Cum să ai o relație bună cu socrii. De ce mamele de băieți dezvoltă o relație dificilă cu nurorile?

Cum să ai o relație bună cu socrii. De ce mamele de băieți dezvoltă o relație dificilă cu nurorile?
Cum să ai o relație bună cu socrii

Socrii sunt o prezență care trebuie acceptată, și este ideal să se caute diverse modalități practice de înțelegere. Părinții partenerului pot fi un sprijin important pentru familie, însă, uneori pot fi o sursă permanentă de stres.

Părintele Vasile Ioana a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum să avem o relație mult mai bună cu socrii. Aceste este de părere că un lucru esențial este ca totul să se bazeze pe iubire manifestată de ambele părți.
"Poți să îi spui: mamă, îți mulțumesc pentru efortul de a o crește pe soția mea.(...) Uite, soția mea nu țipă, nu țipă la mine, pentru că tu ai învățat-o să fie liniștită.

Iubește-ți soacra ca pe o mamă și o să fie bine, curge același sânge și prin venele băiatului. E valabil și invers ”, a spus acesta.

De ce mamele de băieți dezvoltă o relație dificilă cu nurorile

De multe ori, părinții obișnuiesc să se implice mai mult decât este cazul în relațiile copiilor lor. Un lucru important de știut este că nimeni nu trebuie să aibă puterea de a controla de cine alege să se îndrăgostească propriul copil, deși se întâmplă destul de des ca aleasa sau alesul să nu fie pe plac.

De cele mai multe ori, mamele de băieți încep să dezvolte o relație puțin mai dificilă cu nurorile, decât mamele de fete cu ginerii. Acest lucru se întâmpla deoarece mamele își revarsă prea multă iubire asupra băieților făcându-i, astfel, dependenți de ele. Așadar, este necesar ca iubirea să fie oferită cu măsură din ambele părți, pentru a nu se crea o dependență. Băiatul începe să crească, iar dacă rămâne dependent, va fi o mare problemă pentru că el va dori să depindă întotdeauna de opiniile mamei.

Citeste si: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Cum să ai o relație bună cu socrii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„În primul rând, trebuie să ai maturitatea să spui: Eu am crescut copilul ăsta, am pus în el niște valori, iar el alege după criteriile lui. Din momentul în care alege, eu îi respect alegerea (…) Mamele de băieți cresc băieții cu multă iubire. Când băieții sunt cârlani, 13-14 ani, mamele au multă iubire, pentru că soții lor nu le mai recuceresc, iar iubirea pe care mamele o depozitează, o revarsă în băieți. Și nu e bine. Iubirea asta trebuie oferită cu măsură. De ce: pentru că se creează o dependență. O dependență între mamă și băiat. Băiatul când crește, dacă rămâne dependent, avem o mare problemă, pentru că el va depinde de opiniile mamei.”, a mai precizat el.

Cum să ai o relație mai bună cu socrii

Este ideal ca relația dintre socrii și gineri sau nurori să funcționeze, pentru ca aceștia să le ofere respect înapoi socrilor pentru că i-au adus în viață partenerul și l-au crescut. Comunicarea eficientă și directă cu socrii, și oferirea respectul cuvenit poate îmbunătăți relația cu ei. După cum a precizat și părintele, mulțumirea înseamnă smerenie, iar recunoștința aduce de fiecare dată bucurie.


„Ne-am îndrăgostit. Primul lucru, tu ca tânăr/tânără, ca să ai o relație bună cu soacra și cu socrul, este ca tu să ai recunoștință față de acești părinți ai iubitului sau iubitei, pentru că ți-au adus în viață persoana iubită. Tu ai o datorie morală minimă față de acești părinți, care au făcut gestul de a-l crește pe copil. Recunoștință pentru strădanie și efort. Să ai capacitatea să mergi la soacra ta și să-i spui: dragă mamă, (Bine ar fi să poți să-i spui mamă, îi înmoi inima) îți mulțumesc  pentru efortul de a o crește pe soția mea.
Mi-ai dat o fată minunată. Îți mulțumesc. Și ai creat o emoție în inima mamei, și se bucură mama soacră. Mulțumirea înseamnă smerenie. Recunoștința aduce bucurie”
, a precizat el.

Citeste si: Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

Cum să ai o relație bună cu socrii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Semne care indică probleme în relație

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Totodată, este recomandat ca părinții să încerce să nu intervină în relațiile copiilor cu partenerii de viață, ci doar să intervină cu diverse sfaturi atunci când sunt solicitate. De asemenea, de multe ori oamenii nu iubesc corect, pentru ei își iubesc foarte mult propria familie, însă există sentimente neplăcute față de familia celuilalt.
„Ca socru sau soacră, nu ai voi să iei decizii în noul cuplu. Dai un sfat dacă și se cere. Tu nu ai ce să cauți în noul cuplu […] Soacra și nora sunt două femei care iubesc același bărbat. Mama iubește prin dragoste și sânge, soția iubește prin dragoste simțită. Este un joc de putere foarte puternic aici. Dacă îl iubești pe soțul tău, îl lași să se vadă cu un verișor, știi că face parte din familie și îi accepți și pe soacră și pe socru, îi accepți pe ai lui. Noi îi iubim foarte mult pe ai noștri și avem sentimente neplăcute față de ai celuilalt. Nu iubim corect”, a mai spus părintele.

Citeste si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

Cum să ai o relație bună cu socrii[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cât de importantă este comunicarea într-un cuplu. ”Învățăm să trăim cu faptul că suntem diferiți.”



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies