Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”
Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de tartă cu cremă de migdale și pere.

Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de o tartă cu cremă de migdale și pere.

O să facem o tartă cu cremă de migdale și cu pere fierte în sirop. O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt .”, a spus vedeta pe Facebook.

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea

Citește și: Rețeta de caramel sărat a Gabrielei Cristea: „Caramelul sărat putem să îl folosim la orice prăjitură, ca să o îmbunătățim. Rețeta mea este foarte simplă și se face rapid.”

Citește și: Zacuscă de fasole, rețeta Gabrielei Cristea. “Îmi place cu mult ardei.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente:

  • aluat pentru tartă;
  • 3 pere mari;
  • 100 de grame de unt;
  • 100 de grame de zahăr pudră;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • 100 de grame de migdale;
  • 2 ouă mari;
  • esență de rom;
  • esență de vanilie.

Pentru sirop avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 litru de apă;
  • 300 de grame de zahăr.

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

O să punem cratița pe foc și lăsăm siropul să se formeze. Între timp, pregătim perele și le curățăm bine de coajă.

Le tăiem pe din două, pe mijloc și scobim unde sunt sâmburii. Mare grijă să nu rupeți para. În sirop adaug și o stea de anason. Am desfăcut 3 pere, pe care le punem cu grijă în siropul care fierbe. Acoperim cu puțină hârtie mototolită și lăsăm la fiert 10 minute. După ce au fiert 10 minute perele, le oprim după foc și le punem deoparte. Le lăsăm să se răcească încet în sirop.
Nu umblăm la ele, le lăsăm acoperite.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."- stirilekanald.ro

Am cumpărat un aluat. Înainte să coacem tarta, nu uităm să o înțepăm bine cu furculița. Acest proces este important, ca să nu se umfle tare tarta. Eu o mai bag 15-20 de minute la frigider și după aceea o coc. După ce a stat la frigider, coacem aluatul de tartă pentru 12-13 minute. Nu trebuie să fie coaptă până la capăt, pentru că ea va mai merge odată la cuptor cu umplutura.

A venit momentul să ne ocupăm și de crema de migdale. Am aici untul moale și zahărul, pe care o să-l mixăm bine. Am spumat bine untul și zahărul și e momentul să desfacem ouăle. Ouăle se incorporează rând pe rând. După ce am amestecat ouăle, punem și mirodeniile, vanilie și rom. Spre final, punem și migdalele măcinate și mai amestecăm pentru un minut.

Scoatem perele. Umplem tarta cu cremă și o împrăștiem pe toată în mod egal. Acum punem perele și deasupra punem niște fulgi de migdale. O băgăm la cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute. După ce s-a răcit tarta, punem niște caramel sărat .”, a spus soția lui Tavi Clonda pe Facebook.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte. Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală


Cookies