Cum va reacționa, în timp, organismul tău, dacă bei cafeaua pe stomacul gol? Specialiștii îți explică de ce nu ar trebui să faci asta niciodată!

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave
Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Toți iubitorii de cafea își încep ziua cu o astfel de băutură, simplă sau cu lapte, cu sau fără zahăr, în funcție de preferințe. Dacă îți bei cafeaua pe stomacul gol, sau nu mănânci ceva imediat duoă, s-ar putea să dezvolți probleme mari de sănătate.

Deși cafeaua este un fel de super-aliment pentru că s-a dovedit științific că poate preveni un număr mare de probleme de sănătate cum ar fi diabetul de tip doi, Alzheimer sau depresia, aceasta nu trebuie consumată pe stomacul gol sub nicio formă. Mai mult decât atât, dacă este consumată corect, cafeaua ajută la arderea grăsimilor și îți poate stimula organismul și ajută la o concentrare mai bună.

Citeste si: Știați că stresul albește părul? Cercetătorii ne învață cum să evităm acest lucru!

Astfel, dacă alegi să îți bei cafeaua pe stomacul gol, poți experimenta o serie de probleme digestive, cum ar fi: dureri și arsuri abdominale, stări de greață și afecțiuni mult mai grave, cum ar fi: ulcerul, refluxul gastroesofagian, sau sindromul colonului iritabil. În fiecare zi, este recomandat să bei nu mai mult de două căni de cafea și să îți asculți organismul. S-ar putea să nu experimentezi simptomele menționate anterior pentru că fiecare corp este unic, însă trebuie să fii atentă pe termen lung.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave
Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Citeste si: Mesele vedetelor, analizate de un celebru nutriționist. Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Elenei Ionescu?

Consumul excesiv de cafea, poate produce afecțiuni medicale grave

Cafeaua consumată în exces, chiar și după ce ai mâncat, poate provoca senzația de vertij, durere de cap prelungită, devenită migrenă, dar și a problemelor cardiace sau neuroloice.

În aceeași ordine de idei, cafeaua băută direct pe stomacul gol poate crește nivelul de cortizol care este hormonul stresului, care este produs de glandele suprarenale și au rolul de a regla metabolismul, nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială. Deși pare benefic, înșelător este nivelul- dacă acest hormon crește, pot apărea complicații precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și boli ale inimii.

Citeste si: Secretul detox-ului cu care Ela Crăciun a slăbit cinci kilograme după Sărbători! "Măr, ananas, țelină, ardei roșu, castravete"



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Știați că stresul albește părul? Cercetătorii ne învață cum să evităm acest lucru!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies