Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre importanța micului dejun!
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei deoarece este prima sursă de energie și nutrienți pe care organismul o primește după o noapte de odihnă. Scopul principal al micului dejun este de a furniza organismului energia necesară pentru a funcționa corect pe parcursul zilei și de a susține un metabolism sănătos. Află din rândurile următoare de ce nu trebuie să sari peste micul dejun!
De ce este micul dejun o masă importantă
Citește și: Cât timp se fierbe broccoli proaspăt. Cum să obții textura perfectă și nutrienții intacți în câteva minute!
Potrivit National Library of Medicine, un mic dejun sănătos, în special unul bogat în proteine, stimulează metabolismul, oferind organismului un impuls de energie pentru începutul zilei.
De asemenea, un mic dejun sănătos este benefic chiar și persoanelor care obișnuiesc să consume băuturi alcoolice din când în când, deoarece poate ajuta la ameliorarea simptomelor mahmurelii.
Astfel, un mic dejun bogat în fier, acid folic și alți nutrienți poate ajuta la restabilirea energiei și la reducerea durerilor de cap și a greții asociate cu mahmureala.Ce se întâmplă dacă sari peste micul dejun
Creșterea în greutate
Citește și: Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dacă oamenii își fac un obicei în a sări peste micul dejun, acest lucru poate conduce către creșterea în greutate. Este bine de reținut faptul că lipsa micului dejun poate duce la dezechilibrul hormonilor responsabili de senzația de foame, lucru care determină consumul excesiv de calorii în timpul zilei. Așadar, persoanele care sar peste micul dejun tind să consume mai multe calorii, grăsimi saturate și zaharuri simple la mesele ulterioare.
Nivel scăzut de energie
De asemenea, lipsa micului dejun are un impact negativ asupra stării de spirit și a nivelului de energie. Astfel, cei care nu mănâncă dimineața au o capacitate de concentrare mai scăzută și un nivel mai ridicat de oboseală.
Apariția migrenelor
Oamenii care nu mănâncă nimic în prima parte a zilei pot avea migrene din cauza scăderii nivelului de zahăr din sânge, ceea ce declanșează eliberarea de hormoni care pot crește tensiunea arterială și cauza dureri de cap.
Căderea părului
Mai mult decât atât, sărirea micului dejun poate contribui la pierderea multor fire de păr, deoarece lipsa proteinelor poate afecta nivelul de keratină, esențială pentru creșterea părului.
Ce pot consuma oamenii la micul dejun
Conform Healthline.com, este recomandat ca oamenii să consume ouă la micul dejun datorită proteinelor, fiind esențiale pentru creșterea și menținerea masei musculare.
De asemenea, un alt aliment care poate fi consumat la micul dejun este iaurtul grecesc. Consumul de iaurt grecesc cu fructe de pădure și alte fructe poate spori proprietățile sale prebiotice sau probiotice. Fructele uscate, ovăzul sau nucile pot conferi textură, fibre, nutrienți și un gust delicios micului dejun.
Mai mult decât atât, ceaiul verde este o băutură relaxantă care poate fi servită la micul dejun deoarece conține cofeină, însă doar aproximativ jumătate din cantitatea din cafea. De asemenea, ceaiul verde este bogat în L-teanină, mai precis, un compus care promovează un efect calmant și poate reduce agitația asociată cu consumul de cofeină.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.