După prepararea vinetelor, unele dintre ele au un gust amar. Iată care este motivul pentru care vinetele devin amare în urma gătitului!
Vinetele sunt printre cele mai folosite și iubite legume în bucătărie. Ele se prepară în diferite feluri, de la salate până la plăcinte. Mai mult decât atât, ele se pot menține foarte bine în borcane în sezonul rece, atât întregi, cât și feliate. Ele se pot ține învelite într-un ziar, sau într-o hârtie moale.
De ce vinetele sunt amare după preparare
Dacă în produsul final după gătire se regăsește foarte multă coajă, vinetele vor fi amare.
Greșeala repetată de gospodine este că ele nu feliază vinetele. Așadar, un lucru foarte important este ca vinetele să fie lăsate într-un litru de apă, cu o lingură de sare pentru aproximativ 30 de minute. Deasupra lor se va mai adăuga o greutate pentru a le presa, și pentru a sta în lichid suficient. În acest fel, gustul amar va dispărea.
Citeste si: Varza este alimentul cu proprietăți neștiute. „Are beneficii foarte mari pe detoxifiere”
Citeste si: Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ingredientele care nu trebuie să lipsească
Un alt motiv pentru care vinetele au un gust amar este că legumele nu sunt stropite cu sare. Vinetele trebuie tăiate de la jumătate, și lăsate preț de 20 de minute. După de timpul a trecut, ele se spală cu apă rece. După ce acești pași au fost făcuți, se poate trece la gătirea lor. Dacă sfaturile de mai sus nu au fost nu au fost respectate și vinetele se află pe foc, dar au un gust puternic de amărăciune, atunci ele se pot regla din mers. Condimentele sunt un real ajutor în astfel de situații, la fel și sosul iute.
Citeste si: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Trucul care vă ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie
Ce beneficii au vinetele
Deși gustul amar a stricat în trecut reputația acestei legume, ele sunt printre cele mai sănătoase din lume. Iată câteva beneficii ale consumului de vinete!
Vinetele sunt bogate în fier, calciu și alte minerale, nutrienţi importanți sănătății corpului. Indiferent că se consumă la grătar, coapte sau prăjite, vinetele vor avea un gust la fel bun, și vor avea același efect pozitiv pentru sănătate.
Mai mult de atât, vinetele conțin fitonutrienţi esențiali, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și hrănirea creierului.
Citeste si: Rețetă secretă de spaghete bolognese. Care este ingredientul secret pentru acest preparat?
Citeste si: Cum se prepară piureul de cartofi, gustos și cremos. Care este ingredientul secret
Aceste legume sunt benefice și în diete, deoarece au puține calorii. O singură vânătă conține 35 de calorii. Ele nu conțin grăsimi dar au un conținut mare de fibre.
De foarte mulți ani, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul.
Cercetătorii i-au validat acest rol, datorită cantității mari de fibre și a nivelului scăzut de carbohidrați solubili din vinete.