Cum să slăbești 7 kilograme mâncând un singur aliment pe zi

Cura de slabire cu un singur aliment pe zi
Cura de slabire cu un singur aliment pe zi

Dieta cu un singur aliment pe zi a devenit foarte cunoscută în ultima perioadă de timp. Două săptămâni va trebui să mănânci doar 14 alimente cu valori nutriționale diferite pentru a scăpa de kilogramele în plus. Află, pas cu pas, tot ce trebuie să faci.

Dieta elvețiană, cunoscută de foarte multe persoane sub denumirea de cură cu un singur aliment pe zi, are rezultate uimitoare. Dacă și tu ai aflat de curând de această soluție pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă nu cunoști cu exactitate ce ai de făcut, ai ajuns exact unde trebuia. Află, mai jos, cum să slăbești 7 kilograme mâncând un singur aliment pe zi.

Citeste si: Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi. Ce proprietăți au pentru organism

Cura de slabire cu un singur aliment pe zi
Cura de slabire cu un singur aliment pe zi[Sursa foto: Pexels]

Cum să slăbești 7 kilograme mâncând un singur aliment pe zi

Cura de slăbire cu un singur aliment pe zi. Dieta cu un singur aliment pe zi presupune ca timp de două săptămâni să consumi 14 produse diferite, câte unul la fiecare 24 de ore.

Potrivit persoanelor care au încercat-o deja, cura de slăbire are rezultate uimitoare. Poți scăpa rapid de aproximativ 7 kilograme, ceea ce însemană o medie de jumătate de kilogram în fiecare zi, dar fără să te infometezi sau să mănânci alimente mai puțin gustoase.

În prima zi din vei consuma pe săturate sucuri 100% naturale din fructe și legume. Important este să le prepari tu, în casă, cu ajutorul unui blender sau storcător.

Cu toate că lichidele prezente pe rafturile magazinelor promit ingrediente naturale, de cea mai bună calitate, compoziția lor spune cu totul altceva. În cea de-a doua zi vei avea voie doar cartofi, dar nu preparați în ulei, ci fierți, fără condimente sau alte garnituri. În a treia zi orez, în cea de-a patra fructe proaspete, în a cincea paste, în a șasea doar legume, iar în ultima zi vei putea mânca câte puțin din toate.
Dieta durează 14 zile, deci în săptămâna următoare va trebui să o iei de la capăt cu aceleași alimente.

Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cura de slabire cu un singur aliment pe zi
Cura de slabire cu un singur aliment pe zi[Sursa foto: Pexels]

Cura de slăbire cu un singur aliment pe zi

LUNI

În prima zi vei avea voie să consumi doar sucuri proaspete din fructe sau legume. În total, la finalul zilei, trebuie să ai o cantitate de 1,5 litri de astfel de lichide. Este foarte important să prepari în casă aceste sucuri, nu să le cumperi de la magazin, deoarece conțin aditivi și conservanți, chiar dacă pe etichete se menționează cu totul altceva.

Pentru prima zi îți poți prepara un mix cu portocală, grapefruit și câteva lingurițe de suc de lămâie. Nu ai voie să adaugi zahăr sau miere! Dacă totuși nu vrei să începi doar cu fructe, ai putea să faci un suc din morcovi și mere sau din castraveți proaspeți și pătrunjel. O altă variantă foarte bună este sucul de roșii în combinație cu doar câteva lingurițe de zeamă de lămâie.

MARȚI

Cura de slăbire cu un singur aliment pe zi. În cea de-a doua zi ai voie să mănânci până la un kilogram de cartofi. Nu prăjiți în ulei sau copți cu diferite condimente sau alte garnituri, ci simpli! O variantă foarte bună este să îi fierbi pur și simplu și, eventual, să îi pisezi ca la piure. Pe tot parcursul zilei sunt persmise ceaiurile neîndulcite și cafeaua dimineața. La cafea nu trebuie să adaugi lapte sau zahăr.

MIERCURI

Miercuri vei avea voie să mănânci aproximativ 200 de grame de orez brun. Acesta se fierbe în apă, fără sare, timp de aproximativ jumătate de oră, se strecoară și se împarte în cinci porții egale. Dacă nu îți dorești să îl mănânci gol, dieta permite câteva linguri de suc proaspăt de roșii adăugat pe deasupra. Dimineaţa se bea cafea, iar în timpul zilei multă apă şi ceaiuri de plante, dar fără zahăr.

Citeste si: 6 idei de mic dejun consistent. „Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții"

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cura de slabire cu un singur aliment pe zi
Cura de slabire cu un singur aliment pe zi[Sursa foto: Pexels]

Cura de slăbire cu un singur aliment pe zi. JOI

Joi ai voie să mănânci, la micul dejun, o felie de pâine cu cereale integrale, o felie de carne foarte salbă sau brânză degresată și un fruct. Pentru tot restul zilei vei consuma aproximativ 1,25 kilograme de fructe proaspete, în afară de banane. Hidratarea este foarte importantă în această dietă, deci nu uita să bei minimum 1,5 litri de apă pe zi.

VINERI

Pe lângă micul dejun format dintr-o felie de pâine integrală şi un ou fiert, plus o cafea fără zahăr, în restul zilei vei mânca 500 de grame de paste fierte, amestecate cu verdeaţă, roşii, două linguri de mazăre şi o linguriţă de suc de lămâie. Trebuie să bei aceeași cantitate de apă ca în restul zilelor.

SÂMBĂTĂ

Cura de slăbire cu un singur aliment pe zi. Sâmbăta vei avea voie să mănânci următoarele alimente: roşii, salată, gulii, fasole, morcovi, gulii sau conopidă, consumate în salate sau fierte înăbuşit.

DUMINICĂ

În această zi trebuie să-ţi compui un meniu de aproximativ 1.000 de calorii dintre alimentele permise în zilele anterioare, care îţi vor oferi senzaţia de saţietate.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cura de slăbire cu semințe de dovleac. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies