Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară

Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară
Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară

Concediile de vară reprezintă unul dintre cele mai așteptate momente de relaxare. Însă știați cum puteți slăbi rapid pentru a ajunge la forma dorită?

Aflați din rândurile următoare care sunt aspectele de care ar trebui să țineți cont, pentru a putea slăbi rapid și sănătos, până la concediul de vară. În plus, descoperiți și cum anume veți putea să mențineți greutatea la care tocmai ce ați ajuns.

 

Cum să slăbești rapid pentru concediul de var ă

RESPECTĂ un program de somn liniștit

S-a demonstrat faptul că somnul face parte din categoria celor mai importanți factori, atunci când vine vorba despre bunăstarea organismului. Prin urmare, lipsa acestuia poate provoca un nivel de stres ridicat, care poate duce la îngrășare.

Acest aspect are loc, din cauza faptului că procesele chimice din organism sunt dereglate, în urma faptului că hormonii somnului o iau, mai mult sau mai puțin, razna.

Prin urmare, ar trebui să dormiți aproximativ 7-8 ore pe noapte, iar ora de culcare să nu fie mai târziu de ora 23.

cum sa slabesc
Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Greseli de alimentatie ce te impiedica sa slabesti

EVIT Ă alcoolul, grăsimile, sucurile, mâncarea de tip fast-food sau cea congelată, carnea prăjită, dulciurile și carbohidrații

După cum putem vedea, există mai mulți factori de care ar trebui să ne ferim, pentru a avea parte de un proces de slăbirea mai rapid, atunci când vine vorba despre concediul de vară.

Printre acești factori se numără și evitarea consumului de alcool, pentru că acesta nu va face decât să îți adauge carbohidrați și un supliment de calorii. Alimentele care sunt grase, de asemenea, ar trebui să fie evitate pe cât posibil.

În această categorie intră și sucurile, din cauza faptului că dețin o cantitate crescută de zahăr în compoziție, dar și de carbohidrați, care nu fac altceva decât să îngreuneze stabilirea unor mese echilibrate, în limita de calorii permisă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pe lista alimentelor de care ar trebui să stați departe, se află și mâncarea de tip fast-food sau cea congelată.

Acestea sunt strict interzise, atunci când vine vorba despre un proces sănătos de slăbire, din cauza numărul mare de calorii pe care îl au, dar și a lipsei de nutrienți. Iar atunci când vorbim despre mâncarea congelată, aceasta își pierde o parte din nutrienții de care avem nevoie. De asemenea, nici carnea prăjită nu este permisă într-o astfel de dietă, din cauza faptului că orice aliment prăjit, își poate dubla cantitatea calorică.
Prin urmare, ar trebui să preparați carnea doar prin fierbere, la aburi, sau la cuptor (fără ulei).

Dulciurile fac și ele parte din categoria alimentelor pe care ar trebui să le evităm, indiferent de dieta pe care o urmăm. Acestea conțin o cantitate foarte mare de zahăr rafinat, ceea ce nu va face decât să ne țină procesul de slăbire pe loc. De asemenea, orice aliment care conține carbohidrați, ar trebui evitat pe cât de mult posibil.

Deși aproape orice aliment conține o cantitate mai mică sau mai mare de carbohidrați, este important să le evităm pe cele precum pastele făinoase, pâinea în cantități mari, cartofii și alte astfel de produse, din cauza faptului că acestea pot crește mult aportul de carbohidrați, prin urmare vor deregla și glicemia.

cum sa mentii greutatea dupa dieta
Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mănâncă andivele

CONSUMĂ proteine, apă și ceaiuri

Proteinele sunt cele care sunt foarte importante și nu trebuie deloc evitate. Acestea oferă senzația de sațietate de care avem nevoie, iar în plus, oferă și nutrienții indispensabili creierului și chiar întregului corp.

Apa este cea care trebuie să fie consumată în cantități cât mai mari cu putință. Nu veți putea slăbi fără să consumați multe lichide. Indiferent că este vorba despre apă sau ceaiuri, acestea ar trebui să fie prezente atât la mese, cât și între. Apa ajută la buna funcționare a organismului și deține un rol foarte important în pierderea în greutate.

cura de slabire
Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: 3 rețete de apă infuzată pe care le poți prepara foarte ușor la tine acasă

 

Cum să-ți menții greutatea după ce ai slăbit

Crește aportul caloric treptat  – Deși vom avea tendința ca după orice dietă, să dăm buzna fix în alimentele la care nu am avut acces în timpul dietei, cel mai bine ar fi să nu o facem chiar imediat. Prin urmare, ar trebui să încerci să crești aportul caloric cu 100-200 de calorii pe săptămână, până vei ajunge la numărul dorit.

Caloriile în plus trebuie să provină din alimente dense –  Așa cum am menționat și anterior, este important să nu incluzi în alimentația ta brusc, alimente bogate în grăsimi sau zahăr. Prin urmare, caloriile suplimentare ar trebui să provină din nuci și semințe, uleiuri sănătoase, orez brun, pește, paste sau cereale integrale, cartofi fierți sau la cuptor etc.

Nu renun ța la mișcare –  datorită faptului că sportul a reprezentat o parte importantă din dieta ta în ultima perioadă, nu ar trebui să renunți la el nici după. Cel mai bine ar fi să încerci să îți păstrezi un program de antrenament, poate că nu la aceeași intensitate sau durată, însă astfel încât să te poată ajuta să-ți menții și păstra sănătatea intactă.

dieta de vara
Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de Creme Brulee. "Un desert franțuzesc, varianta românească a cremei de zahăr ars"



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies