De ce nu este bronzul sănătos. Cum trebuie să își protejeze pielea femeile

De ce nu este bronzul sănătos. Cum trebuie să își protejeze pielea femeile
De ce nu este bronzul sănătos. Cum trebuie să își protejeze pielea femeile

Află care sunt principalele mituri despre îngrijirea pielii și cum ne afectează acestea sănătatea.

Deși multă lume își dorește o piele bronzată, este important să știm că acest obicei nu este unul sănătos. Fie că ne expunem prea mult la soare, fie că apelăm la bronzul artificial obținut prin intermediul aparaturii de specialitate, pielea noastră ar putea avea de suferit.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iuliana Lupu, medic primar dermato-venerologie a desființat cele mai mari mituri din domeniul îngrijirii pielii.

Mituri despre îngrijirea pielii

Citește si: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

1. Apa fierbinte este bună pentru piele

Citește si: 4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Acesta este un mit adesea întâlnit prin rândul iubitorilor de băi lungi și fierbinți. Trebuie să avem în vedere faptul că dușurile fierbinți nu sunt nicidecum bune pentru sănătatea pielii noastre.

Apa fierbinte înlătură filmul lipidic de la suprafața pielii și o deshidratează .”, spune specialistul.

Doamna doctor ne recomandă să evităm dușurile fierbinți dacă vrem să avem grijă de pielea noastră.

Temperatura ideală trebuie să fie una potrivită, nici prea cald, nici prea rece.

2. Soarele vindecă acneea

Citește si: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul

Și acesta este un mit eronat care deși la prima impresie poate părea adevărat, ulterior ne face mai mult rău.

În prima săptămână după ce ne expunem la soare, pielea se usucă și leziunile de acnee par să se amelioreze însă urmează pusee mai frecvente și mai severe dacă ne expunem la soare .”, explică specialistul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

3. Exercițiile pentru mușchii faciali reduc ridurile

Citește si: Cum să estompezi petele de pe față cu ingrediente naturale

Este demonstrat științific faptul că persoanele cele mai ridate sunt acelea care zâmbesc foarte mult sau râd în hohote.

Noi folosim toxina botulinică pentru a ajuta la blocarea contracției mușchilor în etajul superior al feței tocmai pentru a preveni agravarea sau apariția ridurilor .”, spune specialistul.

4. Pielea bronzată este sănătoasă

Citește si: Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Este un mit. Bronzul este un mecanism de apărare. Este un lucru bun că pielea are capacitatea să se bronzeze când ne expunem la soare, se apără mai bine, dar să ne expunem la soare ca să ne bronzăm are efecte nefavorabile atât pe termen scurt, cât și pe termen lung .”, ne atrage atenția specialistul.

În privința intervalului de timp pe care alegem să îl petrecem la soare, acesta nu trebuie să depășească 20 de minute. De asemenea, trebuie să evităm expunerea la soare între ora 10:00 și ora 16:00.

„E bine să purtăm pălărie, ochelari de soare și haine cu mâneci lungi și pe zonele pe care nu le putem acoperi cu îmbrăcăminte, să aplicăm creme de foto protecție cu un spf de 30, să le aplicăm într-o cantitate suficientă, la interval regulat.” , ne sfătuiește specialistul.

De asemenea, trebuie să avem grijă și de buzele noastre atunci când ne expunem la soare.

Buzele se ard la soare ca orice altă porțiune a pielii. Este necesar să folosim un balsam de buze rezistent la apă cu un spf de minimum 30 .”, spune doamna doctor.

5. Bronzarea la salon este mai sigură decât cea la soare

Citește si: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sunt unele persoane care își doresc să aibă o piele bronzată și apelează la procedeele de bronzarea artificiale. Trebuie să ținem cont însă de faptul că aceste procedee ar putea fi chiar mai periculoase decât statul la soare.

„Bronzarea la salon poate să fie mai nocivă decât expunerea la soare. Depinde de cantitatea de radiații ultraviolete folosite de aparat, de numărul de ședințe, de cât ne expunem, de ce vârstă avem și de ce piele avem.”, spune specialistul.

6. Dacă ne machiem la plajă, tenul va fi mai protejat

Citește si: Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Acesta este un mit parțial adevărat. „ Tenul este mai protejat dacă folosim un machiaj adecvat”, spune doamna doctor. Tot ea ne recomandă să folosim creme de foto protecție, colorate, care sunt la fel de frumoase ca un fond de ten, însă nu sunt ocluzive și ne protejează și eficient de soare.

7. Crema de plajă ne protejează pe tot parcursul zilei

Citeste si: Cum aplicăm corect anticearcănul. „Mergem pe teoria complementarității."

Trebuie să ținem cont de faptul că dacă aplicăm crema de plajă o singură dată pe zi, atunci nu suntem protejați de razele soarelui pe tot parcursul zilei. Crema de plajă ne protejează doar 2-3 ore. Aceasta trebuie aplicată cu 20 de minute înainte să ieșim la plajă și trebuie reaplicată la fiecare 2 ore.

De asemenea, un lucru foarte important este să folosim crema cu factor de protecție în fiecare zi, indiferent de anotimp. Razele soarelui au un efect nociv asupra pielii noastre și trebuie să o protejăm mereu, nu doar când ne ducem la plajă.

 

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies