Cu ce se scot petele de transpirație de pe hainele negre. Metode și soluții simple, de mare ajutor

pete de transpiratie pe haine
Pete de transpirație pe haine

Află din acest articol cum poți să elimini petele de transpirație de pe hainele negre, dar și alte sfaturi pentru ca rufele tale să fie impecabile.

Toată lumea are în garderobă cel puțin o haină neagră. Aceste tipuri de articole vestimentare pot fi mai sensibile și este nevoie să le acordăm o atenție deosebită. Petele de transpirație de pe hainele negre pot fi inestetice și dificile de îndepărtat. Orice gospodină știe că anumite pete sunt dificil de scos la o simplă splare la mașină. Totuși, cu câteva metode simple și eficiente, poți scăpa de aceste pete, astfel încât să-ți menții hainele curate și impecabile.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt metodele prin care poți scăpa de petele de transpirație.

Metode simple prin care scoți petele de transpirație de pe hainele negre

Citește și: Trucurile prin care poți curăța rapid cuptorul din bucătărie fără produse cumpărate din magazine

pete de deodorant
pete de deodorant[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secrete pentru un miros plăcut în casă: Cum să menții un ambient proaspăt și plăcut în locuința ta

În special vara, ne putem confrunta cu situația de a ne păta hainele cu transpirație. În cazul rufelor negre, lucrurile se pot complica, însă totul se poate rezolva. Dacă ai spălat hainele negre și pătate la mașina de spălat și nu a funcționat, iată câteva soluții la care poți recurge:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Bicarbonat de sodiu

Se știe că bicarbonatul de sodiu trebuie să fie nelipsit în casa oricui, deoarece poate fi folosit la multe probleme casnice. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bicarbonat de sodiu cu puțină apă, până obții o pastă groasă. Aplică pasta direct pe pată și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește bine cu apă rece și apoi spală haina conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Oțet

Și oțetul poate fi aliatul tău împotriva multor probleme casnice. În cazul rufelor negre pătate, poți amesteca o parte de oțet alb cu două părți de apă. Ulterior, înmoaie un burete sau o cârpă curată în soluție și tamponează pata. După ce ai lăsat soluția să acționeze timp de 15-20 de minute, tot ce trebuie sp faci este să clătești bine cu apă rece haina, iar apoi să o bagi la un program de spălare la mașina de spălat, special destinat hainelor negre.

Cum scapi de petele de deodorant de pe hainele negre

sfaturi rufe negre
sfaturi rufe negre[Sursa foto: freepik]

Nu doar petele de transpirație pot fi o reală problemă pentru haine, ci și cele de deodorant. Din cauza substanțelor chimice din respectivele produse sau în momentul în care deodorantul intră în contact cu transpirația, este posibil ca hainele să se păteze. Petele de deodorant pot lăsa urme albe sau galbene pe hainele negre, însă acestea pot fi scoase, cu ajutorul câtorva trucuri.

Un truc știut de multe gospodine care s-au mai confruntat cu această problemă este folosirea aspirinei. To ce trebuie să faci este să zdrobești trei comprimate de aspirină și să adaugi puțină apă, astfel încât să formezi o pastă. După ce ai aplicat soluția pe pată, trebuie să o lași să acționeze timp de o oră, iar apoi să speli haina la o temperatură mai ridicată. Ca și în cazul petelor de transpirație, și cele cauzate de deodorant pot fi eliminate cu ajutorul oțetului.
Trebuie să amesteci două linguri de oțet într-un pahar cu apă, să lași totul la înmuiat pentru minim o oră, iar apoi să speli din nou haina la mașina de spălat.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Alte soluții pentru a scoate petele de transpirație de la subraț

pete de deodorant pe haine negre
pete de deodorant pe haine negre[Sursa foto: freepik]

Pe lângă metodele de mai sus, există și alte soluții care îți vor fi de mare ajutor, dacă te confrunți cu pete de transpirație pe haine. În primul rând, multe gospodine folosesc spray-uri și soluții din comerț, destinate eliminării petelor, care sunt extrem de eficiente. O altă metodă utilă poate fi cea în care amesteci două linguri de sare în apă caldă, lași haina să se înmoaie preț de jumătate de oră, iar apoi o speli la mașina de spălat.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Transformă-ți dormitorul: 5 Sfaturi pentru a aranja patul ca un designer

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies