Plăcintă cu prune și zmeură. O alegere perfectă, care poate fi servită alături de cafea, ceai sau chiar un cocktail!

retete de gustare

Plăcintă cu prune și zmeură

Plăcintă cu prune și zmeură, o rețetă ideală pentru un picnic în aer liber. Ușor de transportat și de servit, făcând-o o alegere excelentă pentru ieșirile în natură.

Plăcinta cu prune și zmeură este un desert rafinat și aromat, perfect pentru iubitorii de fructe de sezon. Acest preparat constă într-o crustă crocantă și aurie, realizată dintr-un aluat fraged și bogat în unt, care învelește o umplutură delicioasă de prune suculente și zmeură proaspătă.

Combinația de prune și zmeură oferă un echilibru perfect între dulce și acrișor, completată de note subtile de scorțișoară și vanilie. Crusta aurie a plăcintei este ușor crocantă la exterior, dar se topește în gură, contrastând minunat cu umplutura suculentă și parfumată. Această plăcintă este un veritabil răsfăț culinar, potrivită pentru a fi servită atât caldă, cu o cupă de înghețată de vanilie, cât și rece, alături de un ceai sau o cafea aromată.

Citește și: VIDEO Somon marocan, pregătit după rețeta Alinei Laufer: „Este o mâncărică de somon, care este chiar mai bună a doua zi decât imediat ce o facem. Rezistă foarte bine la frigider.”

placinta cu prune
Plăcintă cu prune și zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Anna Lesko, sfaturi pentru femei: „Tu trebuie să fii în femininul tău permanent. Chiar dacă ai născut un copil sau cinci, tu tot trebuie să fii frumușică. Și să-l întâmpini pe el aranjată.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 250 g de făină
- 150 g de unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g de zahăr pudră
- 1 ou
- 2-3 linguri de apă rece
- 1 praf

de sare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru umplutură
- 500 g de prune, fără sâmburi și tăiate felii
- 200 g de zmeură
- 100 g de zahăr tos
- 2 linguri de făină sau amidon de porumb
- 1 linguriță de scorțișoară, opțional
- 1 linguriță de extract de vanilie, opțional
- Coaja rasă de la o lămâie, opțional

Ingrediente pentru glazură
- 1 ou bătut
- Zahăr brun pentru presărat pe deasupra

retete pentru desert
Plăcintă cu prune și zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră și praful de sare.
    Adaugă untul rece cubulețe și folosește degetele sau un mixer de patiserie pentru a amesteca până când compoziția arată ca niște firimituri mari. Apoi oul și amestecă până la omogenizare. La final apă, o lingură pe rând, și amestecă până când aluatul începe să se lege.
  2. Formează aluatul într-o bilă, învelește-l în folie de plastic și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

Mod de preparare umplutura

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, amestecă prunele și zmeura cu zahărul tos, făina sau amidonul de porumb, scorțișoara, extractul de vanilie și coaja de lămâie, dacă folosești. Amestecă ușor pentru a nu zdrobi zmeura.

Mod de preparare plăcinta

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă. Întinde partea mai mare pe o suprafață presărată cu făină până obții un cerc de aproximativ 30 cm diametru. Transferă aluatul întins într-o formă de plăcintă de 23 cm diametru, presându-l ușor pe fundul și marginile formei. Toarnă umplutura de fructe peste aluatul din formă și nivelează-l.
  3. Sigilează marginile apăsând ușor cu degetele sau folosind o furculiță. Taie excesul de aluat de pe margini. Pensulează suprafața plăcintei cu ou bătut și presară zahăr brun pe deasupra.
  4. Pune plăcinta în cuptorul preîncălzit și coace timp de 45-50 de minute, sau până când aluatul este auriu și umplutura începe să facă bule. Lasă plăcinta să se răcească complet pe un grătar înainte de a o tăia și servi.

placinta cu prune si zmeura
Plăcintă cu prune și zmeură[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Pui curry. Acest fel de mâncare este ideal, impresionând prin combinația de arome exotice și texturi diverse!, pentru un preparat savuros și aromat, specific bucătăriei indiene, care combină bucăți fragede de pui cu un sos bogat și condimentat. Acest sos este realizat dintr-o combinație de condimente precum turmeric, coriandru, chimen, garam masala și pudră de curry, amestecate cu ceapă, usturoi, ghimbir și roșii. Preparatul este adesea îmbogățit cu iaurt sau lapte de cocos, conferindu-i o consistență cremoasă și un gust complex. Puiul curry se servește de obicei alături de orez basmati, fiind un fel de mâncare reconfortant și plin de savoare, perfect pentru orice masă principală.

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu prune și zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Anna Lesko, sfaturi pentru femei: „Tu trebuie să fii în femininul tău permanent! Chiar dacă ai născut un copil sau cinci, tu tot trebuie să fii frumușică. Și să-l întâmpini pe el aranjată.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies