Cum au luat naștere gogoșile. Inventatorul celor în formă de inel, avea vârsta de doar 16 ani

cum au luat nastere gogosile
Cum au luat naștere gogoșile. Inventatorul celor în formă de inel, avea vârsta de doar 16 ani

Gogoșile fac parte din categoria celor mai preferate și consumate preparate, atunci când vine vorba de dulciuri. Însă știați cum au luat naștere acestea?

Aflați din rândurile următoare cum au luat naștere mai exact gogoșile, dar și care sunt secretele care stau la baza celor mai pufoase gogoși din lume. În plus, descoperiți și o rețetă de gogoși umplute cu cremă de vanilie, absolut delicioasă.

 

Cum au luat naștere gogoșile

cine a inventat gogosile

Una dintre teoriile existente despre acest preparat delicios, face referire la faptul că a fost inventat în America de Nord, de către coloniștii olandezi. În secolul XIX, se făcea referire la un anume tip de gogoașă denumit „ oliekoek ”, care era o prăjitură dulce, prăjită în grăsime.

Americanul Hanson Gregory a susținut că el a inventat gogoașa în formă de inel, în anul 1847, în momentul în care avea vârsta de doar 16 ani.

Însă cu toate acestea, Hanson Gregory nu a fost satisfăcut de stratul de grăsime din gogoși, prin urmare, a ajuns la concluzia că ar trebui să realizeze o gaură în centrul aluatului. Până pe la jumătatea secolului al XIX-lea, gogoașa arăta și avea gustul celei din zilele noastre, iar de atunci a fost văzută ca fiind o gustare cu adevărat americană.

William Rosenberg, a fondat lanțul „ Dunkin’ Donuts ” și a fost prima persoană care și-a deschis cafenea și gogoșerie, denumită inițial „ Open Kettle ”, în orașul

Quicy, în anul 1948. Iar în anul 1950, numele companiei s-a schimbat în „ Dunkin’ Donuts ”.

reteta de gogosi umplute cu crema de vanilie

Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Care sunt secretele pentru cele mai pufoase gogoși

Cu toate că gogoșile există în nenumărate forme și cu diferite arome, în funcție de fiecare zonă în parte, secretul celor mai pufoase gogoși rămâne același indiferent de zonă. Printre secretele care stau la baza celor mai gustoase gogoși, se numără și următoarele:

  • Pentru prepararea aluatului,  NU  adăugați zahăr în cantități mari, se recomandă o cantitate de maximum 40 de grame, la 500 de grame de făină
  • În aluat se adaugă cantități generoase de ouă și de lapte, se recomandă ca la 500 de grame de făină, să fie adăugați 250 mililitri de lapte, 2 ouă și un gălbenuș de ou
  • Aluatului trebuie frământat bine, pentru ca la final să fie moale și ușor lipicios, iar apoi trebuia lăsat la dospit timp de 1-2 ore, până când își va dubla volumul
  • Este important ca după ce aluatul este porționat, gogoșile să fie lăsate timp de încă 20 de minute pentru a se așeza
  • Gogoșile trebuie prăjite în ulei încins dar la foc mediu, nu tare, iar peste vasul cu ulei trebuie să fie pus un capac
  • După ce întorci gogoșile, poți renunța la capac
  • Este important și ca, după ce scoți gogoșile, să le scurgi bine de ulei

care sunt secretele pentru cele mai pufoase gogosi

Citeste si: Cu ce se mănâncă ANDIVELE

 

Rețet ă de Gogoși umplute cu cremă de vanilie

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : făină (500 g), zahăr (300 g), lapte (160 ml), ouă (3 bucăți), unt (100 g), drojdie (20 g), sare grunjoasă (o linguriță), cremă de vanilie și smântână lichidă (100 ml).

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a mixa laptele cu drojdia, pe care le veți lăsa să se activeze, timp de 15 minute.

Adăugați apoi zahărul și mixați până când veți observa că s-a dizolvat în totalitate. Se adaugă și ouăle bătute, dar și sarea, și se continuă mixatul, moment în care veți începe să turnați treptat și făina. Nu în ultimul rând, veți adăuga și untul moale, pentru a se omogeniza întreaga compoziție. Veți obține un aluat ca o smântână groasă la consistență, pe care îl veți acoperi cu o folie de plastic și îl veți lăsa să crească la frigider, timp de minim 6 ore. Se recomandă totuși să fie lăsat peste noapte.

Următoarea zi, vom întinde aluatul pe o suprafață de lucru dorită, pe care am presărat făină și vom decupa gogoșile cu ajutorul unei forme rotunde. Apoi le vom pune pe o tavă pe care am presărat făină, le acoperim și le lăsăm să crească timp de o oră. Încingeți apoi ulei de floarea-soarelui într-un ceaun și prăjiți gogoșile până când se vor rumeni ușor și se vor umfla. După ce acestea sunt gata, le vom lăsa să se răcească complet și ne vom apuca de crema de vanilie.

Vom bate smântâna lichidă, până când se va transforma în frișcă, iar apoi vom adăuga și crema de vanilie treptat, după care vom mixa foarte bine. Crema o vom pune într-un poș cu un dui alungit sau într-o pungă crestată. Vom cresta cu un cuțit gogoșile și le vom umple cu cremă.

Rețeta de gogoși umplute cu cremă de vanilie este gata și le puteți servi cu zahăr pudră pe deasupra. Poftă bună!

retete de gogosi pufoase

Citeste si: Cum se fac pastele carbonara rapid și ușor. Așa le prepară italienii



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cu ce se mănâncă icrele. Care este cea mai bună combinație culinară pentru icre

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies