Millefeuille cu biscuiți și frișcă. Eleganța sa îl face potrivit pentru mesele de sărbătoare unde se dorește ceva special ca desert!

retete de gustare

Millefeuille cu biscuiți și frișcă

Millefeuille cu biscuiți și frișcă, o rețetă ideală pentru o petrecere. Aspectul său și gustul vor impresiona cu siguranță invitații, transformând fiecare ocazie într-un moment de neuitat.

Millefeuille cu biscuiți și frișcă este un desert rafinat care combină tradiția patiseriei franceze cu arome și texturi unice. Acest desert este format din trei straturi de biscuiți digestivi subțiri, preparați în casă, care oferă o textură crocantă. Între aceste straturi se află două niveluri generoase de cremă de frișcă, care adaugă o cremozitate delicată.

Pentru a completa această combinație deja delicioasă, deasupra fiecărei porțiuni de cremă se așază câte o vișină din dulceață, care adaugă o notă de dulceață, echilibrând perfect bogăția cremei de frișcă și crocantul biscuiților. Este perfect pentru o varietate de ocazii speciale, de la petreceri și cine festive, până la întâlniri cu prietenii sau momente romantice, aducând un plus de rafinament oricărei mese.

Citește și: Prăjitură cu ciocolată. Are un aspect impresionant și un gust delicios!

retete pentru desert
Millefeuille cu biscuiți și frișcă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru biscuiții digestivi
- 200 g de făină integrală
- 100 g de făină albă
- 100 g de fulgi de ovăz mărunțiți
- 150 g de zahăr brun
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 200 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 4 linguri de lapte

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente pentru crema de frișcă
- 600 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr pudră
- 2 lingurițe de esență de vanilie

Ingrediente pentru decor
- Vișine din dulceață
- Zahăr pudră (opțional)

retete de prajituri de casa
Millefeuille cu biscuiți și frișcă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare biscuiți digestivi

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați două tăvi de copt cu hârtie pergament.
  2. Într-un bol mare, combinați făina integrală, făina albă, fulgii de ovăz mărunțiți, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Adăugați untul la temperatura camerei și amestecați-l cu ingredientele uscate folosind un mixer sau cu mâna, până când compoziția devine asemănătoare unor firimituri fine.
  3. Adăugați laptele și amestecați până când aluatul se leagă.
    Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați o lingură de lapte. Presărați făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o foaie subțire, de aproximativ 3 mm grosime.
  4. Folosiți un tăietor rotund de biscuiți sau un pahar pentru a decupa forme rotunde de aluat. Așezați biscuiții pe tăvile pregătite. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute, până când devin aurii la margini. Lăsați-i să se răcească complet pe un grătar.

Mod de preparare crema de frișcă

Citește și: Giuly izbucnește în plâns în gală! „Nu înțeleg de ce Robert trebuie să fie judecat!”. Aflați cum reacționează Robert duminică, 1 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, bateți smântâna pentru frișcă până începe să se îngroașe. Adăugați zahărul pudră și esența de vanilie și continuați să bateți până când obțineți vârfuri ferme.

Asamblarea, decorarea și servirea

  1. Așezați un biscuit digestiv pe un platou sau farfurie de servire. Folosind un poș cu dui stea, aplicați vârfuri de cremă de frișcă pe toată suprafața biscuitului. Așezați al doilea biscuit digestiv deasupra cremei de frișcă și repetați procesul, aplicând vârfuri de cremă. Așezați al treilea biscuit digestiv deasupra și adăugați un ultim strat de vârfuri de cremă de frișcă.
  2. Decorați fiecare millefeuille cu câte o vișină din dulceață așezată pe vârful fiecărei porțiuni de cremă de frișcă. Presărați ușor zahăr pudră deasupra. Poftă bună!

millefeuille cu crema de frisca
Millefeuille cu biscuiți și frișcă[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete. O alegere sofisticată care va impresiona cu siguranță toți oaspeții!, pentru un desert atrăgător, perfect pentru orice ocazie. Blatul moale și pufos este completat de o cremă fină, în timp ce fructele proaspete adaugă un strop de culoare și prospețime, transformând fiecare felie într-o experiență răcoritoare.

millefeuille
Millefeuille cu biscuiți și frișcă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Caz de înșelăciune la două hoteluri din Sinaia. Doi români au produs o pagubă de 16.000 de lei

VIDEO Horoscop săptămânal săptămâna 2 - 8 septembrie 2024 pentru Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion. Astrologul Ana-Maria Ticea: “Nazivii zodiei Leu sunt dornici să-și rezolve acest sector financiar.”

Robi și Virginia izbucnesc în lacrimi! Concurenta de la „Casa iubirii” este copleșită de certurile avute, iar fostul ei iubit regretă cum s-a purtat cu ea

Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba


Cookies