Clătite cu somon și cremă de brânză. Un preparat care impresionează atât prin aspect, cât și prin gust!

retete de gustare

Clătite cu somon și cremă de brânză

Clătite cu somon și cremă de brânză, o rețetă ideală pentru brunch de weekend. O alegere excelentă pentru un mic dejun festiv, fiind ușor de preparat și extrem de sățioase.

Clătitele cu somon și cremă de brânză reprezintă un preparat ideal pentru aperitive, brunch-uri sau evenimente festive. Aceste clătite sunt delicate și pline de savoare, combinate armonios cu o cremă de brânză și felii subțiri de somon afumat, oferind un echilibru perfect și un gust ușor sărat.

Clătitele sunt subțiri și moi, perfecte pentru a fi rulate și umplute. Cremă de brânză adaugă o cremozitate delicată, în timp ce somonul afumat aduce un gust intens. Rularea clătitelor și tăierea lor în rondele subliniază contrastul de culori și straturi, făcându-le atrăgătoare pe orice platou de servire. Cu un gust rafinat și o prezentare atrăgătoare, acestea sunt garantate să impresioneze și să devină un favorit al invitaților tăi.

Citește și: Rețete de sosuri, care fac orice mâncare mai bună. Simplu, rapid și delicios!

clatite cu somon si crema de branza
Clătite cu somon și cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salată de conopidă caldă, cu sos tahini și sos de roșii, rețeta Alinei Laufer. „Cât ai zice pește, mâncarea este pe masă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem

bucura de savoarea desertului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru clătite
- 250 g de făină
- 3 ouă
- 500 ml de lapte
- 100 ml de apă minerală
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau unt topit
- Un praf de sare
- Ulei sau unt pentru prăjit

Ingrediente pentru umplutura de cremă de brânză
- 250 g de cremă de brânză
- 100 g de smântână sau iaurt grecesc
- 1 lingură de mărar proaspăt tocat, opțional
- 1 lingură de suc de lămâie
- Sare și piper după gust

Ingrediente pentru umplutura cu file de somon
- 200 g de file de somon afumat
- 1 lingură de capere, opțional
- Frunze de baby spanac sau rucola, opțional

retete pentru aperitiv
Clătite cu somon și cremă de brânză[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare clătite

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, cerne făina și adaugă un praf de sare. Fă o adâncitură în mijlocul făinii și adaugă ouăle. Începe să amesteci cu un tel sau un mixer electric, adăugând treptat laptele. Continuă să amesteci până obții un aluat omogen și fără cocoloașe. Adaugă apa minerală și amestecă ușor. Apa minerală va face clătitele mai pufoase și aerate. Adaugă uleiul sau untul topit și continuă să amesteci până se încorporează complet.
    Aluatul ar trebui să aibă o consistență ușor lichidă.
  2. Lasă aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute la temperatura camerei. Acest pas ajută la dezvoltarea glutenului și face clătitele mai elastice și mai ușor de manevrat.
  3. Încălzește o tigaie antiaderentă de dimensiune medie pe foc mediu. Unge ușor tigaia cu ulei sau unt folosind un șervețel de hârtie. Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și răspândește-l uniform prin rotirea tigăii. Aluatul ar trebui să acopere subțire fundul tigăii.
  4. Gătește clătita timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până devine aurie. Repetă procesul până când termini tot aluatul. Așază clătitele pe o farfurie, suprapuse, și acoperă-le cu un șervețel pentru a le menține moi.

Mod de preparare umplutura de cremă de brânză

  1. Într-un bol mediu, combină crema de brânză cu smântâna sau iaurtul grecesc. Amestecă bine până devine o pastă cremoasă și omogenă.
  2. Adaugă mărarul tocat, sucul de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă bine pentru a distribui uniform aromele. Crema de brânză trebuie să fie ușor tartinabilă, dar nu prea moale.

Asamblarea și servirea

  1. Așază o clătită pe o suprafață plană și întinde un strat subțire de cremă de brânză pe toată suprafața. Adaugă câteva felii subțiri de file de somon afumat deasupra cremei de brânză. Dacă dorești, poți adăuga capere și câteva frunze de baby spanac sau rucola pentru un plus de textură și prospețime.
  2. Începe să rulezi clătita strâns, de la un capăt la altul, formând un rulou. Repetă procesul pentru toate clătitele. După ce ai rulat toate clătitele, folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia fiecare rulou în rondele.
  3. Așază rondelele pe un platou de servire, cu secțiunea tăiată în sus, pentru a evidenția straturile frumoase de cremă de brânză și somon. Servește clătitele imediat!

Îți recomandăm și rețeta de Tort Charlotte cu zmeură și prune. O alegere excelentă pentru mesele de duminică!, pentru un desert rafinat, compus din straturi delicate de pișcoturi, cremă ușoară de zmeură și cremă densă de prune. Îmbinarea fructelor dulci-acrișoare cu textura moale a pișcoturilor creează un echilibru perfect de culori. Decorat cu fructe proaspete, acest tort nu doar că impresionează, dar oferă și un gust ideal pentru ocazii festive sau momente speciale.

retete pentru mic dejun
Clătite cu somon și cremă de brânză[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Salată de conopidă caldă, cu sos tahini și sos de roșii, rețeta Alinei Laufer. „Cât ai zice pește, mâncarea este pe masă.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies