Cele mai delicioase și sănătoase rețete cu avocado. Idei inedite pentru un meniu echilibrat

Cele mai delicioase și sănătoase rețete cu avocado. Idei inedite pentru un meniu echilibrat
Cele mai delicioase și sănătoase rețete cu avocado. Idei inedite pentru un meniu echilibrat

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care ar trebui să fie introduse în alimentația noastră. Însă știați câte rețete există cu acest aliment?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale consumului de avocado pentru organism. În plus, descoperiți și câteva rețete în care avocado este alimentul de bază, dar și nenumărate modalități în care îl puteți prepara.

 

Beneficiile consumului de  avocado pentru organism

Odată ce veți începe să consumați avocado, veți putea observa că acesta are nenumărate beneficii asupra organismului.

Câteva dintre acestea se leagă de faptul că scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral, fluidizează sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Un alt beneficiu al acestuia ține și de sistemul nervos, pentru că îi poate îmbunătăți atenția și memoria. Astfel, odată ce vom consuma avocado, acesta ne va ajuta să luptăm împotriva stresului, iar acidul folic pe care îl conține este important în dezvoltarea celulelor și a țesuturilor din creier.

beneficiile consumului de avocado pentru organism

Citeste si: Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg

Numărul mare de vitamine și minerale din avocado, menține sistemul imunitar sănătos, dar și puternic. În plus, avocado este cel care ajută la o recuperare mai rapidă în perioadele de convalescență, fiind recomandat și pentru copii, datorită faptului că este foarte hrănitor și ușor de digerat.

De asemenea, avocado se poate consuma și de către bebeluși, sub formă de piure, după vârsta de 8 luni.

Avocado are totodată și efecte antibacteriene, anticancerigene și contribuie la sănătatea oaselor, a ochilor, a dinților și a pielii. Simptomele neplăcute ale afecțiunilor digestive se pot diminua și tranzitul intestinal se poate regla.

Trebuie să știți și faptul că avocado vă poate ajuta să slăbiți.

Odată ce îl veți consuma, datorită faptului că este atât de consistent, vă veți sătura cu o cantitate mai mică de mâncare.

cu ce se poate consuma avocado

Citeste si: Cu ce se mănâncă MOZZARELLA

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Cele mai delicioase rețete cu avocado

Supă rece de avocado

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 castraveți, un avocado, o ceapă albă, o lingură de iaurt, 2 linguri de mentă, 4 lingurițe de zeamă de lime, o lingură de sare, un sfert de lingură de piper, un sfert de lingură de chimion și o ridiche.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați toate ingredientele (mai puțin ridichea), într-un blender, peste care veți adăuga o cană de apă și veți mixa până când veți obține un amestec perfect omogen. Compoziția se va lăsa la frigider timp de o oră, iar apoi se poate servi împreună cu ridichea crudă.

Humus din avocado

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de năut, 2 avocado, 3 linguri de ulei de măsline, jumătate de lingură de tahini, 3 linguri de lime, un cățel de usturoi, 3 lingurițe de chimion, sare și piper.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să   scurgeți și să spălați năutul, pe care mai apoi îl veți adăuga într-un blender alături cu tahini, ulei de măsline, sucul de lime și usturoiul. Le veți mixa timp de aproximativ 2 minute, iar apoi veți adăuga chimion, avocado, sare și piper și veți mai mixa pentru încă 2 minute, iar rețeta este gata de servit.

cum se poate consuma avocado

Citeste si: Cu ce se înlocuiește UNTUL. Care este secretul?

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Salată de avocado și ouă

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un avocado, 2 linguri de iaurt grecesc, o linguriță de zeamă de lămâie, 4 ouă fierte (tari), o tulpină de țelină, pătrunjel sau mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să   pasați avocadoul, pe care înainte l-ați curățat de coajă. Apoi îl veți amesteca cu iaurtul grecesc și zeama de lămâie. Adaugă și ouăle fierte, curățate și tăiate, tulpina de țelină și pătrunjelul sau mărarul tocate mărunt. Asezonați cu sare și piper, iar rețeta este gata de servit.

Salată de avocado, varză kale și pere

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: o varză kale, o lăptucă, un avocado, o pară, 4 ridichi, 2 linguri ulei de măsline, sare și 2 lingurițe de zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să tocați   varza kale, lăptuca, avocado, para și ridichile și să le adăugați într-un bol. Apoi într-un alt vas separat amestecați uleiul de măsline, sarea și zeama de lămâie, amestec pe care îl veți adăuga peste restul ingredientelor, iar rețeta este gata de servit.

reteta de salata cu avocado

Citeste si: Top 10 alimente care scad glicemia



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Dieta cu bulgur. Cum poți slabi 10 kilograme în doar 2 săptămâni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies