Cum să avem grijă de pielea sensibilă

ce inseamna piele sensibila
Cum ne dăm seama că avem o piele sensibilă

Indiferent ce tip de piele avem, este necesar să fim atenți la ce fel de produse folosim, pentru a avea un ten cât mai sănătos și curat. În cazul persoanelor cu piele sensibilă, situația devine puțin mai dificilă.

În cadrul emisiunii „Sport, dietă și o vedetă”, de la Kanal D, doctorul dermatolog Konstantinos Koutsioukis a explicat cu ce probleme vine pielea sensibilă, dar și ce produse sunt potrivite acestui tip de ten.

Simptomele pielii sensibile

O mulțime de persoane se confruntă cu o piele sensibilă. Medicul a explicat că există câteva semne, prin care ne putem da seama că avem o piele sensibilă.

„Semnele pe care le are pielea sensibilă sunt uscăciunea, rugozitatea, tenul este aspru, iritație care se manifestă prin roșeață și disfuncția acestei bariere epidermice care menține hidratarea pielii. Există o mare parte din pacienții sensibili, care nu prezintă aceste simptome. De obicei aceștia simt o strângere la nivelul pielii.”, a declarat dermatologul.

Produsele potrivite pielii sensibile

rutina ingrijire ten sensibil
Produse pentru pielea sensibilă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Acidul hialuronic. Mituri și beneficii

Persoanele cu piele sensibilă trebuie să fie extrem de atente atât la produsele pe care le folosesc, cât și la tratamentele pe care le urmează. Unele produse pot agrava situația și să producă reacții alergice, la nivelul pielii sensibile. De aceea, specialistul recomandă folosirea în mod obligatoriu a produselor dedicate pentru ten sensibil.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Este foarte important să folosim produse care se adresează tenului sensibil. Toate gamele de dermatocosmetice sau de creme medicale, efectuează teste în așa fel încât să observe dacă produsele sunt tolerante pentru pacienții cu ten sensibil.Sfatul meu este, că dacă găsim o cremă care se acomodează tenului nostru să rămână valabilă.

Pacienții cu acest tip de ten nu își permit diferite experimente cu dermatocosmetice.”, a mărturisit doctorul.

În special dacă ne machiem și avem tenul sensibil, trebuie să acordăm o atenție maximă curățării pielii. Dermatologul a explicat că produsul de curățare joacă un rol foarte important în rutina de îngrijire a acestui tip de ten. De armenea, apa termală poate ajuta în cazul iritațiilor.

„Important este să folosim produse adecvate curățării tenului. Produsul de curățare nu tratează tenul sensibil, dar îl curăță și permite restul cremelor să intre în piele. Impuritățile ambientale de praf ar trebui eliminate prin produsul de curățare. Este important ca pacienții să folosească produse fără săpun și fără detergenți.”, a declarat specialistul.

Cum tratăm pielea sensibilă a corpului

sfaturi piele sensibila
Sfaturi pentru pielea sensibilă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice

În ceea ce privește pielea, aceasta poate fi sensibilă atât pe față, cât și pe corp. Persoanele cu o piele sensibilă se pot confrunta cu anumite rugozități și probleme și la nivelul corpului, nu doar al tenului. Medicul a explicat că aceste persoane trebuie să folosească un gel de duș blând, potrivit pielii sensibile, în special în momentele în care au mai multe dușuri pe zi.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Fața, pentru că este expusă, este mai obișnuită la agresivitățile ambientale, corpul uneori este mai sensibil. Proprietățile de vindecare ale tenului sunt mai evidente față de restul corpului. Se recomandă folosirea unor produse de curățare blânde, care nu modifică ph-ul și aciditatea pielii, mai ales în perioadele în care suntem obișnuiți să facem mai multe dușuri pe zi.”, a mărturisit doctorul dermatolog

Exfoliem sau nu pielea sensibilă?

piele sensibila ingrijire
Cum îngrijim pielea sensibilă[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce este importantă hidratarea în lupta cu acneea

Multe persoane care au pielea sensibilă consideră că nu este în regulă să apeleze la exfoliere. Însă, doctorul a explicat că acesta este doar un mit. Făcut în mod corect și cu produsele potrivite, procesul de exfoliere aduce beneficii chiar și pentru un ten sensibil. Cu toate acestea, nu este recomandat să ne exfoliem pielea foarte des, ci doar de 2-3 ori pe săptămână.

„Pielea în mod normal este acidă. Pentru exfoliere, se pot folosi și acizi la tenul sensibil, dar acest lucru l-aș recomanda să se întâmple cu produse tot pentru tenul sensibil.”, a explicat medicul specialist.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies