Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil. „Trebuie să găsești un moment care să te bucure pe tine”

Ce trebuie să faci ca să te împarți eficient între muncă și copi
Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil. „Trebuie să găsești un moment care să te bucure pe tine”

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca să te împarți eficient între muncă și copil.

Grijile zilei de mâine și dorința unei vieți mai bune pentru copilul lor îi face pe părinți să petreacă foarte mult timp la muncă și adesea nu reușesc să se împartă între sarcinile pe care le au de rezolvat și atenția pe care trebuie să o ofere copilului.

Aflați din rândurile următoare cum putem reuși să ne împărțim cât mai bine între muncă și copil. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedetă  ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Citește si: Cum se poate trata depresia la copii. „Cei mici își spun clar trăirile”

Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil
Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil[Sursa foto: Captură YouTube]

Cum să ne împărțim timpul între muncă și copil

Citește si: Cum să organizezi o vacanță cu cei mici în străinătate. „Nu plec de acasă fără antitermice”

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a avut-o ca invitată în emisiune pe Amna, frumoasa mămică ce trebuie să se împartă între cariera ei profesională și creșterea copilului ei. Amna a vorbit despre dificultățile pe care le-a întâmpinat pe parcursul anilor, mai ales de când a divorțat de fostul ei soț și a trebuit să se ocupe exclusiv de creșterea copilului său.

 „ Cred că unul dintre cele mai complicate lucruri pentru mine ca mamă singură și femeie care are o carieră este să mă împart între muncă și timpul petrecut cu David. Și acolo mă simt foarte vinovată. Și am început să-l iau cu mine pe scenă în vacanțe ca să vadă ce se întâmplă cu mami când pleacă la drum și când muncește și să prețuiască banii pe care noi îi câștigăm.

Cred că nimic nu este ușor în a fi mamă singură, în schimb, cel mai important este că la finalul zilei predomină momentele frumoase și ești răsplătit cu iubirea copilului .”, a declarat Amna.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Astfel, psihologul Felicia Akkaya a abordat un subiect de interes pentru mulți părinți care nu reușesc mereu să își împartă timpul așa cum își doresc pentru a se putea bucura de timp de calitate petrecut cu copilul, dar și a-i asigura acestuia

un trai decent în viața de zi cu zi.

Specialistul îi sfătuiește pe părinți să încerce să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor măcar până la vârsta de 7 ani, aceea fiind vârstă la care copilul a acumulat cât mai multe întâmplări și evenimente care contribuie la dezvoltarea lui armonioasă din punct de vedere emoțional.

În momentul în care noi ne naștem, ne naștem precum o tabletă.

Extraordinar de capabili, dar fără niciun program downloadat. Multe dintre programele pe care noi le punem pe această tabletă care se numește creierul nostru sunt cumva legate de istoricul personal, de mediul social în care trăim, de ce este în jurul nostru, de validările de care avem nevoie în așa fel încât să ne descurcăm în societate. Marea majoritate a acestor programe sunt cumva așezate până la 7 ani, pregătiți fiind noi să mergem în societate.
”, a explicat psihologul.

Ce facem în momentul în care copilul nostru s-a îmbolnăvit

Citește si: Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii. „E normal să plângi, e normal să-ți fie greu”

Cea mai grea perioadă pentru un părinte este momentul în care copilul lui este bolnav. Grijile și gândurile negative care se instalează odată cu boala copilului îi copleșesc pe mulți părinți.

Psihologul Felicia Akkaya le recomandă părinților care trec prin astfel de momente să-și încurajeze copiii că totul va fi bine. Pentru a face acest lucru, trebuie în primul rând să se convingă pe ei înșiși că totul va fi bine.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Esențial este să lucrezi cu el și mental. Fiziologic are nevoie de suport și medicii sunt alături de el. Tu va trebui s-l susții din punct de vedere emoțional pentru că ei au nevoie de povești și au nevoie să creadă în puterea lor magică de a vindeca lucruri.”, explică specialistul.

De asemenea, o altă metodă pe care specialistul în domeniu le-o recomandă părinților este să le vorbească celor mici în somn despre faptul că totul va fi bine „Ai voie să spui câteva propoziții care să le întărească încrederea că totul va fi bine. Susținând că mâine va fi din ce în ce mai bine, faci un pas înainte și treci peste ce i s-a întâmplat lui.”, explică doamna psiholog.

Părinții au nevoie de timp pentru ei

Citește si: 5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului și trucuri utile pentru eliminarea lui

Adesea suntem prinși între muncă și copii și uităm să petrecem timp și pentru noi. Studiile au arătat că un părinte stresat îi induce automat această stare și copilului. De aceea, este foarte important să încercăm să ne relaxăm și să găsim câte puțin timp pe care să-l petrecem cu noi înșine.

Oricât de mult ți-ai dori tu să faci performanță, oricât de multe lucruri ți-ai luat în spate să le duci mai departe, tu trebuie să gândești un singur lucru: până nu vei găsi un moment care să te bucure pe tine și să faci acel lucru pentru că ție îți place și pentru că tu ți l-ai dorit, o să rămâi într-o cursă infernală între copil și muncă. Caută ceva pentru tine și ai să vezi că toată presiunea care e asupra ta încet-încet se ridică și începi să vezi lucruri în jur care să-ți permită să mai jonglezi .”, este sfatul specialistului.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies