Cum să scapi de pofta de dulce. 5 sfaturi care dau rezultate garantate

cu scapi de pofta de dulce
Cum să scapi de pofta de dulce. 5 sfaturi care dau rezultate garantate

Pofta de dulce își face apariția în momentele în care ne așteptăm cel mai puțin. Însă știți cum puteți scăpa de această poftă de dulce?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul sau chiar motivele pentru care pofta de dulce își face apariție. În plus, descoperiți și care sunt riscurile la care vă expuneți, dacă alegeți să consumați cantități mari de zahăr, dar și cum puteți scăpa de această poftă de dulce.

 

De ce apare pofta de dulce

Nevoia de dulce este provocată de hipocampusul localizat în lobul tău temporal și joacă rolul esențial în comportamentul care caută  recompense. Aceste recompense țin de diverse alimente dulci.

Pentru a funcționa așa cum trebuie, creierul ne oferă semnale care ne fac să avem o dorința intensă de a consuma zahăr. În cazul adulților, pofta de dulce pare să creeze o stare mentală mai bună.

Odată ce este satisfăcută această poftă, creierul va elibera substanțe chimice (beta-endorfină), care duce la sentimentul de mulțumire.

Momentul în care simți o  poftă de dulce, poate semnifica nenumărate lucruri și în funcție de momentul în care ai acea poftă de dulce. Un motiv întâlnit la mai multe persoane, este că au terminat un antrenament greu. Deseori după un astfel de antrenament, o să avem tendința de a ne dori o recompensă pentru efortul depus.

care sunt alimentele care ma ajuta sa scap de pofta de dulce

Citeste si: De ce se strică ceapa în pământ

 

La ce riscuri te expui dacă consumi cantități mari de zahăr

Poate crește riscul de boli de inimă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Atunci când vine vorba de alimentele dulci, consumate în exces, poate să fie vorba chiar de asocierea acestora cu un risc crescut de boli de inimă. Conform cercetărilor, a fost dovedit faptul ca dietele bogate în zahăr pot duce la obezitate, inflamație și niveluri ridicate ale trigliceridelor, zahărului din sânge și tensiunii arteriale. Toți acești factori de risc fiind cei în legătură cu bolile de inimă.

Acnee

Atunci când obișnuim să consumăm băuturi dulci în exces, dar și alimente dulci, carbohidrații rafinați duc la un risc mai mare de a dezvolta acneea. Dulciurile procesate sunt cele care au un indice glicemic ridicat, prin urmare, cresc glicemia mult mai repede, în comparație cu cele care au un indice glicemic mai mic.

Crește riscul de diabet de tip 2

În acest caz, nici nu se pune problema de a nu exista o legătură strânsă între consumul excesiv de zahăr și riscul apariției de diabet, mai exact cel de tip 2. Obezitatea este cea care este cauzată de consumul excesiv de zahăr, fiind astfel cel mai puternic factor de risc pentru diabet.

cu ce pot inlocui pofta de dulce

Citeste si: Cât timp fierb găluștele

 

Cum să scapi de pofta de dulce

Fă ceva care să îți distragă atenția

Pentru a scăpa de pofta de dulce, creierul nostru poate să fie ”păcălit”, dacă alegem să îi distragem atenția cu orice altceva. În momentul în care simțim nevoia de a consuma ceva dulce, putem desfășura orice activitate dorim. Fie că este vorba despre o plimbare, apelarea unui prieten, fie alegem să ne uităm la un film.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Bea apă

Pofta de dulce poate veni uneori și pentru că suntem deshidratați. Prin urmare, pentru a scăpa de această poftă de dulce, putem încerca să bem mai multe lichide și să vedem dacă dispare sau nu. În caz contrar, putem încerca să facem acest lucru mai multe zile la rând.

Alternative sănătoase

Pofta de dulce  poate fi domolită și prin intermediul unor alternative mai sănătoase. De exemplu, fructele sunt dulci și chiar se recomandă să le consumăm, pentru a nu mai fi tentat să alegem ciocolata sau alte dulciuri. Pe lângă fructe, chiar și legumele sunt cele care ne ajută să scăpăm de pofta de dulce. Printre aceste legume se numără și: mazărea, cartofii dulci, morcovii sau prazul.

care sunt riscurile care pot aparea daca consum zahar mult

Citeste si: Cum a luat naștere înghețata. Preparatul era consumat de persoanele înstărite

Nu ține dulciuri la îndemână

O variantă foarte bună și ușoară pe care puteți să o urmați, este să nu mai ținem dulciurile chiar la îndemână, pentru că dacă nu le vom avea, nu le vom consuma. Prin urmare, dacă avem dulciuri în casă sau la birou, vom fi tentați să le consumăm. În schimb, dacă pur și simplu nu le achiziționăm, există șanse mari să nu mergem întotdeauna după acestea la magazin.

Sportul

Sportul reprezintă o variantă numai bună de a scăpa de această poftă de dulce. Chiar dacă este vorba de o simplă plimbare rapidă de 15 minute, tot se va reduce semnificativ pofta de dulce pe care o avem. Nu trebuie să fie mereu vorba de un antrenament solicitant la sală, ci este valabilă și varianta unei plimbări în aer liber.

care este motivul pentru care apare pofta de dulce

Citeste si: Cum reușește Laura Cosoi să își mențină silueta de invidiat în timpul sarcinii: „Mă simt în forma mea desăvârșită de femeie”



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și praf de copt. Le poți turna cu lingura

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies