Mini Tiramisu. Servește-l pentru a încheia mesele de zi într-un mod rafinat și plăcut!

retete de gustare

Mini Tiramisu

Mini Tiramisu, o rețetă ideală pentru un desert de sezon. Chiar și fără o ocazie specială, tiramisu este perfect pentru a fi savurat ca desert de weekend sau după cină.

Tiramisu este un desert italian clasic, recunoscut pentru textura sa cremoasă și aromele sale delicate, dar complexe. Numele său provine din expresia italiană „tirami su,” care înseamnă „ridică-mă” sau „înviorează-mă,” reflectând modul în care acest desert poate aduce o stare de bine și de energie.

Preparatul este alcătuit din straturi alternante de pișcoturi, înmuiate într-un amestec de cafea și lichior, și o cremă bogată de mascarpone, preparată cu gălbenușuri de ou și smântână pentru frișcă.

Citește și: VIDEO Pui la cuptor cu citrice și ierburi, pregătit de Alina Laufer: „Arată și miroase spectaculos. Puteți să o serviți cu un piure de cartofi, o sălățică lângă, cu pâine proaspătă.”

mini tiramisu
Mini Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de risotto cu legume și ton a Andreei Bălan: „Așa îmi păcălesc fetițele să pape legume- le fac risotto cu legume și ton, le tai mărunt și amestec bine să nu le simtă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru crema de mascarpone
- 500 g de mascarpone
- 4 gălbenușuri de ou
- 100 g de zahăr
- 300 ml de smântână pentru frișcă
- 1 linguriță de esență de vanilie

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente pentru cafea
- 300 ml de cafea espresso, răcită
- 2-3 linguri de zahăr, opțional, în funcție de cât de dulce preferați cafeaua
- 2-3 linguri de lichior de cafea sau amaretto, opțional, pentru un gust mai profund

Ingrediente pentru montare

- 200 g de pișcoturi
- Cacao pudră pentru presărat

tiramisu
Mini Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare crema de mascarpone

  1. Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu zahărul folosind un mixer electric până devin o cremă ușoară și deschisă la culoare.
  2. Adaugă mascarponele în amestecul de gălbenușuri și continuă să amesteci până când compoziția devine omogenă și cremoasă.
    Asigură-te că nu sunt bucăți de mascarpone neîncorporate.
  3. Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă și se formează vârfuri moi.
  4. Încorporează treptat smântâna bătută în amestecul de mascarpone, folosind o spatulă. Amestecă cu grijă pentru a păstra aerul din frișcă și a obține o cremă ușoară și pufoasă. Adaugă esența de vanilie în cremă și amestecă ușor.

Mod de preparare cafea

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  1. Prepară 300 ml de espresso sau cafea tare și lasă-o să se răcească complet. Dacă dorești, adaugă zahăr după gust și amestecă până se dizolvă complet. Dacă folosești lichior de cafea sau amaretto, adaugă-l în cafea și amestecă bine.

Mod de preparare tiramisu

  1. Alege o formă rotundă cu dimensiuni mici, care să fie adâncă. Dacă dorești să servești tiramisu pe farfurii individuale, poți folosi forme mici de tort.
  2. Îmbibă fiecare pișcot în cafea, având grijă să nu le lași prea mult timp, deoarece se pot înmuia prea tare. Pișcoturile trebuie să fie ușor umede, dar nu complet moi. Așază un strat de pișcoturi îmbibate pe fundul formei, acoperind complet suprafața. Pune din crema de mascarpone peste stratul de pișcoturi, uniformizându-l cu o spatulă. Adaugă un alt strat de cremă de mascarpone, însă de această dată utilizând un poș, pentru a forma acele "vârfuri". Procesul se repetă și pentru restul formelor, respectiv a farfuriilor.

Servire

  1. Pune tiramisu în frigider pentru cel puțin 4 ore, ideal peste noapte. Acest lucru permite aromelor să se amestece și desertul să se întărească bine.
  2. Înainte de servire, presară cacao pudră deasupra, folosind o sită fină.
  3. Scoate tiramisu din formă cu grijă și servește-l.

retete pentru desert
Mini Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Fettuccine cu chiftele în sos de roșii. Un preparat clasic care poate completa orice masă festivă și va impresiona cu siguranță invitații!, pentru o combinație delicioasă, care aduce împreună fettuccine sau alte tipuri de paste cu chiftele suculente și aromate, gătite într-un sos bogat de roșii. Sosul, preparat cu roșii proaspete sau din conservă, este îmbogățit cu ceapă, usturoi și condimente, creând o bază savuroasă care îmbracă perfect chiftelele. Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină în familie sau o masă festivă, oferind un echilibru perfect între texturile delicate ale pastelor și aromele intense ale sosului.

retete de prajituri de casa
Mini Tiramisu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Rețeta de risotto cu legume și ton a Andreei Bălan: „Așa îmi păcălesc fetițele să pape legume - le fac risotto cu legume și ton, le tai mărunt și amestec bine să nu le simtă!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies