Mini prăjiturile în formă de inimă cu jeleu de căpșune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune.
Rețetă de Mini prăjituri în formă de inimă cu jeleu de căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- O esență de vanilie
- 20 ml ulei
- Sare
- Colorant alimentar roz
Ingrediente pentru jeleul de căpșune
- 200 g căpșune
- 100 g zahăr
- 10 g gelatină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, după gust, până când acestea se deschid la culoare. Apoi urmează ca treptat să adăugăm și zahărul, timp în care vom amesteca continuu, cu mixerul, timp de 5 minute, pentru ca mai apoi să adăugăm esența de vanilie.
Urmează ca mai apoi să adăugăm și uleiul treptat, iar de această dată să amestecăm cu telul. Făina este adăugată treptat apoi, amestecând tot cu telul pentru a se încorpora. La final, adăugăm și câteva picături de colorant alimentar roz, până când vom obține nuanța dorită și amestecăm. - Compoziția se pune apoi în formele speciale în formă de inimă, forme care au fost unse cu puțin unt, înainte, iar apoi tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, și desertul din tavă, iar apoi așteptăm ca acesta să se răcească.
- Acum ne vom ocupa și de pregătirea jeleului de căpșune. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem căpșunele, apa și zahărul într-o oală, la foc mic. Apoi așteptăm să dea în câteva clocote și îndepărtam spuma care se formează. Apoi este necesar ca această compoziție să fie strecurată, pentru a se păstra doar lichidul în care vom adăuga gelatina, pe care am preparat-o, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Tot ce ne-a rămas de făcut acum este să formăm mici inimi în centrul desertului, în cazul în care tava în care au fost așezate, nu dețin astfel de forme. Apoi turnăm cu grijă jeleul de capsule în aceste forme, iar desetul de introduce în frigider, timp de cel puțin o oră.
- După acest interval de timp, scoatem desertul din frigider și se poate servi, rețeta de astăzi fiind gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.