Pizza cu șuncă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu șuncă.
Rețetă de Pizza cu șuncă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Baklava cu amestec de nuci și miere. Prepară chiar acasă această specialitate turcească!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 450 ml de apă călduță
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 lingurițe de sare
- 800 g de făină
- 8 g de drojdie uscată
ingrediente pentru topping
- sos de roșii
- mozzarella rasă sau cașcaval ras
- 10-15 Felii de șuncă sau mușchi file
- busuiocul proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a vă ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga apa, uleiul de măsline, sarea, ingrediente care se vor amesteca împreună pentru a se omogeniza, pentru ca ulterior să adăugăm treptat și făina, timp în care vom continua să amestecăm, dar și drojdia uscată. Frământăm toate ingredientele pentru a obține un aluat omogen, care este dezlipit de bol. Formăm apoi o bilă și acoperim bolul cu folie alimentară, pentru a îl lăsa să crească deoparte timp de cel puțin 30 de minute.
- După acest interval de timp, Vom lua aluatul din bol și vom forma o bilă de dimensiuni mai mari, pe care o vom împărți 2 părți cât se poate de egale, astfel încât să obținem 2 bucăți de pizza. Fiecare bucată de aluat în parte se va așeza pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil, și o vom întinde cu ajutorul unui sucitor astfel încât să obținem forma noastră rotundă, potrivită pentru tava pe care o vom utiliza.
- Acum vom avea nevoie de 2 tăvi pătrate sau dreptunghiulare, în funcție de preferințe, tăvii în care vom așeza hârtie de copt, apoi vom așeza și bucățile de aluat și punem deasupra și toppingul dorit. În acest caz, ungem blatul cu sosul de roșii, apoi adăugăm mozarella rasă sau cașcavalul ras, în funcție de alegerea făcută, apoi din loc în loc așezăm și feliile de șuncă sau de mușchi file. Mai putem condimenta cu sare și piper negru măcinat, în cazul în care ne dorim. Procesul se repetă și pentru a 2-a bucată de pizza.
- Imediat apoi, tăvile se vor introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 210 °C, timp de aproximativ 10 minute sau până când observăm că preparatul este gata. După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, ulterior și preparatul din tăvi, iar rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce deasupra vom așeza și câteva frunze de busuioc proaspăt. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.