Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep. “Noi am fost notificați oficial de săptămâna trecută.”

Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep. “Noi am fost notificați oficial de săptămâna trecută.”
Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep

Simona Halep, cea mai bună tenismenă a României, a fost testată pozitiv cu un drog, lucru care îi afectează în prezent cariera sportivă.

Simona Halep este o jucătoare de tenis din România, care a reușit să atingă prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. Recent, Gabriela Andreiașu, șefa a Agenției Naționale Anti-Doping, a vorbit într-un interviu despre efectele medicamentului cu care a ieșit pozitivă Simona Halep la US Open.

„Roxadustat este un medicament folosit în cazurile de anemie și stimulează glandele suprarenale să secrete mai mult EPO care duce la o creștere a producției de celule roșii, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui.

Practic corpul se poate reface mai repede după efort intens”, a declarat pentru Libertatea, Gabriela Andreiașu.

Citeste si: „Am simțit o emoție incredibilă” Ce relație are Simona Halep cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou

Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: ,,Din suflet îți mulțumesc pentru energia frumoasă.” Simona Halep și-a petrecut ziua de naștere alături de oameni dragi. Tenismena a împlinit 31 de ani

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Eritropoietină reprezintă o categorie de substanțe interzise, care au reușit să își facă apariția în lumea sportului în urmă cu două decenii, printre atleți sau cicliști. Administrarea sintetică a EPO a lăsat locul medicamentelor care stimulează organismul să producă singur EPO și acest lucru este realizat de roxadustat, substanța descoperită la Simona Halep. Șefa ANAD a mărturisit faptul că a luat la cunoștință de câteva zile de suspendarea provizorie a lui Halep, însă au fost obligați să nu divulge informația.

„Noi am fost notificați oficial de săptămâna trecută, am știut, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea informației până în momentul în care Federația comunică oficial”,  a mai spus ea.
Șefa ANAD este de părere că poate fi vorba de o scăpare a medicilor. Aceștia au tratat-o în timpul numeroaselor probleme de sănătate pe care le-a avut în ultima vreme. Halep și-a schimbat destul de recent întregul staff, inclusiv cel medical.

Reacția Simonei Halep, în urma ultimelor informații

Simona Halep este hotărâta să acționeze în instanță pentru a afla adevărul, fiind total împotriva trișării și consumului de orice fel de substanțe interzise. Sportiva a trecut destul de recent printr-un divorț despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă. Din nefericire, Simona Halep a primit o lovitură mult mai gravă, decât orice altă lovitură primită până acum.

Ideea de sabotaj în ceea ce privește cariera ei ca sportiv în lumea tenisului este de neconceput, fiind înzestrată cu valori pe care le respectă, și dragoste pe care o poartă acestui sport, pe care îl practică de peste 25 de ani. Ea a mărturisit că se simte extrem de confuză și de trădată, însă nu va înceta să lupte pentru a i se face dreptate.

Citeste si: „Nu mai insistați”. Ce a făcut Simona Halep după ce Toni Iuruc a confirmat divorțul

Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep[Sursa foto: Instagram]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: ,,Am avut nevoie de proceduri chirurgicale”. La ce intervenție estetică a apelat Simona Halep, imediat după divorț

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a reprezentat cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. Confruntându-mă cu o astfel de situație nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba de titluri sau de bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a fost postarea Simonei Halep, de pe contul ei oficial de Instagram.

Citeste si: Cine este Simona Halep. "Acum iubesc tenisul din nou”

Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Fiecare pe drumul său”. Simona Halep, prima reacție după ce a divorțat de Toni Iuruc

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies