Cele mai bune 3 diete pentru femeile de peste 50 de ani. Iată cum să slăbești sănătos

dieta femei peste 50 de ani
Dietă femei peste 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, kilogramele în plus se adaugă din ce în ce mai ușor și se dau jos din ce în ce mai greu. Pentru femeile de peste 50 de ani, alimentația este extrem de importantă pentru menținerea sănătății, însă totul devine mai complicat și din cauza menopauzei.

Descoperă în rândurile de mai jos cele mai bune trei diete destinate doamnelor de peste 50 de ani, dar și modalități de a slăbi eficient și sănătos!

Diete pentru femeile de peste 50 de ani, fără riscuri pentru sănatate

Internetul este plin de diverse diete și de-a lungul timpului au apărut o mulțime de regimuri-minune, ce promit o slăbire rapidă și miraculoasă. Cu toate acestea, este important să îți înțelegi corpul și să alegi modalitatea potrivită pentru tine, în funcție de vârsta și stilul de viață pe care îl ai.

Iată 3 diete ce te vor ajuta să slăbești sau să îți menții o greutate ideală după vârsta de 50 de ani, fără să îți creeze complicații și alte probleme de sănătate.

Dieta mediteraneană

Citește și: 10 alimente anti-îmbătrânire care îți fac pielea să arate strălucitoare

regim femei peste 50 de ani
Regim femei peste 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cele 8 fructe delicioase pentru o viață sănătoasă. 5 fructe pe care trebuie să le consumi cu moderație

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Această dietă este una dintre cele mai populare, deoarece funcționează mai mult ca un stil de viață, pe care îl poate aborda oricine. Este de fapt modul în care oamenii din Italia, Spania sau Grecia mănâncă în general. Dieta mediteraneană se bazează pe un conținut scăzut de grăsimi saturate, multe fructe și legume gătite fără prăjeală și ulei de floarea soarelui. De asemenea, mâncarea este preparată cu multe verdețuri fresh, precum oregano, busuioc sau rozmarin. În ceea ce privește proteinele, le vei lua în principal din pește, fructe de mare și carne slabă. Uleiul de măsline este vedeta acestei diete, înlocuindu-l total pe cel de floarea soarelui. Totuși, este necesar să fii atentă la cantitate! Acest stil alimentar îți va oferi toți nutrienții și vitaminele de care ai nevoie!

Dieta Dash

alimentatia femeii la 50 ani
Alimentația femeii la 50 ani[Sursa foto: Freepik]

Această dietă este concepută în primul rând pentru a combate hipertensiunea arterială, afecțiune cu care multe doamne de peste 50 de ani se confruntă. Dacă te hotărăști să urmezi această dietă, va trebui să ai un aport scăzut de sodiu în alimentație și să consumi cât mai multe alimente bogate în calciu, potasiu și magneziu. Dieta Dash reprezintă o alimentație bogată în fructe și legume, semințe și cereale, reducând consumul de grăsimi.

Carnea roșie și zahărul se evită în mare parte, însă mai există uneori și excepții. Avantajul acestui regim este că îți va reduce nivelul de colesterol și glicemie din corp.

Dieta flexitariană

Acest concept de regim este unul semi-vegetarian, ce se bazează în principal pe plante, în timp ce consumul de pește, carne și lactate va fi doar ocazional. Dieta flexitariană te va ajuta să ai un aport mare de fier, omega-3 și calciu, importante pentru menținerea unei vieți sănătoase după 50 de ani.

Mai mult, această dietă previne diabetul și combate problemele cu hipertensiunea și kilogramele în plus.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să slăbești sănătos după 50 de ani

slabire rapida la 50 ani
Slăbire rapidă la 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

Indiferent de vârstă, atunci când trebuie să slăbești este nevoie de un plan alimentar bogat în toți nutrienții de care ai nevoie, dar și de mișcare. Cu toate că femeile de 50 de ani se confruntă cu retenția de apă, hidratarea este vitală pentru a ne păstra o siluetă de invidiat, dar și un ten tânăr.

Este recomandat ca în cazul în care îți dorești să slăbești un număr semnificativ de kilograme, să consulți un specialist care te va ghida către calea perfectă pentru tine. Este important să reduci cât se poate consumul de zahăr, dar și de alimente procesate sau prăjite. Încearcă să consumi carne din surse sigure, dar și o varietate diversă de fructe și legume. Nu uita, cantitatea este importantă!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies