Cum să obții un machiaj natural. "O femeie bine machiată este cea care știe să-și pună în valoare trăsăturile frumoase"

Cum să obții un machiaj natural
Cum să obții un machiaj natural. "O femeie bine machiată este cea care știe să-și pună în valoare trăsăturile frumoase"

Află cum poți obține un machiaj natural în doar câțiva pași simpli și ce ne recomandă specialiștii în acest sens.

Pentru a obține un machiaj cu aspect natural, care să reziste pe tot parcursul zilei, trebuie să urmați câțiva pași simpli. Trucurile pe care vi le vom prezenta, în continuare, vă vor ajuta să obțineți un make-up feminin și fresh, care te va ajuta să te simți încrezătoare în fiecare zi.

„Clar o femeie bine machiata nu este cea care are 1 kg de fond de ten si gene cat casa.

O femeie bine machiata este cea care stie sa-si puna in valoare trasaturile frumoase si sa corecteze micile imperfectiuni. Nimeni nu-i perfect, dar prin machiaj incercam sa creăm o armonie a trasaturilor prin culoare, estompare, contur”, explică Alina Anghel, make-up artist.

Citeste si: Ce să faci dacă fondul de ten îşi schimbă radical culoarea după aplicare

Machiajul natural, pas cu pas

1.Hidratare

Baza de make-up este esențială chiar dacă alegem un machiaj simplu, de zi. Crema hidratantă contribuie semnficativ la aspectul final al machiajului, întrucât produsele pe care le veți aplica ulterior se vor așeza pe piele într-un mod firesc și vor adera ușor pe ten numai dacă baza aleasă este potrivită.

„Tenul reflecta lifestyle-ul nostru: prin orele de odihna sau nu, ceea ca mancam, consumul de lichide si, evident, cum il ingrijim.

Toata abordarea trebuie sa fie holistica, insa in ceea ce priveste in grijirea tenului consider ca un minim necesar de curatare a tenului zilnic, aplicarea unei masti faciale pe o fata curata sporeste ulterior absortia si eficienta cremelor, iar tenul va arata mult mai radios”, spune make-up artisutl Dana Argeșan.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cea mai ieftină mască pentru păr din ulei de cocos!

2.Pudră sau fond de ten

Întrebarea care se află adesea pe buzele femeilor este: pudră sau fond de ten? Dacă aveți un ten curat și luminos, aplicarea unui strat de pudră va fi suficientă pentru a uniformiza tenul și a avea look îngijit. Dacă vă confruntați cu mici imperfecțiuni la nivelul feței, fondul de ten cremos este soluția ideală. Trebuie să aveți grijă să nu exagerați cu acest produs, întrucât fața va căpăta acel aspect de „prăjitură groasă”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Puteți folosi un beauty blender sau o pensulă, pentru a aplica uniform produsul și a vă păstra mâinile curate. La final, trebuie să coborâți ușor cu fondul de ten și în zona gâtului, pentru a evita acel efect de mască.

machiaj simplu

Citeste si: Cum să îți faci o coafură elegantă cu coadă de cal

3.Blush subtil

Blush-ul cremos este recomandat de specialiști pentru a obține un look natural. Trebuie să fiți însă foarte atente la nuanța aleasă, întrucât există pe piață o multitudine de nuanțe roșiatice. Nuanța de piersică va arăta grozav în majoritatea cazurilor și în combinație cu linia naturală a pielii tale, va crea un efect cu adevărat seducător.

Citeste si: Istoria și evoluția machiajului din antichitate până în prezent

„Esențiale ar fi mascara pentru volumul genelor și un fond de ten cu acoperire medie spre mare. Aceste două produse de bază reduc semnele de oboseală și scot în evidență frumusețea naturală a feței. Dar nu sunt suficiente pentru un look complet. Aș arunca, în schimb, blush-ul roz-bombon din trusele doamnelor și fardul sau creionul de sprâncene prea închis la culoare din trusele domnișoarelor”, spune make-up artistul Sabina Mateescu.

Citeste si: CITEȘTE: De ce plac bărbații femeile blonde?

4.Ruj nude

Dacă vă doriți buze senzuale, cu aspect natural, rujurile în nuanțe de piersică, roz sau cele de culoarea nisipului vor fi cele mai potrivite. Pentru un plus de volum, puteți aplica un strat subțire de gloss transparent în centrul buzelor. Dacă nu vă împăcați prea bine cu ideea de ruj, mai ales în anotimpul cald, puteți folosi un balsam de buze colorat sau un luciu strălucitor pentru a contura un look natural.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

machiaj natural de zi pas cu pas

Citeste si: Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect

5.Un strat de mascara

Mascara este elementul care vă ajută să conturați ochii, fără a-i încărca. Dacă vă doriți însă un plus de volum, puteți aplica mascara în două straturi. În cazul în care ați fost înzestrate de la mama natură cu gene dese, cu volum, puteți chiar să săriți peste acest pas și să accentuați buzele cu o nuață mai intensă.

Citeste si: DESCOPERĂ: Coafuri simple pentru plajă. Cum să îți prinzi părul în zilele de vacanță petrecute la malul marii

„Aș vrea să văd non-touring-ul, trend-ul acestui an, dacă ne limităm la machiajul de zi. La cel de seară vorbim despre alte trend-uri. Metoda non-touring este calea de mijloc dintre contouring și strobbing sau highlighting. În afara acelor linii dure de contouring și a tenului încărcat de produs… tot mai multe doamne și domnișoare care apelează la această tehnica îmi încântă privirea. Tehnica presupune foarte puține produse: un BB cream sau fond de ten cu acoperire mică, un corector, dacă e cazul, un iluminator, mascara și… ruj într-o nuanță naturală. Din fericire, fetele din ziua de astăzi sunt destul de corect informate, așa că nu prea văd pe stradă trend-uri nepotrivite, învechite. Dintre cele care îmi “sar” totuși în ochi: exagerarea conturului buzelor, din dorința de a le face să pară mai mari, sprâncene excesiv conturate sau negre, fond de ten prea închis la culoare, nepotrivit cu decolteul și acel ruj prea rosu, prea strident pentru zi, care aș vrea să dispară de pe buzele fetelor”, spune make-up artistul Sabina Mateescu.

Citeste si: Machiajul pentru ochi căprui. Cum să te machiezi pentru a-ți pune în evidență culoarea ochilor

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

FASHION: Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies