Friptura de miel se poate prepara corect, ținând cont de anumite aspecte. Însă știați la ce temperatură se poate coace aceasta?
Aflați din rândurile următoare
La ce temperatură se coace friptura de miel
Atunci când vine vorba de temperatura potrivită pentru ca o friptură de miel să se coacă așa cum ne dorim și să iasă cât mai suculentă cu putință, se pare că prima și prima dată cuptorul trebuie încălzit
Citește și: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de friptură de miel suculentă
Rețeta delicioasă de Friptură de miel suculentă, absolut minunată, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de friptură de miel suculentă este de 20 de minute
Timp de preparare- 2 ore și 10 minute
Timp total- 3 ore
Rețeta de friptură de miel suculentă este pentru 2 persoane
Citește și: Tort de morcovi cu nuci și piersici. Un desert sănătos și totodată și delicios!
Ingrediente – friptură de miel suculentă
- Cotlete de miel, de aproximativ 3 kg
- O căpățână de usturoi
- 100 ml de ulei de măsline
- 150 ml de vin alb, după preferințe
- o lingură de sare
- 1/2 de linguriță de piper
- 1/2 de linguriță de maghiran
- 3 morcovi
- 2 bucăți de păstârnac
- câteva bucățele de țelină
Înainte de a
Mod de preparare- friptură de miel suculentă
- În primul și în primul rând tot ce trebuie să facem pentru o rețetă de friptură suculentă de miel este să preîncălzim cuptorul, pentru rețeta de astăzi. Vom preîncălzi cuptorul la 160 °C, iar în continuare vom pregăti și tava necesară pentru friptura noastrã. Vom avea nevoie de o tavă destul de încăpătoare pentru ca toate cotletele de miel, de aproximativ 3 kg să încapă și să se gătească uniform.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să spălăm foarte bine legumele, deși ne așteptam să le și curățăm de coajă, se pare că în cazul acestei rețete nu trebuie. Așadar, curățăm doar țelina și o tăiem în bucățele mai mici, iar usturoiul trebuie să rămână întreg. În ceea ce privește morcovul și păstârnacul, aceștia se vor spăla și se vor așeza în tava pentru friptură, alături de cubulețele de țelină și usturoi.
- Tot ce trebuie să mai facem acum este să ne ocupăm și de cotletele de miel, motiv pentru care vom începe prin a le curăța, iar imediat apoi le vom freca cu sare, piper. Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga uleiul de măsline, în cantitatea menționată la ingrediente, în care vom adăuga, după preferințe, anumite mirodenii de care dorim să ne folosim pentru ca friptura noastrã suculentă de miel să iasă cât mai gustoasă cu putință. Odată preparat îl vom utiliza pentru a unge toată friptura noastră.
- Din momentul în care am așezat toate legumele în tavă, se pare că a venit momentul să așezăm și carnea noastră peste acestea, vom adăuga și vinul alb sau roșu, după preferințe, tava se va acoperi cu folie de aluminiu și se va introduce în cuptorul preîncălzit la 160 °C, timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom îndepărta folia de aluminiu pentru a o mai lăsa să se mai gătească încet, încă o oră. După acest interval de timp mărim temperatura la 180 °C, iar friptura noastră suculentă de miel trebuie să se mai gătească pentru încă 30 de minute.
- A venit momentul să scoatem tava din cuptor, iar friptura noastră suculentă de miel să fie servită alături de legumele coapte, iar după preferințe și alături de o salată verde sau una cât se poate de fresh, iar rețeta este gata de servit!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Supă cremă de creveți. Încearcă și tu gustul rafinat al supei cremă!