Află din rândurile următoare care sunt cele mai gustoase idei de ovăz preparat peste noapte.
Ovăzul preparat peste noapte este o opțiune perfectă de mic dejun rapid, simplu și ușor de preparat, dar și sănătos. Astfel, în diminețile în care ești pe fugă și nu ai timp să gătești, bucură-te de acest preparat ce îți va oferit energie pentru întreg parcursul zilei. Descoperă din rândurile următoare mai multe idei de rețete, astfel încât să nu te plictisești.
Ovăz peste noapte cu mere și scorțișoară
Citește și: Biscuiți digestivi: beneficii pentru sănătate, ingrediente și nutriție
Ingrediente:
- 1/2 cană de ovăz;
- 1/2 cană lapte;
- ½ de iaurt grecesc;
- 1/2 măr de mărime medie, tăiat cubulețe;
- lingură de semințe de chia sau de in;
- lingură miere sau sirop de arțar (opțional, pentru dulceață);
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată.
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele într-un borcan, iar apoi să îl lăsați la frigider peste noapte sau cel puțin pentru 4 ore. Ulterior, a doua zi, amestecați bine amestecul înainte de a-l consuma.
Ovăz peste noapte cu cafea
Ingrediente:
- 1/2 cană de ovăz;
- 1/2 cană cafea preparată, răcită la temperatura camerei;
- 1/4 cană iaurt grecesc;
- ¼ cană lapte la alegere;
- 1-2 linguri sirop de arțar sau îndulcitor la alegere;
- 1/2 linguriță de extract de vanilie.
Opțional, puteți să adăugați pentru un plus de savoare următoarele ingrediente:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- o lingură de semințe de chia;
- un strop de scorțișoară.
Mod de preparare:
Preparați ceașca de cafea și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Ulterior, într-un borcan, combinați fulgii de ovăz, cafeaua răcită, iaurtul grecesc, laptele, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecați bine și lăsați compoziția la frigider până a doua zi.
Ovăz peste noapte cu unt de arahide și ciocolată
Ingrediente:
- 1/2 cană de ovăz;
- 1/2 cană lapte;
- ½ iaurt grecesc;
- 2 linguri unt de arahide;
- 2 linguri de pudră de cacao neîndulcită;
- lingură de miere sau sirop de arțar (opțional, pentru dulceață);
- 1/2 linguriță de extract de vanilie;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Într-un borcan amestecați toate ingredientele, până când obțineți o compoziție omogenă. Ulterior, puneți borcanul la frigider pentru cel puțin 4 ore. Opțional puteți să adăugați felii de banane sau arahide mărunțite.
Ovăz peste noapte cu căpșuni
Ingrediente:
- ½ cană de ovăz;
- ½ cană lapte de migdale;
- ¼ iaurt grecesc;
- 1/2 cană căpșuni mărunțite;
- 2 lingurițe de miere;
- 1/2 linguriță extract de vanilie;
- 1 lingura de semințe de chia.
Mod de preparare:
Prima dată, spălați căpșunile bine și tocați-le cubulețe mici. Apoi, amestecați toate ingredientele într-un borcan, acoperiți cu un capac și puneți-l la frigider. A doua zi adăugați peste fructe de pădure proaspete și bucurați-vă de savoare.
Ovăz peste noapte cu scorțișoară
Ingrediente:
- ½ cană de ovăz;
- ½ cană de lapte de migdale neîndulcit;
- o linguriță de semințe de chia;
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată;
- o lingură de sirop de arțar sau miere (opțional, pentru un plus de dulceață);
- 1/2 linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare:
Modul de preparare al acestei rețete este unul extrem de simplu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol, să îi pui capacul și să îl lași la frigider până dimineață. A doua zi te vei bucura de un mic dejun delicios și hrănitor.
Ovăz peste noapte cu banane și afine
- ½ cană de ovăz;
- ½ cană lapte de migdale neîndulcit;
- ½ cană de afine proaspete;
- ¼ iaurt grecesc;
- 2 lingurițe de semințe de chia;
- 1/4 linguriță extract de vanilie;
- 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional);
- 1 linguriță de semințe de in;
- ½ banană;
- un vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare:
Într-un borcan, combinați ovăzul, semințele de chia, laptele, iaurtul grecesc, siropul de arțar și extractul de vanilie. Zdrobiți jumătatea de banană cu furculița și adăugați-o în compoziție. Încorporați ușor afinele, lăsând câteva pentru topping. Puneți capacul și lăsați la frigider. Dimineața, amestecați bine ovăzul și adăugați toppinguri suplimentare, cum ar fi restul de afine, nuci sau semințe de in.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.