Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate

Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate
Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate

Pâinea este, fără doar și poate, cel mai prietenos carbohidrat atunci când vine vorba de diete. Află din rândurile de mai jos de ce este bine să consumăm pâine, și ce cantitate este recomandată!

Laura Ene, medic, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre beneficiile și cantitatea corespunzătoare de pâine consumată.

Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate

Pâinea este cel mai potrivit și versatil carbohidrat de până acum, acest lucru însemnând că, mai degrabă, lumea poate renunța la biscuiți, covrigei și gogoși în momentul în care țin o dietă. Pâinea are puterea de a oferi sațietate și fibre dacă este una calitativă și, de asemenea, pâinea cu semințe oferă grăsimi Omega-3 de cea mai bună calitate, foarte necesare pentru organism.

Astfel, acest aliment nu trebuie să fie considerat drept un motiv pentru care lumea se îngrașă, ci ceea ce se pune pe pâine este adevărata problemă, mai precis,  sosuri, multă prăjeală și mult ulei. Totodată, este important de știut faptul că 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, însemnând că 2 felii de pâine are 100 de calorii, exact ca două cubulețe de ciocolată. Așadar, pâinea poate fi consumată în 6 porții minim pe zi, adică 6 felii. 

" În toate piramidele alimentare se recomandă între 6 și 11 porții de cereale integrale pe zi, iar dacă avem în față o pâine integrală eu aș recomanda ca niciodată să nu ne ferim de ea. Mai degrabă m-aș feri de biscuiți, de covrigei, de gogoși, de covrigi. Am auzit de multe ori: Nu mai mănânc pâine, dar când ne întâlnim cu un covrig cald pe stradă nu putem să rezistăm.

Pâine ne ține de foame! Pâinea are fibre, mai ales dacă o alegem pe cea de calitate. Dacă alegem și pâinea cu semințe avem și grăsimi Omega-3 de cea mai bună calitate de care avem nevoie. Problema este că nu pâinea în sine ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine sau în ceea ce înmuiem pâinea. Și mai ales acum, în post, avem de-a face cu sosuri, cu multă prăjeală, cu mult ulei.
Pe de altă parte, dacă ar fi să fac o comparație între brânză și pâine, un tip de brânză grasă, un cașcaval, ne poate costa spre 350- 400 de calorii/ 100 de grame. Pe când 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, ceea ce înseamnă că la 2 felii de pâine am 100 de calorii, exact cât două cubulețe de ciocolată. Așadar, ce îngrașă mai mult? Pâinea, ciocolata sau brânza? Eu prefer de fiecare dată pâinea și dau 6 porții minim pe zi, adică 6 felii.
Această felie are în jur de 20- 25 de grame, care nu are mai mult de 50- 60 de calorii și nu mai mult de 10 grame de zahăr și carbohidrați pentru cei care-și numără carbohidrații, diabeticii"
, a menționat specialistul.

Citește și: Truc genial pentru ouă ochiuri. De ce trebuie să torni o lingură de apă când le prepari

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ciorba de potroace te drege după masa de Crăciun. Care este secretul preparatului

Mai mult decât atât, pâinea integrală de secară, graham, este recomandată celor mici cu aceeași măsură. Pâinea reprezintă o amintire plăcută a copilăriei, iar în locul cerealelor cu lapte, copiilor pot primi o felie de pâine cu o linguriță de miere, alături de o cană de lapte.

"Pentru copii, foarte potrivită e pâinea integrală de secară, graham, cu aceeași măsură. (...)  Pâinea este o amintire a copilăriei, o amintire plăcută, în loc de cereale cu lapte care conțin mult zahăr, putem să le oferim copiilor o felie de pâine cu o linguriță două de miere, o cană de lapte. Acesta era micul dejun al copilăriei noastre care nu îngrașă, nu ne face rău, atâta timp cât este urmat bineînțeles și de un pic de mișcare.”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Ce trebuie să faci dacă varza pentru sarmale este prea sărată sau prea acră. Sorin Bontea are un truc care îi oferă gustul perfect

Ce pâine este bine să consumăm și în ce cantitate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce poți face dacă nu se încheagă piftia. Trucul care te va salva



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale. Secretul marilor bucătari

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies