Creveții în sos de unt și vin se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de creveți în sos de unt și vin.
Rețetă de Creveți în sos de unt și vin
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 500 g creveți decorticați și curățați (de preferat creveți proaspeți)
- 4 linguri unt nesărat
- 3-4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/2 cană vin alb sec
- 1/4 cană supă de pui sau apă
- 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă
- Sare și piper după gust
- 1/4
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
- Paste sau orez (opțional, pentru servire)
Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare.
Mod de preparare
-
Pasul 1: Pregătirea ingredientelor: Pregătește creveții, în cazul în care nu sunt deja decorticați, tot ce trebuie să faci este să îi cureți pe toți și să îndepărtezi vena de pe spate. Imediat apoi, nu uita să îi clătești bine și să îi usuci cu prosoape de hârtie.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
-
Pasul 2: Gătirea creveților: Pentru acest pas, este nevoie ca prima dată să topim untul, ceea ce înseamnă că într-o tigaie mare, adăugăm 2 linguri de unt și potrivim focul la mediu. Sotează usturoiul, timp de 1-2 minute, până observi că devine auriu și parfumat. Gătește creveții în aceeași tigaie, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devin opaci și roz. În acel moment, scoate creveții din tigaie și pune-i deoparte.
-
Pasul 3: Prepararea sosului: Adaugă vinul alb în tigaie și lasă-l să fiarbă pentru 2-3 minute, până se reduce puțin. Următorul pas este să adăugăm supa de pui sau apa și lasă să fiarbă încă 2 minute. Încorporează untul rămas, restul de 2 linguri de unt, în tigaie, amestecând până se topește și sosul devine cremos. Adaugă sucul și coaja de lămâie rasă, amestecând bine. Condimentează sosul cu sare, piper negru măcinat și fulgi de ardei roșu, după preferințe și după gust.
-
Pasul 4: Completarea preparatului: Este nevoie să pui creveții înapoi în tigaie și să îi amesteci în sos, lăsându-i să se încălzească pentru 1-2 minute. Presară pătrunjelul tocat deasupra și amestecă ușor.
-
Pasul 5: Servirea: Creveții în sos de unt și vin sunt cei mai buni serviți imediat, pentru a se bucura de prospețimea și savoarea maximă. Servește-i peste paste, orez sau simplu, cu o felie de pâine crocantă pentru a savura sosul delicios. Poți adăuga și alte ierburi aromatice, cum ar fi cimbru sau oregano, pentru un gust diferit. Dacă preferi un sos mai gros, poți adăuga o linguriță de amidon de porumb dizolvată în apă rece înainte de a adăuga creveții înapoi în tigaie. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.