelic. Însă, acidul mandelic este mult mai mare, pătrunde în piele mai uniform și mai lent. Așadar, este o modalitate mai blândă de a netezi suprafața pielii. Acidul lactic este, oarecum, la mijloc.

Citește și: Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să avem grijă de pielea sensibilă

Cum să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului

Acidul mandelic este un ingredient foarte simplu de introdus în rutina de îngrijire și, în cea mai mare parte, poate fi folosit alături de orice alt ingredient, cu condiția ca această combinație să nu provoace iritații. Un ingredient care nu trebuie folosit împreună cu acidul mandelic este orice formă de vitamina topică, fie că este un retinoid sau retinol, deoarece această combinație poate fi foarte iritantă.

Cu toate astea, se poate utiliza retinol noaptea și acid mandelic dimineața. Acesta  poate fi folosit de două ori pe zi, dimineața sau seara, dacă nu este combinat cu un retinol seara.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

De asemenea, sunt importante instrucțiunile producătorului, deoarece acestea variază de la produs la produs.

Multe produse conțin și alte ingrediente active alături de acidul mandelic, iar ingredientele respective pot influența frecvența de utilizare a acestuia. Totodată, este importantă purtarea  protecției solare  în momentul în care se folosește acid mandelic, sau orice alt afla hidroxiacid.
Pe măsură ce acidul mandelic este introdus în rutina de îngrijire, este recomandat să fie folosit o dată pe zi la început, sau poate o dată la două zile în prima săptămână, pentru a observa dacă produsul poate fi ușor de tolerat sau nu.

Citește și: De ce se separă fondul de ten pe nasul tău. Cum remediem acest lucru? ”Îl pulverizați direct pe burete, nu pe piele, și apoi ștampilați foarte ușor.”

Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Beneficiile niacinamidelor pentru piele

Beneficiile acidului mandelic pentru ten

Acidul mandelic este foarte blând și  prietenos cu pielea sensibilă, iar dacă unele persoane au o culoare mai închisă a pielii, este un ingredient minunat de introdus în rutină, pentru ameliorarea

petelor întunecate. De asemenea, se poate folosi și în timpul sarcinii. Pe măsură ce femeile trec prin schimbări hormonale în timpul sarcinii, pielea poate deveni mult mai sensibilă, astfel încât produse precum acidul glicolic pot fi, de fapt, mult prea iritante pentru piele.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Datorită faptului că acidul mandelic ajută la netezirea suprafeței pielii, produsele de îngrijire a tenului sau machiajele se așează mult mai uniform pe piele. Așadar, acidul mandelic ajută la reducerea aspectului petelor solare, ajută la îmbunătățirea aspectului hiperpigmentării, netezește și îmbunătățește textura pielii și poate fi un adevărat ajutor la luminozitatea generală a pielii și a nuanței pielii. Cu toate astea, fiecare persoană în parte diferă în ceea ce privește toleranța la anumite ingrediente sau produse, așa că înainte de a introduce acest produs în rutina de îngrijire, este recomandat să fie testat pe piele într-o zonă precum partea din față a urechii.

Citește și: Îngrijirea pielii în timpul sarcinii este esențială! ”Sunt afecțiuni ca niște bubițe roșiatice, localizate chiar pe zonele de vergeturi.”

Ce este și cum poți să folosești acidul mandelic în îngrijirea tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să avem grijă de pielea sensibilă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies