Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase

Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti. Secretul care le ţine moi şi gustoase
Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti

Chifteluțele pot rămâne moi și pufoase pentru mai mult timp, dacă știi cum și unde să le ții. Există câteva secrete pe care orice gospodină trebuie să le știe, iar noi vi le dezvăluim imediat.

Chifteluțele pregătite acasă sunt extrem de gustoase și pot fi servite atât ca aperitiv, cât și ca un fel principal, alături de o garnitură. Se fac foarte repede, dar problema este că de cele mai multe ori, se întăresc și nu mai sunt la fel de bune. Noi vă spunem ce să faceți ca să păstrați chifteluțele pufoase pentru mai mult timp.

Cum menții chifteluțele pufoase, după ce le prăjești

Citeste si: 3 Rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cu ce înlocuim orezul din sarmale

Trebuie să recunoaștem că cele mai bune chifteluțe sunt acelea care nu se întăresc, după ce au fost prăjite. Nu este vorba despre un noroc chior al celei care le-a gătit, ci despre câteva trucuri.

Pentru a rămâne calde și moi, chifteluțele trebuie păstrate pe bain-marie și acoperite. Asta este tot ceea ce trebuie să faceți. Astfel, nu se va mai întâmpla să serviți niște chifteluțe îmbibate cu ulei și nici nu vor deveni uscate atunci când le veți mânca.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Și încă un truc! Nu puneți niciodată praf de copt sau bicarbonat în compoziția de chiftele, pentru că vor deveni cauciucate și cu siguranță nu vă doriți acest lucru.

Chifteluțele pot fi consumate și goale, ca atare, dar merg de minune și lângă mai multe garnituri. De exemplu, puteți mânca acest preparat cu un piure fin de cartofi. Chiftelele se potrivesc și cu un sote de mazăre sau chiar cu spanac.

Bineînțeles că depinde de preferințele fiecăruia, iar dacă sunteți fanul orezului sârbesc, puteți pune și două chifteluțe lângă.

Cea mai gustoasă rețetă de chifteluțe

Citeste si: Cum se coc corect ardeii la cuptor

Cum să ţii chifteluţele după ce le prăjeşti[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 4 Feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Orice gospodină care se respectă a făcut măcar o dată chifteluțe. Nu există o rețetă clasică pentru acest preparat, dar sunt câteva trucuri care funcționează de fiecare dată. Noi v-am pregătit o rețetă de chifteluțe rumene la exterior și pufoase în interior, pe care le puteți face atât în tigaie, cât și la cuptor. Vor ieși la fel de gustoase în ambele variante.

Ingrediente:

  • 500 de grame de carne tocată de porc
  • două felii de pâine
  • două ouă
  • o ceapă
  • o legătură de pătrunjel verde
  • câțiva căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru uscat
  • două linguri de făină sau pesmet fin
  • ulei

Carnea pe care o alegeți ar trebui să conțină și puțină grăsime, pentru că altfel chifteluțele vor ieși prea fade.

Pulpa de porc ar fi varianta ideală. Într-un castron amestecați carnea tocată cu feliile de pâine, pe care înainte le înmuiați în apă și le stoarceți foarte bine. Puteți folosi lapte în loc de apă, aici depinde de preferințele fiecăruia.

Adăugați și ouăle în castron și amestecați foarte bine, de preferat cu mâna goală. Puneți apoi sarea, piperul, paprika, cimbrul și usturoiul pisat și amestecați. Tocați ceapa cât mai fin și puneți-o în compoziția de chiftele. Amestecați tot cu mâna, iar la final, adăugați și pătrunjelul tocat mărunt.

Formați chifteluțe potrivite ca mărime și treceți-le prin pesmet sau prin făină. După aceea, puneți-le la prăjit sau băgați-le la cuptor, într-o tavă în care ați pus înainte hârtie de copt.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum se coc corect ardeii la cuptor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies