Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri. „Oferă volumul pe rădăcină”

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri.
Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri.

Există foarte multe tipuri de coafuri pe care femeile doresc să le încerce, fie cu ajutorul bigudiurilor, sau al clipsurilor. Ei bine, trebuie să știi care este diferența dintre cele două și ce volum poate avea părul tău după utilizarea lor.

Georgiana Stavrositu, stilist, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre ce trebuie să alegi între bigudiuri și clipsuri. Iată diferența dintre ele două și ce tip de coafuri  poți obține în doar câțiva pași simpli!

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri
Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri

Georgiana Stavrostiru a menționat faptul că părul pe clipsuri arată mult mai natural decât cel pe bigudiuri, dar bigudiurile creează un volum mai mare, iar părul poate fi alternat, cu ajutorul bigudiurilor de mărimi diferite.

De obicei, se recomandă ca bigudiurile să se pună pe părul uscat, deoarece dacă sunt folosite pe părul ud, acesta va avea un stil mai rigid. Stilistul le recomandă celor care folosesc bigudiurile pentru obținerea coafurii să aibă părul uscat în proporție de 90%.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Părul pe clipsuri arată mult mai natural decât de bigudiuri. Bigudiurile creează un volum mai mare, poți să alternezi volumul mai mare sau mai mic folosind un bigudiu, dar pe clipsuri părul arată mult mai natural și are mult mai multă mișcare. Astăzi vă voi arăta mai multe variante de bigudiuri, ele nu se pun pe părul ud, trebuie să fie uscat. Se pot folosi pe părul ud dacă îți dorești un stil mai rigid.

Eu recomand ca părul să fie uscat 90%, folosind un texturizant de păr, iar apoi bigudiurile pentru a ne susține coafura. Avem variante de bigudiuri care ne pot ajuta să avem doar volum, fără să ondulăm vârfurile și este cel mare, sau le putem alterna cu bigudiuri mici”, a spus stilistul.

Citește și: Sfaturi și trucuri pentru o vopsire perfectă chiar la tine acasă. „Nu luați părul și nu-l amestecați în partea de sus pentru a-l încurca”

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri
Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum alegi parfumul în funcție de ocazie. Completează-ți ținuta cu un parfum potrivit

Bigudiurile mici oferă volum părului pe rădăcină

Bigudiurile mici oferă mai mult volum părului pe rădăcină și în același timp le poate ondula, la sfârșit, părul având un aspect foarte natural. Stilistul a menționat că ea preferă să alterneze bigudiurile și să folosească unul cu o mărime mai mare, iar unul cu ă mărime mai mică, deoarece așa se vor susține.

„Bigudiurile mici ne oferă volumul pe rădăcină, dar în același timp ne poate ondula puțin și vârful, iar părul va avea un aspect foarte natural. Eu prefer să alternez bigudiurile, să folosesc unul cu o mărime mai mare, iar altul cu o mărime mai mică. Astfel că, ele se vor susține. În momentul în care dai drumul părului, alternând aceste bigudiuri vei avea susținere și volumul va rezista mai mult decât dacă folosim o singură variantă de mărime”, a

mai spus stilistul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Este foarte important să ținem cont de faptul că dimensiunea șuviței trebuie să fie exact ca cea a bigudiului, la fel de lată, iar șuvița să se ridice în sus.

Se folosește un texturizant de păr și se pulverizează tot părul sau doar șuvița cu care lucrați în acel moment. Dacă vârful nu va fi bine așezat, veți observa că părul va rămâne creponat, iar acest lucru nu este în beneficiul coafurii. Dacă există vârtejuri, trebuie să fiți foarte atente la cum așezați bigudiurile, deoarece acestea trebuie puse intercalate, ținând cont de fiecare vârtej. 

„Dimensiunea șuviței trebuie să fie exact ca cea a bigudiului, la fel de lată, se ridică în sus șuvița. Folosim un texturizant de păr, putem să îl pulverizăm peste tot sau efectiv când luam șuvița. Ridicăm șuvița, se pulverizează acest texturizant, are o textură lejeră, asta face el, practic dă susținere părului și pentru că vrem volum, ridicăm șuvița, o tensionăm și așezăm foarte bine vârful. Dacă vârful nu este bine așezat, vei observa că în loc să aranjezi părul el va rămâne creponat și nu este bine. Dacă avem vârtejuri, bigudiurile vor fi așezate intercalate și ținând cont de toate vârtejurile”, a mai adăugat ea.

Citește și: Accesorii de vară care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri
Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: 2022 style: Cele mai chic coafuri pentru modelele de videochat



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies