Află din rândurile următoare cum prepară jurnalista limoncello.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi cu un nou preparat. De data aceasta este vorba de o băutură. Limoncello, un lichior delicios, care își are originea în Italia, a ajuns să fie una dintre cele mai îndrăgite băuturi și de la noi din țară. Astfel, vedeta îl pregătește pentru ea și pentru soțul său, dar și pentru prietenii care le trec pragul casei.
În cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Cristea a explicat care este procesul de preparare al acestei băuturi.
„ Limoncello este un digestiv făcut în Italia, care se prepară foarte ușor. Procesul durează vreo 2 luni și ceva, timp în care o să stea la macerat .”, a spus vedeta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”
Cum a pus Gabriela Cristea cojile la macerat?
Primul pas constă în punerea la macerat a cojilor de citrice. Vedeta a folosit atât lămâi, cât și portocale, dar și 2 litri de alcool de 96 de grade.
Gabriela Cristea a dezvăluit și trucul său pentru a elimina ceara de pe portocalele tratate.„ Am luat niște portocale cu coajă tratată cu ceară și le pun într-o cratiță cu apă foarte fierbinte. Las aici să se înmoaie ceara. Deja se vede pelicula de ceară. Le las pentru câteva minute la înmuiat. După aceea, o să iau un burete nou nouț și o să frec bine ceara de pe portocale.
Până când se fac portocalele, o să decojim cu un peeler doar partea de deasupra. Am niște borcane încăpătoare și am pus portocala și lămâia separat în două borcane din astea destul de mari. Acum eu nu am decât un litru de alcool, dar o să mai iau și o să mai pun încă un litru de alcool peste astea două. Le punem capacele și le punem într-un loc răcoros și întunecos, unde să uităm de ele pentru 2-3 săptămâni.