Pizza cu somon și creveți. Servită cu un pahar de vin alb sau de șampanie, adaugă un strop de rafinament!

retete de gustare

Pizza cu somon și creveți

Pizza cu somon și creveți, o rețetă ideală pentru o întâlnire cu prietenii. Pentru o seară relaxantă, această pizza este o alegere excelentă.

Pizza cu somon și creveți este o capodoperă culinară care combină tradiția autentică de pizza, cu o notă sofisticată. Această pizza oferă o experiență complexă și echilibrată, datorită amestecului său de ingrediente proaspete și aromate.

Citește și: VIDEO Somon marocan, pregătit după rețeta Alinei Laufer: „Este o mâncărică de somon, care este chiar mai bună a doua zi decât imediat ce o facem. Rezistă foarte bine la frigider.”

retete de pizza
Pizza cu somon și creveți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru o doradă perfectă, exact ca la restaurant: „Acest pas este foarte important, nu-l omiteți.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- 300 ml de apă călduță
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 plic de drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de oregano uscat, opțional

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente pentru sos de roșii
- 400 g de roșii tăiate cubulețe sau din conservă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru

Ingrediente pentru topping
- 200 g de cașcaval ras
- 150 g de felii de somon afumat sau proaspăt
- 150 g de creveți decorticați și gata de gătit
- 100 g de măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătăți
- 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii subțiri
- 1 ardei gras verde, tăiat fâșii subțiri
- 1 lingură de ulei de măsline pentru gătit creveții
- 1 praf de sare și piper pentru creveți

pizza cu aluat de casa
Pizza cu somon și creveți[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mic, amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia uscată. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumos.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și oregano, dacă folosești. Fă o adâncitură în mijloc și toarnă amestecul de drojdie.
    Adaugă uleiul de măsline. Amestecă ingredientele până se formează un aluat. Frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de 10 minute, până devine neted și elastic.
  3. Pune aluatul într-un bol ușor uns cu ulei și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l să crească într-un loc cald timp de 1-1,5 ore, sau până când își dublează volumul.

Mod de preparare sos de roșii

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  1. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le timp de 2-3 minute, până devin translucide. Adaugă roșiile tăiate cubulețe în tigaie. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până se îngroașă. Adaugă oregano, busuioc, sare și piper după gust. Amestecă și lasă sosul să se răcească înainte de utilizare.

Mod de preparare pizza

  1. Într-o tigaie, încălzește 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă creveții, presară sare și piper și gătește-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devin roz și opaci. Scoate-i din tigaie și lasă-i să se răcească.
  2. Taie ardeii în fâșii subțiri și taie măslinele în jumătăți.
  3. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  4. După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe o suprafață presărată cu făină și întinde-l într-o formă rotundă sau dreptunghiulară, după preferință. Transferă aluatul într-o tavă de pizza sau pe o piatră de copt tapetată cu hârtie de copt. Întinde un strat uniform de sos de roșii peste aluat.
  5. Presară cașcavalul ras peste sosul de roșii. Așază feliile de somon, creveții, măslinele și fâșiile de ardei gras roșu și verde uniform pe pizza. Coace pizza în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, sau până când crusta este aurie și crocantă, iar brânza este topită și ușor rumenită.

Servire

  1. Lasă pizza să se răcească câteva minute înainte de a o tăia.
  2. Taie pizza în felii și servește-o caldă. Poate fi garnisită cu câteva frunze proaspete de busuioc sau rucola, dacă dorești.

retete pentru cina
Pizza cu somon și creveți[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Plăcintă cu prune și zmeură. O alegere perfectă, care poate fi servită alături de cafea, ceai sau chiar un cocktail!, pentru un desert delicios și aromat, cu o crustă fragedă și crocantă care învelește o umplutură suculentă de prune și zmeură. Combinarea dulce-acrișoară a fructelor este accentuată de o notă de scorțișoară și vanilie, iar zahărul presărat pe deasupra adaugă o textură caramelizată deosebită. Această plăcintă este perfectă pentru a încheia o masă de familie sau pentru a fi savurată alături de o cupă de înghețată.

pizza cu somon si creveti
Pizza cu somon și creveți[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru o doradă perfectă, exact ca la restaurant? „Acest pas este foarte important, nu-l omiteți.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies