Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi. Ce proprietăți au pentru organism

cate oua de prepelita poti manca pe zi
Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi. Ce proprietăți au pentru organism

Este cunoscut faptul că ouăle de prepeliță sunt foarte sănătoase, însă știați ce proprietăți dețin și câte se pot consuma pe zi?

Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre proprietățile pe care ouăle de prepeliță le au, cum vă pot ajuta la îmbunătățirea sănătății, dar și câte puteți consuma într-o zi.

 

Proprietățile ouălelor de prepeliță

În ciuda faptului că oul de prepeliță are dimensiuni mult mai mici în comparație cu oul de găină, are nenumărate avantaje.

De exemplu, oul de prepeliță conține 13% proteine, în comparație cu cel de găină care deține doar 11% proteine. Iar în ceea ce privește vitamina B, aceasta se regăsește în proporție de 23% din doza zilnică recomandată, la oul de prepeliță, iar în proporție de doar 14% la oul de găină. Acestea reprezintă un complex natural de vitamine, oligoelemente esențiale, aminoacizi, fosfor, potasiu și fier.

Consumul de ouă de prepeliță pot ajuta la reglarea colesterolului din sânge, datorită faptului că dețin o cantitate bogată de colesterol bun (HDL), prin urmare, scad efectele colesterolului rău

(LDL). Se recomandă totuși un consum limitat, pentru persoanele care au deja colesterolul mărit. Prin intermediul acestora, se poate îmbunătăți și vederea, datorită conținutul mare de vitamină A pe care îl conțin. Această vitamină reduce degenerescența maculară și previne cataracta.

cum poti consuma oua de prepelita

Citeste si: Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale

Copii și adolescenții care vor consuma ouă de prepeliță, vor observa și faptul că le va stimula creșterea, datorită conținutului de proteine mărit pe care îl dețin.

Acestea sunt absolut necesare pentru dezvoltarea țesuturilor musculare, a vaselor de sânge, dar și a sistemului osos. Prin intermediul proteinei ovomucoide, ouăle de prepeliță pot preveni și ameliora alergiilor, pentru că acționează sub formă de antialergic natural.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, vitamina B care se află din belșug în ouăle de prepeliță, stimulează și accelerează metabolismul, ajutând ca greutatea să fie menținută.

În același timp, sunt benefice și pentru vezica biliară, dar și pentru rinichi și ficat. Odată ce le veți consuma, acestea vor împiedica formarea bine-cunoscutelor pietre, care are loc la nivelul vezicii biliare, datorită lecitinei, care poate „sparge” formațiunile de acest fel. Inflamația poate să fie și ea redusă într-un mod considerabil, datorită agenților antiinflamatorii care ajută la ameliorarea durerilor articulare, a tusei cronice, dar și a bronșitei.

care oua sunt mai bune
 

Citeste si: Cum detoxifici corpul cu SEMINȚELE de IN. "Ajută la controlul greutăţii, dar şi la prevenirea apariţiei cancerului"

 

Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi

Consumul ouălelor de prepeliță poate varia în funcție de vârsta persoanei care le consumă, dar și de afecțiunile de care suferă.

De exemplu, pentru o persoană care suferă de diabet, se recomandă să mănânce 6 ouă de prepeliță pe săptămână, prin urmare, câte unul în fiecare zi, exceptând o singură zi. Astfel, cantitatea de zahăr poate scădea cu aproape 2 unități.

În cazul copiilor, aceștia pot consuma între 2 și 6 ouă de prepeliță pe zi, iar în cazul adulților, se pot consuma între 4 și 6 bucăți pe zi.

De asemenea, se recomandă să fie consumate mereu în timpul dimineții pe stomacul gol, în formă crudă. Pentru ca efectul benefic al acestora să se observe cu adevărat, ar trebui consumate sistematic, fără niciun fel de întrerupere, timp de cel puțin 3 luni, rezultatul fiind prezent abia după 2 săptămâni de consum.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

proprietatile oualelor de prepelita

Citeste si: Prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală. Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Ouăle de prepeliță pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, la restabilirea, dar și la îmbunătățirea metabolismului, odată ce vor fi consumate împreună cu o alimentație sănătoasă. În doar câteva luni, ouăle de prepeliță vor îmbunătăți sănătatea copiilor și a adulților, fiind ușor de digerat și neavând niciun efect negativ asupra organismului.

Înainte de a consuma un ou de prepeliță crud, acesta trebuie spălat foarte bine, iar în cazul copiilor cu vârsta sub 3 ani, cel mai bine ar fi să fierbeți oul de prepeliță, înainte de a-l mânca. Acestea se prepară într-un timp foarte scurt, având nevoie de doar 1,5-2 minute, pentru a avea un ou fiert moale, iar pentru unul tare, va trebui să îl țineți pe foc pentru aproximativ 5 minute. 

oua de prepelita beneficii

Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum detoxifici corpul cu SEMINȚELE de IN. "Ajută la controlul greutăţii, dar şi la prevenirea apariţiei cancerului"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies