Materiale pe care să le porți vara pentru un plus de confort

materiale de purtat vara
Materiale de purtat vara

Există anumite materiale ale articolelor vestimentare care ne ajută să fim mai confortabili. Însă știați care sunt acestea în sezonul cald?

Aflați din rândurile următoare care sunt materialele care sunt recomandate să fie purtate în acest sezon călduros. În plus, descoperiți și care sunt articolele vestimentare care conțin aceste materiale și care vă vor ajuta să respirați, chiar și în zilele toride de vară.

 

Ce materiale e recomandat să le porți vara pentru un plus de confort

Bumbacul

Atunci când vine vorba despre un material bun pentru sezonul cald, cu siguranță bumbacul este cel mai căutat dintre toate. Acest material este folosit mai mult decât orice altă fibră naturală atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte. 

Bumbacul este cel care, în comparație cu orice altă țesătură, se regăsește într-o varietate de texturi, imprimeuri și culori. Astfel, bumbacul deține o țesătură naturală, care face ca orice tip de îmbrăcăminte să devină confortabilă, respirabilă și purtabilă pe tot parcursul anului, recomandată mai ales pe timp de vară și vreme caldă.

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Inul

O altă variantă des întâlnită, atunci când vine vorba despre materialele hainelor recomandate pentru sezonul cald, este și inul. Acest material este considerat a fi o țesătură ultra-versatilă, care este folosită atât în decorațiunile textile pentru casă, cât și pentru fabricarea hainelor.

Datorită nenumăratelor proprietăți ale acestui material, inul devine o alegere potrivită în fabricarea vestimentației, fiind absolut perfect ca material de vară. La fel cu bumbacul, inul este și el un material respirabil, datorită calităților excelente de răcire și absorbție pe care le deține. În plus, inul este considerat a fi cea mai puternică fibră naturală din lume, fiind și un material mai durabil ca bumbacul.

Prin urmare, puteți alege inul ca material de vară pentru articolele vestimentare pe care le puteți purta, precum sunt și rochiile, fustele, pantalonii de vară lejeri, jachetete și topurile

de vară. În egală măsură, inul este și un material care se adaptează numai bine stilului minimalist.

tinute lejere pentru vara
Materiale de purtat vara[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Vâscoza

Atunci când vine vorba despre un amestec de vâscoză cu fibre naturale (bumbac și in), acesta oferă țesăturii nenumărate avantaje suplimentare. Datorită modului de fabricare a acestui material, vâscoza deține mai multe calități esențiale necesare, printre care se numără și faptul că este un bun material de vară, oferă respirabilitate, lejeritate și fluiditate.

Se spune că vâscoza este o alternativă mai ieftină a mătasei, fiind mai ușor de croit, moale și netedă, prin urmare, vâscoza este o țesătură numai bună pentru îmbrăcămintea sport și rochiile de vară, pentru a avea o ținută atât elegantă, cât

și mai ușor de lucrat.

Astfel, vei putea alege cu încredere vâscoza ca material de vară, datorită caracteristicilor pe care această țesătură le are. Însă cu toate acestea, există și anumite minusuri ale acestui material, precum faptul că nu este atât de absorbantă.

materiale vaporoase de vara
Materiale de purtat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce culoare se asortează cu gri. Ce trebuie să eviți atunci când porți gri

Mătasea

Un alt material numai bun pentru sezonul cald este și mătasea. Mătasea este un material de vară   excelent, cum ar spune multe persoane, un must-have, pe care orice persoană ar trebui să îl aibă în garderoba sa. Acest material este unul dintre cele care inspiră atât senzualitate, cât și eleganță.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Mătasea este un material fin, care se simte foarte bine pe piele, având un luciu inconfundabil și o fluiditate deosebită. Însă la fel ca în cazul vâscozei, nici mătasea nu absoarbe atât de bine transpirația. Cu toate acestea, rămâne un material foarte cunoscut atunci când vine vorba despre confecționarea rochiilor pentru sezonul cald. Poți alege cu încredere modele de rochii de tip oversized care sunt la modă și te va avantaja indiferent de silueta pe care o ai.

tinute pentru sezonul cald
Materiale de purtat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Tutorial de machiaj smokey eyes în funcție de culoarea ochilor tăi

Chambray

Acest material de Chambray, este recunoscut ca fiind foarte asemănător celui de denim. Are o țesătură moale, subțire și foarte fină la atingere, fiind simplă. 

Articolele vestimentare cele mai întâlnite în sezonul cald sunt rochiile și cămășile din acest material, deoarece sunt confortabile și în comparație cu mătasea și vâscoza care nu sunt atât de bune, atunci când vine vorba despre absorbția transpirației, chambrayul este un material de vară respirabil care absoarbe transpirația, exact cum o face și bumbacul.

Astfel, chambrayul este un material care se poate folosi chiar și în zilele cu umiditate și în cele cu căldură uscată. Iar dacă îți dorești să înlocuiești jeanșii preferați, chambray-ul este fix materialul de care ai nevoie. 

rochii din matase
Materiale de purtat vara[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine este Ovidiu Buta. „Din păcate pentru ei, opinia mea e mai puternică şi vizibilă”



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce haine te avantajează dacă ești minionă. 10 articole vestimentare care te fac să pari mai înaltă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies