Pandișpan cu caise. Perfect pentru o zi petrecută în aer liber!

retete de gustare

Pandișpan cu caise

O rețetă ideală pentru o gustare. Este o opțiune ideală pentru a înfrumuseța o pauză de la rutină.

Acesta este un desert clasic, care reunește simplitatea unui aluat pufos și aerat cu rafinamentul fructelor proaspete. Aluatul de pandișpan este bătut până devine ușor și spumos, oferind o textură fină și elastică după coacere. Caisele, tăiate în jumătăți și presărate cu zahăr, sunt așezate deasupra aluatului înainte de coacere, aducând un contrast dulce-acrișor și un plus de aromă fructată.

După coacere, pandișpanul capătă o crustă aurie și un interior moale, îmbogățit de sucul caiselor care adaugă un strop de culoare și un aspect delicios preparatului final.

Citește și: Ghiveci călugăresc, rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic-Argeș. “Apă nu adăugăm. Aici este un secret. A ieșit ce trebuie!”

pandispan cu caise
Pandișpan cu caise[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul dezvăluit de mamaia Lenuța de pe TikTok pentru cele mai gustoase gogoși “Minciunele”. “Le-am făcut exact cum le făcea mama mea acasă.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru pandișpan
- 4 ouă mari, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr
- 120 g de făină
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/2 de pliculeț de praf de copt
- Un praf de sare
- 30 g de unt topit, opțional

Ingrediente pentru topping
- 6-8 caise proaspete, tăiate în jumătăți și fără sâmburi
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 lingură de zahăr pudră, opțional

retete pentru desert
Pandișpan cu caise[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare ingrediente și cuptor

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Unge o tavă rotundă cu unt și tapetează baza cu hârtie de copt pentru a preveni lipirea.
  3. Spală caisele, taie-le în jumătăți și scoate sâmburii.
    Dacă sunt prea mari, le poți tăia în sferturi. Presară zahărul brun peste jumătățile de caise și lasă-le deoparte.

Mod de preparare pandișpan

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

  1. Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri mari. Cu ajutorul unui mixer electric, bate albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă fermă. Apoi, adaugă treptat jumătate din zahăr, continuând să bați până când albușurile devin lucioase și formează vârfuri tari.
  2. În bolul cu gălbenușuri, adaugă restul de zahăr și bate până când amestecul devine deschis la culoare și cremos.
    Adaugă extractul de vanilie și untul topit, dacă îl folosești și amestecă ușor.
  3. Cerne făina și praful de copt peste amestecul de gălbenușuri. Amestecă ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn, până când se încorporează bine. Încorporează albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri și făină, cu mișcări largi și delicate, pentru a păstra volumul. Amestecă doar până când compoziția devine omogenă.

Asamblare, coacere și servire

  1. Răstoarnă aluatul de pandișpan în tava pregătită, nivelează ușor cu o spatulă pentru a fi uniform. Pune jumătățile sau sferturile de caise deasupra aluatului, cu partea tăiată în jos. Apasă-le ușor, dar nu le scufunda complet în aluat.
  2. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de 30-35 de minute, sau până când pandișpanul devine auriu și trece testul cu scobitoarea introdusă în mijloc, care trebuie să iasă curată.
  3. După ce pandișpanul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească în tavă timp de 10 minute. Transferă pandișpanul pe un grătar pentru a se răci complet. Presară zahăr pudră deasupra, dacă dorești. Poftă bună!

pandispan
Pandișpan cu caise[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Calzone cu spanac și brânză. Sunt ideale și pentru gustări între mese!, pentru un preparat delicios, ce combină o crustă crocantă, cu o umplutură cremoasă de spanac și brânză. Fiecare bucată oferă un echilibru perfect între textura fragedă a aluatului și gustul bogat al brânzei topite, cu un accent proaspăt dat de spanac. Ideal pentru o masă rapidă sau un prânz savuros.

retete de prajituri de casa
Pandișpan cu caise[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care este secretul dezvăluit de mamaia Lenuța de pe TikTok pentru cele mai gustoase gogoși “Minciunele”. “Le-am făcut exact cum le făcea mama mea acasă.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Recalculare pentru pensiile mici! Ce trebuie să facă pensionarele din țară și până când trebuie să aducă adeverințele

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies