Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară

Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară
Dieta de detoxifiere recomandată de Mihaela Bilic pentru primăvară

Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a vă recăpăta tonusul, buna dispoziţie şi forma fizică, eforturile pe care le presupune o cură de slăbire fiind minime, iar rezultatele maxime.

Creşterea temperaturii exterioare şi prelungirea perioadei de lumină din zi au o influenţă pozitivă asupra creierului şi sistemului nervos.

Căldura inhibă centrul nervos al foamei, iar schimbarea anotimpului şi trezirea naturii la viaţă au un impact pozitiv asupra organismului. În plus, scurtarea nopţilor stimulează indirect secreţia unor hormoni precum cortisolul, testosteronul şi prolactina, cu efect de accelerare moderată a metabolismului bazal şi a arderilor de calorii, explică pe site-ul său medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Citeste si: Crochete din orez. DELICIOASE calde sau reci

Organismul caută din instinct alimente proaspete şi uşor de digerat, iar apetitul este mult mai uşor de ţinut sub control. Puteţi chiar apela la o dietă de detoxifiere pe o perioadă de 2 săptămâni, care să ajute ficatul să elimine toxinele acumulate peste iarnă.

Profitaţi de legumele şi fructele de sezon, care reîncarcă organismul cu mineralele şi vitaminele de care are nevoie.

Asociate cu o bună hidratare şi cu un consum redus de zahăr, sare şi carne roşie, ajută la ameliorarea constipaţiei, îmbunătăţirea calităţii pielii şi pierderea surplusului de kilograme.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dieta veche de 2000 de ani. Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit reţeta

Dacă nu o făceaţi până acum, începeţi un program organizat de mişcare şi îngrijire corporală (saună, masaj, exfolieri, împachetări) deoarece cresc drenajul limfatic şi tonusul pielii, pregătindu-vă pentru sezonul cald care urmează.

Citeste si: Mihaela Bilic: "Ciocolată şi banana sunt de ajutor în cura de slăbire"

Ajutaţi-vă organismul să fie în formă şi să elimine toxinele consumând cantităţi mari de apă şi ceai verde cu proprietăţi antioxidante.

Înlocuiţi zahărul cu îndulcitori, iar în loc de desert mâncaţi căpşuni.

Citeste si: Mihaela Bilic demoleaza mitul oualor fara colesterol! Cat de sanatoase sunt ouale de prepelita?

Citeste si: Nutrionistul Mihaela Bilic demonteaza tot ce stiai: "Fructele ingrasa! Nu trebuie consumate des". Cu ce le inlocuim?

 

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ele sunt femeile care fac cel mai mult sex. Zodiile care sunt zeiţe în pat! Bărbaţii care au relaţie cu ele sunt cei mai norocoşi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies